icon

Dvojročné dieťa je prieberčivé v jedle

anjika42
22. okt 2017

Chcem sa opýtať, ked mi dvojročné dieťa odmieta jesť obed - kačacie maso, zemiaky, mrkvu a praženicu, čo mám robit? Keby som mu ponukla keksik, banám, pribináčik, tie by zjedol na kilá. Ked ho v tyzdni krmi mojamama, ked mi chodí vypomáhať a nechce jej jesť, dá mu do rukynejakú hračku a ako sa s nou hrá, tak jej sa vždy podarí ho nakrmiť. Mne nechcel jesť ani tak. Jeho obed som vyšmarila do koša, lebo už bol raz prihrievyný a neviem, či sa to smie dva razy. Skúsim mu znova spraviť praženicu na olovrant aked to nebude jesť, tak potom neviem. Včera bol viac prechladnutý ajedol aspon niečo. Dnes manžel vysával. Alebo to ho vyrušovalo? Ved aj prestal vysávať a dieťa ani potom necchelo jesť.A fakt sa staví, že kekse, chrumky, pribináčiky by zjedol aj kilo. 5ročné dieťa ked neche obedovať, može človek nechať hladovať a dať mu to na večeru, ale dvojročné? Ked necche dojesť obed a dovolim si takú drzosť, že mu nedám keks, bude sa hádzať o zem. A je necchcdm mať z neho rozmaznaného, lebo o pár rokov sa bude rozčuľovať, že má iphone iba za tisic euro a nie za 6tisíc. Alebo mu mám dívať iba nechutné výživy? Ani ja nemám chuť obedovať, tak som rozčarovaná. Som si naivne myslela, že pre dvojročné dieťasú rodočia bohovia a že až od puberty začne to, že radšej zje aj pripálenú pizzu s kamarátmi, ako hoci aj pravú sviečkovú doma. Ale keď dvojročný odmieta moje jedlo, tal ma veľmo z toho srdco bolí a aj som sa rozplakala. vonku sme neboli, ale s malým sme sa spon hrali, ja som mu na tvrdý papier prionievali tými spinkami listy na tvrdý papiera potm sme kreslili, takže nemohol sa citiť odstrečný, pol hodinu pred obedom zjedol trochu hrušky, ale to ho predsa nemohlo až tak zasytit? Ja toberiem tak, že ked mojej mame jedáva a mne nechce, tak ma á uplne u prdele afakt premyšľam, že prestanem brať tabletky proti rakovi, nech má matku,ktorú si bude vážiť, mna nenávidí. Plakala som kvôli tomu. na kiereho oného pozná 16 písmenok a dve cčislice a rozumie jednoduché príkaty nemecky, ked nechápe, že ma vždy rozľutosti, ked nechce jesť?

1) biela mačka3, 22.10.2017 13:31
vonku sme neboli, ale s malým sme sa spon hrali, ja som mu na tvrdý papier prionievali tými spinakmu listy na tvrdý papiera potm sme kreslili, takže nemohol sa citiť odstrečný, pol hodinu pred obedom zjedol trochu hrušky, ale to ho predsa neholo až tak zasytit? Ja toberiem tak, že ked mojej mame jedáva a mne nechce, tak ma á uplne u prdele afakt premyšľam, že prestanem brať tabletky proti rakovi, nech má matku,ktorú si bude vážiť, mna nenávidí. Plakala som kvôli tomu. na kiereho oného pozná 16 písmenok a dve cčislice a rozmie jednoduché príkaty nemecky, ked nechápe, že ma vždy rozľutosti, ked nechce

Strana
z2
zabina27
22. okt 2017

preboha ukludni sa, nechce jest, tak asi nie je hladny, idu mu zuby, proste nechce, naje sa neskor. proste mu tie hovadiny typu chrumky nedaj, ponukni mu zase len normalne jedlo. ked bude hladny, tak sa naje, od hladu dobrovolne neumrie. ale ty by si mala riesit seba, aby ta takto dostalo jedno nejedenie, tak to nie je normlane, ty rob cosi so sebou! este bude kopec veci, co ti bude robit naprotiven a neznamena to, ze ta nema rad... tak nehysac, kludne ohrej aj 3x, na to sa tiez neumiera a ked mu aj das raz na obed pribinaka, tak tiez na to neumrie 😉 trochu kludu a menej pravidiel, priruciek a podobne...
inak kacacie maso? to aj zevraj smrdi, tak mozno preto nechcel...

daniela1992
22. okt 2017

To akoze vazne toto ??

zuska2001
22. okt 2017

moj 2,5 ročný tiež. termixy zje aj dva, ale mäsko málo - pár lyžičiek. ja by som ho aj nechala hladného, ale manžel je proti, vždy mu ponukne dačo iné. Niekedy mu nedám desiatu alebo olovrant - vtedy väčšinou spapá, alebo jeme pri telke - kuká rozprávky a otvára pusu, alebo sa pri jedle hráme - to tiež zabudne, že je...... tiež vymýšľam kadejaké triky a ide ma šlaktrafit. Ale počula som, že dieťa velmi rýchlo zistí, že ťa to vytáča a bude to používať ako manipuláciu, alebo pritiahnutie pozornosti. Ja by som urobila - nechceš - OK- ale budeš hladný a nič mu nedala sa a potom podla okololností dala to isté jedlo neskôr, alebo na večeru dala dačo iné. Ja by som to tak robila, len vravím, muž mi to kazí, vždy mu dá dačo iné.

sense
22. okt 2017

Aj 2jrocneho mozes nechat, nezhes obed alebo cast z neho ine nebude, ...a uz vobec nie ze chrumky, keksy a podobne hovadiny....

