icon

Dvojročná dcérka úplne odmieta jesť

divozienka26
8. nov 2015

Mame problém prakticky od zacatia prikrmovania v 5-6m ked sme zacali papat aj nieco iné ako mliecko. Do toho roku este aspon obed zjedla, cca 1/2 mnozstva tej najmensej flasticky v ktorej byvaju vyzivy uplne pre male deticky. Od roka nezje ani to. Na ranajky 1cm*1cm chlebik s maslom, to je vsetko, obed nic a vecera 1 napr penne cestovina, niekedy mame lepsi den a zje aj 3 . Vecer ked zaspava vypije asi 1,5dcl um. mliecka, v noci len cajik alebo vodu. Odmieta kostovat nove veci, ked nasilu jej prilozim k ustam bud ju napne alebo mi to okamzite vypluje.
Viete mi poradit co mam skusit? Nechudne ale ani nepribera, doktorka kedze nechudne spravila iba krvne testy a vsetko OK. Prosim ocenim vsetky rady, napady, skusenosti, lebo sme s mm zufali.... Dakujem

janinah
8. nov 2015

treba vyšetriť železo,môže to byť anémia a z bežného odberu nezistia...a tiež vyš. stolicu na parazity,odbery na celiakiu,je toho viac čo by bolo treba vyšetriť..zmeň doktorku...

sense
8. nov 2015

Dala by som urobit kompletny rohbor krvi aj stolice....podalsie by som nedavala v noci caj....co sa jedla tyka skus len ponuknut nenutit ...ak nezje ok ine nebude az dalsi chod...nepises nic o tom ci jedavadesiatu al. Olovrant...nejake ovocie ci zeleninu... nepises ani aku ma vysku a vahu...co mne osobne pride zvlastne ze ak ozaj zje len to co pises uz rok ze nechudne....

divozienka26
autor
8. nov 2015

@sense
@janinah aj stolicu, aj anemiu zistovali, vsetko OK
Olovrant desiata, je caj niekedy cisty niekedy s medom. Jedavala niekedy mrkvu, poslednej dobe uz ani tu neje, cize ani ovocie ani zeleninu. Nic, ja tiez nechapem ale naozaj nic ine neje. Ma 86cm a 11kg ale v 6m mala asi 9kg

sense
8. nov 2015

@divozienka26 a kolko toho caju vypije v noci? Neje ani jogurty ani nejake piskoty ci kekse? Vobec nic? Inak moja tolko vazila v roku aj merala

divozienka26
autor
8. nov 2015

@sense Nie ani jogurty ani piskoty ani keksiky ani cokoladu nechce. Caju v noci nevypije vela cez den tak 2-3x3dcl

sense
8. nov 2015

@divozienka26 no ja by som asi vymenila lekarku a patrala po pricine ci nema napr. Aj nejaku metabolicku poruchu, lebo zjest za den 1x1cm chleba a 3.penne a m tomu liter caju normalne nie je....a doma by som xietatu dala ranajky a kym by sme jedli my sedela by pri stole ak nezje o.k, dalsie az desiata ak nie ok dalje obed a takto dokola med by som z csju vynechala davala len nesladeny a negranovany popr. Vodu...

zuzana76
8. nov 2015

@divozienka26 nerob nic, moj maly bol taky isty, v roku mal 8,5 kg, vo dvoch rokoch ml asi 10 kg , jedol kukuricne chrumky,banany ked mal rok, ked mal rok a pol zjedol, ryzu a cestoviny, postupne sa to zacalo upravovat, teraz ma 5 rokov a zje takmer vsetko, ale drobny je stale, ma 5 rokov a 16 kg

divozienka26
autor
8. nov 2015

@sense Jasne ja jej vzdy ponukam, vzdy sedi s nami ked jeme, aj desiatu aj olovrant, ale ona to rozrype ponatiera po stole porozhadzuje zo stolicky na zem a po 30m snahy to vzdavam ...

