icon

Dvojročné dieťa zjedlo hríby

14. jún 2022

dobrý večer , babka varovala syna . Ma 2 roky a dávala mu sote s tarhonou a v šťave bolo aj trošku hribov.
Bolo to cca o 17 , nič mu nieje , keby mu malo niečo byt tak už to príde dávno alebo môžem ešte očakávať že budem utekať na pohotovosť vnoci?

janinah
14. jún 2022

nerob paniku,nič mu nebude.

xsuzannex
14. jún 2022

A co by mu malo byt? Hadam ho nerobila na muchotravkach 😄

patka06
14. jún 2022

prečo by mu malo niečo byť?

tramtada31
14. jún 2022

Hríby sa nepodávajú detom kvôli toxinom, nezabije ich to, ale viacnásobne požitie sa môže negativne prejaviť na zdravi. Nemalo by sa dietatu nič stat.

autor
14. jún 2022

@patka06 lebo som čítala že pre dieťa do určitého veku sú hríby toxické

beata_k
14. jún 2022

Nic mu nebude. Obzvlast ak to boli sampinony alebo hliva. To uz hadam aj moze.

simca06022011
14. jún 2022

Ak to nie je z muchotrávok, tak sa nic nestane

didi2102
14. jún 2022

Nič mu nebude,moje deti jedli všetko s nami od roka, huby milujem čiže bežné v obede , sú živé a zdravé žiadne žalúdočné ťažkosti nemali , hliva a šampióny sú ok

viestta
14. jún 2022

Hríby alebo šampiňóny alebo iné huby?
Huby sú hlavne ťažké na trávenie, ale z par plátkov mu určite nič nebude

patka06
14. jún 2022

Sú ťažko stráviteľné, ale pokiaľ sú to jedlé hríby nie sú toxické.
Dcéra mala rok a 4 mesiace, keď jedla 1x vianočnú kapustnicu s hríbami - nič jej nebolo

autor
14. jún 2022

Boli to nejaké dubáky alebo suchohriby si myslím , naši len to zbierajú

lejusinka
14. jún 2022

Vies kolko takych toxinov mu bezne kazdy den podas a nerobis z toho velku vedu? 🤷🏻‍♀️

stannkal
14. jún 2022

Myslím ze od 1 roku sa huby môžu v malých množstvách, ale zbierane v lese radšej nie pretože tie naozaj môžu byť kontaminované, napr. ťažkými kovmi. Ale z jednorazovej konzumácie mu určite nič nebude pokiaľ to boli jedle huby, prinajhoršom bude mať ťažšie trávenie.

mamamasama
14. jún 2022

Chudák babka. Dúfam, že si jej dobre naložila. 🤦🏻‍♀️

autor
14. jún 2022

@mamamasama hej aj som ju vyfackala , bože niektoré ste tu fakt mimo , niesom lekár ani toxikológ normálne som sa opýtala je to moje prvé dieťa , nemusím vedieť všetko.

mamamasama
14. jún 2022

Mimo si tu jedine ty...toxikologička 🤦🏻‍♀️

moonlight1210
14. jún 2022

Z par platkov mu nebude nic.
A ak, tak ho najskor prezenie a to bude vsetko. Ale podla mna bude uplne v pohode.

tramtada31
14. jún 2022

Inak autorka, nabuduce volaj na toxikologicku linku, oni super poradia, vysvetlia, ukludnia, aj sú mili.

autor
15. jún 2022

@mamamasama počuj snaž sa koľko chceš , mňa svojimi komentármi nezahadzuješ, jedine tak seba. Strach je prirodzený a nemienim sa zato určite hanbiť , čítala som všeličo , slušne som sa opýtala do nikoho som sa nenavažala, hanbiť by ste sa mali vy že neviete slušne komunikovať a byť empaticke a nápomocné ako matky k matke , iba vysmievať stále a pretekať sa kto napíše väčšiu somarinu , to Vám ide skvele. (Česť výnimkám) maj sa krásne prajem ti aby si stretla v zivote iba takých ľudí, aká si ty sama 😘