Po dalsie ak.je prechladnuty a boli ho hrdlo moze sa mu tazko.prehltat

A po tretie, ty vsetko strasne hrotis, vid tvoje ostatne temy...ten tvoj citi z reba taku nervozitu ze robi zrejme presne to co ty, len sa rozculuje...

Ked mu das jest maso, mrkvu a zemuaky a zhe aspon nieci z toho alebo cast toho tak o.k nenut, ale sladkosti a hovadiny nedavaj

anjika42
autor
22. okt 2017

@zabina27 bolo to varené včera, zjedol bez problemov, dnes dokonca nechcel ani preženicu a pritom vajička miluje

anjika42
autor
22. okt 2017

@zabina27 a ked anipo tom, ako sa zobudí, nebde chciť aobed a začne sa hádzať o zem, lebo mu odmietnem dať keks? mám sa zavrieť do izby a zapchať si uši, alebo kvôli nervom mu ten keks dať? ale raz ustúpim a dieťa to vycíti, že som slabá a bude chcieťustupky aj v iných veciach

anjika42
autor
22. okt 2017

@zuska2001 ja si takisto myslím, že ma á u prdele - inak zaujimavé, že včera to kačacie mäso zjedol ako prvé a nič mu z toho nebolo....

evittam
22. okt 2017

@anjika42 A co by mu akoze malo byt z kačacieho mäsa...

anjika42
autor
22. okt 2017

@sense včera bol na tom zdravotne horšie a jedol . atkisto nie som nadšená z keksíkov, ale to by niekdy fakt nič nezjedol

evittam
22. okt 2017

@anjika42 A o tom to je-dobre vie,ze mu tie keksy das. Cize to nie je o dieťati ale o tebe....ty mu das keksy aby aspoň nieco zjedlo a ono to dobre vie.😉

anjika42
autor
22. okt 2017

@zuska2001 hehe, nak nabudúce miesto toho, aby som sa rozčuľovala, pojdem na neho takto, budem ho hladkaťa hovoriť mu - ale sldiečko moje, pusinka, plečo nechceš penkať, plečo hneváš mamička, ,manička bude naliekať, daj si apoň kušťičok zemiaškov, pozli na toto mäsko, ham, papaj pekne ...tak mám s ním vyprávať? ako s dvojmesačným???

anjika42
autor
22. okt 2017

oprava - miesto penkať papka

katka253111
22. okt 2017

@anjika42 ako nic v zlom, ale daj sa ty dokopy, lebo ta psychika znici... 2rocne deta nebude chapat, ze teba to nici a rozlutostnuje, ked neje... paneboze... daj mu a ked nechce, nech neje... hlavne nestop keksikmi... tie mu daj ked sa napapa a potom ak bude chciet... nie namiesto jedla... lebo ty nezlyhavas tym, ze ti nechce jest - mozu mu ist zuby, boliet ho hrdlo, alebo jednoducho len nema chut - ale zlyhavas tym, ze ho napchas potom hocicim inym co lubi a zje aj o polnoci...

Moj tiez nejedaval maso a pod, to som mixovala do omacok... jedlo od roka papal nase... tak mu var co lubi, u nas napr.paradajkova polievka, kysle polievky (ale len zemiaky, sosovicu co fazulu len ak mixnutu v nej), zboznuje vyvar s pismenkami...masko ma stave ale aj pecene kuriatko... a aj prazeicku a parky... nezje vela ale zje... vie kolko mi treba...

anjika42
autor
22. okt 2017

@evittam to áno, ale ked nedostane aspon jeden keks, hodí sa o zem a potom si musím dať na ukľuddnenie xanax, fakt mám niekdey chut predstať brať lieky proti rakovi, aspon bude mať matku, ktorú bude rešpektovať, mna berie za handru

anjika42
autor
22. okt 2017

ale aj to ma štve, že ked mojej mame ncchejesť, dá mu naoklamanie do ruky keksík a medzitým, ako si kúsok z neho odhryzne, mu dá niekolko lyžičeik oba a jej sa to podarí takmer vždy...ja som to skúšla nepomohlo...prečo, prečo, prečo...

janynkaaa
22. okt 2017

Mnw od malicka nejedla az v cca 5 rokoch sa rozjedla v skolke.
Zaklad je nedavat sladkosti keksiky pribinaky a ine blbosti jasne ze potom nechce normalne jedlo ked mu viac chuti sladke .....