sense
8. nov 2015

@divozienka26 skus ju ale nenutit proste das si a nechaj tak moja ked mava obdobia ze nic nechce tak o.k nechces nechces a raz sme boli aj v stadiu ze som povedala ked nechces nebude vecer mlieko lebo potom mlieka bola schopna vypit aj dve flase...inak uprimne toto ti nezavidim moja ked nechce aspon nerobi bordel ...ze zhadzovat jedlo....to u nas nehrozi

zuzana76
8. nov 2015

@divozienka26 aj moj vsetko zahadzoval, rozmrvil co sa dalo, pochodili sme gastro, endokrinologiu, tiez bolo vsetko ok, postupne sa to napravalo

divozienka26
autor
8. nov 2015

@zuzana76 dakujem aj ja stale verim ze to prejde, ale najprv som myslela ze je este mala, potom sopliky, potom zubky....no uvidime, ale snad sa to coskoro upravi. Normalne zavidim mamickam ked vidim ako sa im deticky napchavaju a zjedia co vidia a este kricia ze nemaju dost 🙂

janage
8. nov 2015

@divozienka26 ja Ťa ukľudním úplne - ja mám doma také čudo toho roku mala 9 a má normálnu váhu na svoj vek 😉 A tiež to začalo príkrmami - ona nechcela vôbec že nič!!! ani zemiak ani mrkvičku ani jablko 😢 tú minifľaštičku detskej výživy sme mali na 3 dni 😀 testy všetky OK. Narodila sa 3730g na pol roka mala 8kg a ročná 9kg...Ona nejedla nespala na prášky som bola. Doteraz odmieta mäso, jogurt zjedla keď mala cca 4 roky, maslo, syry a také neje doteraz. Akurát guľky s mliekom to by teda jedla aj 4xza deň. Celú škôlku sme fičali na strukovinách. Napriek všetkým predpokladom, že deti čo nespia a nejedia mäso, že sú potom pozadu lebo to chýba mozgu tak je jedna z najlepších v triede, keby mohla má denne aj dva krúžky a ešte aj prečíta cca knihu za týždeň. Tak nie sme tabuľkoví, no. 😉 Druhá inak presne naopak mäsko mňam, zeleninka mňam, ovocie mňam, spať ide aj sama - proste takých aj desať. Takže kľud- ak sú výsledky ok ono sa to časom spraví. A jedlo riešim nechceš nejedz ďalšie bude desiata, obed....a žiadne mlsy ak neje normálne jedlo.

migelka
8. nov 2015

Moj maly tiez nechcel nic jest, dve-tri lyzicky, aj to nasilu.. V septembri zacal chodit do skolky a tam zje vsetko, uz aj doma zacal jest.. Keby som to vedela, dam ho do skolky skor ☺

janynkaaa
9. nov 2015

Aj moja nechcela jedavat od cca pol roka keď začali príkrmy... mäso žiadne nechcela a s tým má problém doteraz, musela som ju zabávať aby jedlá pri rozprávke, pri mobile atď... Aspoň vtedy čosi zjedla 😲 má chvíľky kedy zje a niekedy nezje. Ono sa to bude zlepšovať ale tvoja papa fakt minimum možno by som tiež vymenila Dr ja som tiež menila... Teraz má 4,5 ale už je to lepšie konečne začala aj v škôlke jesť ale musíme ju motivovať ináč by ani tam nič nejedla 🙂 držím palce viem že to je o nervy 😖

madana
9. nov 2015

@divozienka26 ja mam doma tiez malopapkáča,ked mal 2rocky ako aj Tvoja,tiez vypil umele mlieko z flasky a mal dost,nic okrem toho nechcel.Dodnes je slaby papač,ale s pribudajucim vekom sa to upravilo.Nestresuj,ak je mala zdrava nie je o čom... 😉

madana
9. nov 2015

@divozienka26 este ma napadlo,ani nastruhanu mrkvicku s jablckom nespapá?ani banán??ani detskú výživku nechce??

