Dvojročné dieťa zjedlo hríby
dobrý večer , babka varovala syna . Ma 2 roky a dávala mu sote s tarhonou a v šťave bolo aj trošku hribov.
Bolo to cca o 17 , nič mu nieje , keby mu malo niečo byt tak už to príde dávno alebo môžem ešte očakávať že budem utekať na pohotovosť vnoci?
A co by mu malo byt? Hadam ho nerobila na muchotravkach 😄
prečo by mu malo niečo byť?
Hríby sa nepodávajú detom kvôli toxinom, nezabije ich to, ale viacnásobne požitie sa môže negativne prejaviť na zdravi. Nemalo by sa dietatu nič stat.
@patka06 lebo som čítala že pre dieťa do určitého veku sú hríby toxické
Nic mu nebude. Obzvlast ak to boli sampinony alebo hliva. To uz hadam aj moze.
Ak to nie je z muchotrávok, tak sa nic nestane
Nič mu nebude,moje deti jedli všetko s nami od roka, huby milujem čiže bežné v obede , sú živé a zdravé žiadne žalúdočné ťažkosti nemali , hliva a šampióny sú ok
Hríby alebo šampiňóny alebo iné huby?
Huby sú hlavne ťažké na trávenie, ale z par plátkov mu určite nič nebude
Sú ťažko stráviteľné, ale pokiaľ sú to jedlé hríby nie sú toxické.
Dcéra mala rok a 4 mesiace, keď jedla 1x vianočnú kapustnicu s hríbami - nič jej nebolo
Boli to nejaké dubáky alebo suchohriby si myslím , naši len to zbierajú
Vies kolko takych toxinov mu bezne kazdy den podas a nerobis z toho velku vedu? 🤷🏻♀️
Myslím ze od 1 roku sa huby môžu v malých množstvách, ale zbierane v lese radšej nie pretože tie naozaj môžu byť kontaminované, napr. ťažkými kovmi. Ale z jednorazovej konzumácie mu určite nič nebude pokiaľ to boli jedle huby, prinajhoršom bude mať ťažšie trávenie.
Chudák babka. Dúfam, že si jej dobre naložila. 🤦🏻♀️
@mamamasama hej aj som ju vyfackala , bože niektoré ste tu fakt mimo , niesom lekár ani toxikológ normálne som sa opýtala je to moje prvé dieťa , nemusím vedieť všetko.
Mimo si tu jedine ty...toxikologička 🤦🏻♀️
Z par platkov mu nebude nic.
A ak, tak ho najskor prezenie a to bude vsetko. Ale podla mna bude uplne v pohode.
Inak autorka, nabuduce volaj na toxikologicku linku, oni super poradia, vysvetlia, ukludnia, aj sú mili.
@mamamasama počuj snaž sa koľko chceš , mňa svojimi komentármi nezahadzuješ, jedine tak seba. Strach je prirodzený a nemienim sa zato určite hanbiť , čítala som všeličo , slušne som sa opýtala do nikoho som sa nenavažala, hanbiť by ste sa mali vy že neviete slušne komunikovať a byť empaticke a nápomocné ako matky k matke , iba vysmievať stále a pretekať sa kto napíše väčšiu somarinu , to Vám ide skvele. (Česť výnimkám) maj sa krásne prajem ti aby si stretla v zivote iba takých ľudí, aká si ty sama 😘

nerob paniku,nič mu nebude.