icon

Dvojročné dieťa nevie jesť bez mojej pomoci

fazulka21
5. máj 2022

Ahojte maminy, asi potrebujem skôr ukľudniť že nie som v tom sama. A aj nejaké rady by sa zišli.
Mám dvojročnú dcéru. Rozpráva svojou žvatlaninou, poznám jej žvatlaninu na vláčik, lietadlo, vidí psa urobí hav hav, vidí mačku robí css css, sliepku kiki, atď...pomaly sa jej rozvazuje jazyk. Trápi ma však, že sa ju snažím učiť samú jesť, ale nejde jej to. Viac sa hrá ako je. Po minúte ju to prestane baviť a stavia sa, že chce ísť preč. Dalej ma trápi že nevie povedať že niečo chce. Len vystrčí rúčku a začne sa smiať, pribehme. Keď nechce tak nesuhlasne potrasie hlavičkou. Nevie poprosiť, nevie poďakovať.
Všade čítam, že by to už deti v jej veku musia vedieť. Je to tak?

Strana
z2
fazulka21
autor
6. máj 2022

@basska_b ja tieto porovnavačky nechápem, hlavne od ľudí čo nás poznajú veľmi málo alebo vôbec. Kamošky čo majú mladšie deti sa ma bežne pýtajú že či je normálne že ich dieťa toto a hento robí/nerobí. Vždy im poviem že každé dieťa má inú genetickú výbavu atď, kamoskin syn nechodil mal rok aj tri mesiace, bola z toho smutná, frustrovaná, veľmi dobre tie pocity chápem a povedala som jej, že nie je pravda že v roku musí dieťa chodiť. Bože tých vyvojových detských ,, línií" je tisícka. Len nerozumiem prečo ľudia rypu. Každopádne som rada za príbehy žien tu. Niekedy fakt veľmi pomôže len takto si ,, pokecať".

misana84
6. máj 2022

@fazulka21 tak možno ta pani na ihrisku nenaražala na vahu a vysku dietata...ale na spravanie, reakcie....a vy ste bola v tomto velmi neprijemna ale ja by na jej mieste to brala ako kompliment lebo 80 rocny clovek vacsinou už je chudy...straca bunky, hmotnost, silu....
myslim, že vy velmi preživate, že vase dieta už tie veci nevie a preto tak reagujete...keby vam to bolo jedno neriesite len sa pousmejete a poviete ved sa nauci a aj sa nauci, do troch rokov by sa mali vsetky deti vyrovnat vo vyvoji a potom sa až ukaze...ani moja nevyzera na svoj vek...ma 2,5 a je vysoka 97cm už nosi 104, papa sama,umyje sa sama( aj zubky) kolobežkuje sa ako drak...minule predbehla 3,5 rocneho chlapca, nicoho sa neboji, rozprava po svojom, niektore slovicka už vie aj použit v suvislosti, vela si pamata ale neviem ju odplienkovat...vie co ma robit, kde ist, co povedat a nie...popisa sa...nerisesim

alanko20
6. máj 2022

U nas dcera papa sama dlho, lebo sama chcela, odtlacala mi ruku, ale zas sa vobec nevycika mimo plienky a nohavic, na nocniku moze sediet aj hodinu. Ma 2 roky a 7 mesiacov. Asi to ma kazdy nadelene v inom smere. Podobne otazky vypustam, lebo aj ked skusam a obcas ma to potrapi, nepomozem si.

misana84
6. máj 2022

@alanko20 presne tak...ale ide leto...dame gatky, suknu a može curat

andreatytler
6. máj 2022

@fazulka21 My sme museli zrusit jedalensku detsku stolicku ked mal syn asi 1.5 roka. Vobec nechcel v nej sediet. Urobila som uciacu vezu a to sa mu velmi pacilo. Dlho sme tak jedavali na stojaka. On si tam vyliezol ked som ho zavolala k jedlu a jedol kolko chcel, a ja vedla neho na linke. Ked uz bol plny isiel sa hrat a velakrat este dosiel naspat si dat par sust a velakrat som este ja dokrmila ako sa hral.
Bolo to skvele aj ked som cokolvek robila ze mi z tej veze "pomahal" a aj sa tam da krasne trenovat rec, kedze je takmer na mojej urovni tvarou v tvar.

matullienka
6. máj 2022

Naša bude mať v júni 3 a sama papá asi 2 mesiace aj to ju teraz ešte radšej nakrmim ja keď vidím ako sa v tom prple. Ja som tiež počúvala, to by uz mala sama jesť dobre, že si nemá sama uz aj mäso krájať, ale ja na🏠 to nemám energiu po jej jedení potom upratovať pol kuchyne lebo omrvinky sú natrusene všade

11iva11
11. máj 2022

@fazulka21 haha...mám 3-ročné dvojičky a stále ich kŕmim ja...sanozrejme mám na mysli tekutejšie jedlo typu polievka, jogurt..(piškóty vedia zjesť aj sami 😀) lebo keď sa aj teoreticky vedia najesť sami, nechce sa mi potom polhodinu upratovať ten bordel..veď nebudú donekonečna jesť s mojou pomocou..nech si ešte užijú môj servis

fazulka21
autor
14. máj 2022

@misana84 nereagovala som prehnane, pretože povedala že kvôli jej ,, veľkosti". Zaslúžila si to, nemá čo komentovať takéto veci, nikto by nemal. Moja dcéra sa narodila a mala 2,2 kila. Keby tá panička komentovala mňa, tak sa zasmejem, ale na dcéru mi nebude pindat uplne cudzua osoba. Ona to povedala veľmi povrchne, nepríjemne. Keby ste tam bola, pochopili by ste. Vždy som milá, tentokrát som nebola a neľutujem to 😉

evaachesa
14. máj 2022

@fazulka21 dobre si zareagovala na tú pani...ja ti to schvaľujem 😅👍
Nerozumiem kde sa to v tých ľuďoch vôbec berie tá drzosť riešiť iných ľudí a dokonca deti. 🤷
Ja teda neriešim také porovnávačky a starám sa len o vlastné dieťa. Náš je veľmi šikovný...od 1 roka som ho nechávala samého jesť aj keď bordel bol všade že som dávala pod stoličku igelitovy obrus a stenu máme ofrkanu od polievky, no od cca 2 rokov papá úplne v pohode sám, nekrmim ho. Na odrážadle ide ako profík na 2 kolesách tiež od 2 rokov a celkom pekne už rozpráva. A vieš čo? Má 2,5 a ešte má plienku a akosi mi kašle na odplienkovanie. 😏 Mám pocit že v našom okolí sú už všetky deti v jeho veku bez plienky...no čo, neriešim, každé dieťa má vlastné tempo a je šikovné v niečom inom. 💁 Hádam nebude mať plienku do stužkovej tak ako tvoje dieťa nebude do stužkovej len kŕmené. 😂 Vôbec nerieš okolie.😉

Strana
z2