divozienka26
autor
9. nov 2015

@madana je vesela ziva, ma kopec energie ale ja netusim z coho. nepovaluju sa nam po byte sladkosti ze by jedla nieco kym ju nevidim 🙂 Ani jablko ani mrkvu ani vyzivu, doktorka mi neveri ked vravim ze nepapa lebo ona naozaj nechudne. Asi zije iba z toho vecerneho mliecka....ale ze jej to staci... Rozmyslala som ze ho vysadim ale bojim sa trosku predsa v tom mlieku ma aspon nejake vitaminy...

siska53
10. nov 2015

@divozienka26 klud,nasa sesterka bola taka,od isteho veku,asi od roka cca nechcela poriadne jest,no casom z toho vyrastla. Teraz je dospela a je v pohode. To iste svagrina,ako dieta veelmibslaby papkac,svokor spomina na to tak,ze rano si odkusla z bananu a na obed ho este premielala v ustach. Ak je inak v poriadku mozno len pre istotu spravit vysetrenia na nejake intolerancie (ak teda ostatne vysledky zelezo a pod. Su ok) a dalej neriesit. Moja sice tiez nebola bohvieaky papkac (na rozdiel od syna),no nebola to az taka katastrofa. Ona je ten typ co ked ma chut,tak zje,ked nema,nezje. Pri soploch a zuboch ale tiez je minimum. Ale je ziva,ma taku akurat postavu,vychrtlo nikdy neposobila a to v roku nemala ani 7kg. Po 2.r.sa trosku viac rozpapala,ale opat-sli zuby,soplik,uraz zubkov a bolo po papani. Az po tych zuboch sa rozpapala opat. Tak pevne nervy.aj ked je to rozculujuce a clovek je nestastny snazi sa a nic.

madana
10. nov 2015

@divozienka26 ano to mliecko jej zrejme staci,skus jej spravit menej,nedavaj obvykle mnozstvo a skusaj jej davat potom ovocie ....mozno ju fakt plne zasyti to mlieko...moj tiez bol velmi zivy a nemal cas papat...

vierka1211
11. nov 2015

@divozienka26 ahoj ja ma 21 mesačneho syna a tiež moc nepapa a tiež mame za sebou vyšetrenia krve stolice a všetko v poriadku tak doktorka mi poradila kupovať sirup alebo tablety nutriol B ale kus pomohol tak skus ale hladam dalej niečo lepšie. Tak mali rano spapa niekedy kus vajičko zamiešane toje asi dve lžičky 🙂 niekedy kuštik chlebik so škvarkovou pomazankou alebo masťou inčo nechce alebo monte olovrant niekedy smotanový jogurt alebo monte alebo výživa obed polievka mliekova alebo nejaka zapražená potom ide buvať a niekedy vypije ešte aj 260ml kakao potom ked vstane tak druhy obed najradšej ma kašu ale zie aj ryžu a nejaka mäsova šťava alebo špenat a aj buchty na pare ma rád alebo niekedy niečo cestovinove ale to moc mu nejde a ešte halušky potom tie kukurične chrumky alebo arašidove a večer zasa čo si vybere niekedy je aj to čo mi ale malo pred spanim aj vnoci plna flaša kakaa a samozrejme čajik alebo ovocna šťava. takto to vyzera že dosť papa ale nie je to každy den čo takto spapa všetko niekedy hlavne ked mu idu zuby tak len mlieko a to monte alebo jogurty. mali je po mne moja mama vravela že ani ja som moc toho nezjedla a dokazala som nad jedlom sedieť aj cely den a bolo mi jedno či sa pojdem hrať alebo ni tak ho ani nenutim bud bude papat alebo nie aj doktorka mi dala za pravdu svokra zas tvrdi mam mu davať na silu aj ked plače ja ho nutiť nebudem tak neboj mala sa rozpapa ved aj ja som už velka