anjika42
autor
22. okt 2017

@katka253111 s tým by som upnenesúhlasila katka, lebo ked na ihrisku nejaké dieťa plače, vždy sa ide pozrieť, čo sa deje, takže vcitiť sa vie (okrem do matky), ja viem, že počas jeho puberty budem trapná, staromodna, moje jedlo bude blééé, ale o dvojročnom som si myslela, že dvojročný má svojumamu rád

lila69
22. okt 2017

@anjika42 ked su deti chore, jedia horsie. Ale ak ti robi taketo sceny s jedlom, aj ked je fit, tak nepomoze nic ine len tvoja prisnost a doslednost. Vies kolko krat sa stalo, ze mi decka nechceli zjest co bolo navarene? Tak som jedlo odlozila a ine nedostali...ked som im ho ponukla za hodku- dve, zjedli vsetko! Lebo vedeli, ze ine nebude!
Ked zisti, ze nezje, a dostane nahradu, tak spekuluje, a velmi dobre si uvedomuje ako s vami manipulovat. Takze kym nezje co treba, tak ziadne keksiky, jogurty, chrumky...
Mne sa tento model osvedcil, dnes zjedia vsetko, doma, v skole aj v skolke.
Tak pevne nervy 😉

evittam
22. okt 2017

@anjika42 Nedaj a nepchaj sa liekmi. Ty sa pchas liekmi kvôli tomu,ze 2rocne dieta sa hadze o zem a nechce jest?! Tak najskôr rob nieco zo sebou. A uvedom si,ze to dieťa dobrovoľne hladne dlho nebude!

anjika42
autor
22. okt 2017

@janynkaaa ved ja mu dávam aj zeleninu, chlieb, syr, aj tvaroh som skušala, ale neviem, či už smie napríklad francuzsku nátierku

anjika42
autor
22. okt 2017

@lila69 ok, suhlasim, ale ked sa ti hodili o zem, že radšejkeks, čo si robila? išla si do inej izby a zapchala si si uši? alebo si na ne skrikla, aby prestali? alebo ostlai doma s manželom a išla si sa prejsť? čo v tdy, ked nechcemustupit?

lila69
22. okt 2017

@anjika42 a tvoja mamina tiez nerobi dobre ked mu do ruky staci hracku, keksiky alebo co ja viem co pri jedle. Ked sa papa, tak sa papa.
A preco si k tebe maly dovoli viac ako k ostatným? Lebo si s nim najviac a preto si k tebe aj najviac dovoli 🙂 to je normalne.

janynkaaa
22. okt 2017

Prepana tak sa hodi o zem a poreve . netreba ustupovat inak ti bude po hlave skakat

katka253111
22. okt 2017

@anjika42 tak ale na ihrisku place doeta preto, lebo sa zrejme udrelo alebo pre nieco ine.. ale podla ma detsky rozum nedolaze pochopit, ze maminka nezvlada to, ze jej jedlo si dovoli doeta nejest... hlavne to neries a nerozpitvavaj... este ci dieta neprestalo jest kvoli vysavacu a podobne...

katka253111
22. okt 2017

@anjika42 ked place a hodi sa o zem tak place a lezi na zemi... no co by si robila...nevsimaj si a on prestane... hadam si ty ta dospela, tak to zvladnes, ze place... co ked place ked manzel nie je doma? Odides prec? Dieta nevie spracovat emocie, ale ty by si mala vediet...

lila69
22. okt 2017

@anjika42 aj mne sa o zem hadzali 😀 sak nech vresti, to je plac od jedu, nie od bolesti. To mu neublizi. A co som urobila? Odisla som z izby. A on ked zistil, ze jeho rev nezabera, tak prestal. Lebo "divadlo sa hra len dovtedy, kym su divaci 😉"

sense
22. okt 2017

@anjika42 nech neje od hlafu.neumrie, ked nezje na obed ponukni na olovrant, ked nie na veceru

katka253111
22. okt 2017

@anjika42 moj neje chlieb, ziadne natierky...ani nic podobne... ak chcem chlieb aby zjedol s maslom a sunkou, nakrajam, dam sparatka a napichuje si a je... vo vajci ci prazenicu zje sam... proste mu to ponuknem inak..ld septembra chpdi do skolky a uz zje aj stred z chlebika... casom to prejde... ale daj sa ty dokopy a nechci zomriet kvoli tomu, ze dieta ti odmieta jest... panenka skakava... chod k lekarovi a zver sa mj s tym, lebo toto nie je zdrave pre nikoho...

sense
22. okt 2017

Ked nedas a hodi sa o zem nech sa hodi....asi by si.mala robit nieco zo sebou a tvojimi nervami....lebo tvoje dieta vie velmi dobre ako z tebou manipulovat a dosiahnut co chce a ocividne sa mu dari, v x temach si dostala x rad, aplikovala si vobec aspon jednu , zrejme nie...
..a aj nezvladas jeho trucy, ak je chlap doma, zober sa a chod sa prejst, vyvetrat si hlavu

evittam
22. okt 2017

@anjika42 Suhlasim so
@sense .
No nech sa hadze. A btw.hadze sa okrem iného preto lebo vie,ze to zabera. Naozaj, dievča, ty sa daj v prvom rade dokopy. A moje deti jedia od roka to co my.

Strana
z2