Hríbová šťava pre 10 mesačné dieťa
Ahojte chcem sa spytat ci je tu niekto kto daval detom papat maso zo stavou zo sampionov. nie samotne sampiony tie jej isto nechcem dat len stavu bude to velky kix ci nie?...
Huby by sa mali detom davat az neskor. Ani ja ich kvoli tomu nevarim. Ked som chcela dat vtedy dvojrocnej dcerke na sviatky trosku vyvaru z kapustnice, v ktorej sa varili aj huby, tak ma svokra upozornovala, ze ona tak kedysi davala svojej dcere a bolo jej z toho zle, boli na pohotovosti a vtedajsi lekar huby do 6 rokov neodporucal. Mne sa to zda vela, kdesi som citala, ze do 3 by sa nemali. Ale zas sampiony su asi ine ako lesne huby a kazdy organizmus je inak citlivy 🙂 inak v skolke davaju sampiony, aj hlivu aj dvojrocnym detom.
mne je jasne ze huby nie ale stava je stava a huby su huby neviem sa rozhodnut .... nechcem zase ani riskovat a ani sa zbytocne strachovat ..... neviem sa rozhodnut.... ale asi dam nie vela a uvidim
jedli sme hovadzie na hlivach a vtedy 9mes dcerke nic nebolo
Náš drobec papal aj šťavu aj rozmixovaný tuším dubáčik v cca 10tich mesiacoch. Raz dávali takú reláciu na tv joj, že za mnoho alergií a precitlivení na nejaké potraviny si ľudia môžu sami lebo to začínajú dávať neskoro. Napríklad, že orechy deti nesmú a podľa štúdii by ich mali rodičia deťom dávať od začiatku do mliečka pomaly aby si na ne deti zvykli a tak si vybudovali "vzťah".
ja som dávala šampiňóny 8 mesačnému a v pohodičke 😉
pokial si dobre pamatam, tak som sa raz o tomto rozpravala s nasou pediatrickou, ked este dcera nemala ani rok.. ona sama mi povedala, ze jedlo zo sampinonov, alebo z hlivy uplne v pohode - ale nema jest samotne huby, pretoze su tazke na zaludok..
a este to, ze sa detom nemaju davat huby do 3ch rokov - to sa jedna najma o huby najdene v lese, hoci aj dobrym hubarom..

@mamokaa prečo b yto mal byť velký kix? Tuším Hippky, Sunarky - proste tie prikrmy vo flaškách maju kuracie so šampinonmi uplne bežne, závisí od veku, nepamätám si presne ale okolo roka určite sa može dať aj ten samotný šampiňon nie len šťava.