icon

Dávate malým deťom jesť surové hrachové struky?

sarianna
23. jún 2013

je to vhodne ??

liz_lemon
23. jún 2013

@sarianna co je to male dieta? struky, ako cele, alebo len obsah? co tak sa najprv zamysliet, napisat si otazku na papier, precitat si to po sebe, a az potom to hodit na net?

soldi
23. jún 2013

@sarianna nie, struky nejem ani ja. u nas sa zvykne jest len priamo hrach. struky hadzem do kosa.
ale iny kraj, iny mrav? ci len blbo napisana otazka?

traktor
23. jún 2013

neviem od akeho veku sa odporuca, ale Matej papal cerstvy surovy hrasok ked nemal ani rok, mame zahradku, stacilo si len vybehnut natrhat,lusk otvorit a papal sladke gulicky 🙂 / papal len gulicky hrasku, lusk vyhadzujem/, velmi mu chuti, hrasok mame zasadeny v zahradke stale, kazdy rok

ikke
23. jún 2013

ano, iny kraj, iny mrav 😀 u nas sa predavaju aj hrachove struky, ale to su struky, ked maju este len ledva viditelne tie hrasky vo vnutri. proste nieco ako zelena fazulka. takze myslim, ze odrovnakeho veku ako zelena fazulka by sa to mohlo podavat...? aj ked surove neviem, ale chutia ako hrasok, tak ak je to dieta schopne pohryzt, tak by to asi mohlo...

sarianna
autor
23. jún 2013

surove struky, nez hrasku.... proste najskor sa zje hrach a potom struky ....

ikke
23. jún 2013

struky z dozreteho hrachu by som nejedla ani ja, takze ani mojim detom by som to nedala 😅
ale ak by same zjedli (v detstve som to parkrat skusila), nebezala by som s nimi na vyplach zaludka 😀

sarianna
autor
23. jún 2013

@liz_lemon
otazka je napisana spravne...
ked sa pytam na surove struky, tak sa nepytam na hrasok v nich
/ struk je ten obal , v ktorom je hrasok....keby niekto nevedel... /

erika3011
23. jún 2013

@sarianna ja by som to v živote nedala do úst a nie ešte deťom 😀 iný kraj iný mrav asi....možno ešte kým je struk malý, čerstvy... na polievku, však to aj s fazulou sa zvykne... ale nie zo zreleho 🙂

sirinka
23. jún 2013

@sarianna neviem, o ake velke dieta ide, ale pokial zje v pohode bobulky hrasku a nic mu nie je, tak ani zo struku mu nic nebude... Ja to velmi nemam rada, ale su odrody, ktore su uplne stavnate a sladke a na niektorych treba stiahnut tu vnutornu supku najprv...

xenicka13
23. jún 2013

hrach- gulicky som detom davala ako dvojrocnym

janinna11
23. jún 2013

nemyslis nahodou baby hrasok?? Ak mas na mysli uz dozrety hrach/gulicky/ a potom este jes aj ten struk/lusk, tak to asi nie, pri dozretom hrasku je to uz take "drevnate" a mohlo by to tazsie travit aj dospelym, nie to detom, mozno na pare, ak to zmakne, ale to som este neskusala. Baby hrasok poznam, ale priznam sa, nepocula som o tom, ze z riadne dozreteho hrachu by sa jedli lusky/struky, len velmi mlady, ktory ma len naznak guliciek, alebo baby hrasok...

hradnapani
23. jún 2013

zienky, hrachove struky sa v inych krajinach bezne jedavaju,ale samozrejme najma tie mlade, v ktorych je este taky minihrasok... a je to strasne dobre 😝
@sarianna nepises vek dietata, ale pokial to dieta uz ma vsetky zuby, t.j. vie ich dobre pozut a su to mlade struky, tak v tom nevidim problem. Ale asi skor nejako na masle pripravene a tak, aby to bolo co najmaksie.