Idem pridať mäso do príkrmu a neviem ako na to
Baby mám prvé dieťatko, tak všetko tak opatrne 😀 vyskúšali sme už 5 druhov zeleniny a teraz idem pridať mäsko. Idem podľa doktorky, viem, ze každý ma iné poradie ale ja idem takto.
Prosím vás, ako si uskladnujete mäsko, keď to len taky kúsoček každý deň. A môžem ho napariť na parnom hrnci ako zeleninu či radšej variť vo vode?
Díky
ahoj, ja som varila vo vode.. najprv som si tie male porcie porcovala do foriem na lad a zalievala vyvarom a kazdy den som vytiahla kolko bolo treba, rozmrazila v naberacke nad sporakom 😀 a pridala do jedla.. to bolo tak prve mozno dva mesiace max, potom sa mi to uz nechcelo, teraz varim uz na 3 dni a varim vzdy taky kus masa, aby vysiel na tie tri dni 🙂
ja som maso inak nikdy nemixovala, hned som ho nakrajala na pidi kusky a maly s tym nemal problem, aspon si zvykal uz vtedy ze v jedle su aj kusky a nemali sme potom problem s nicim, ze by chcel len mixovane a pod 🙂
Tiez som si predvarila, dala do kociek na lad a potom prihadzovala k zelenine...nema zmysel kazdy den varit pidi kusok... my sme zacinali tiez kuracim - ideal stehno, prsia maju malo tuku...
To je na tebe, ci urobis na pare alebo uvaris vo vode. Potom ho len pridas ku zelenine a rozmixujes. Kludne mozes pripravovat sucasne so zeleninou. Kamaratka robila tak, ze si maso naporcovala do takych malinkych balickov a podavala do mraziaka.
Ja som vždy robila na čerstvo mäso aj zeleninu. Kúpila som mäsko a pokrájala na malé (20-30g)kusky a šupla ho do mrazaku. Potom som už len vyberala a varila spolu so zeleninkou vo vode, rozmixovala a vždy z tej stavy som pridala aby to nebolo také suché. Alebo aj kvapku repkoveho olej som už potom pridávala.
Inak veľa inšpirácie som nabrala z instagramu účet: Život s juniorem. Odporúčam 🙂
Zacinaj kralicim a telacim maskom. Nie kuracim. A ked hydinu, morcacie je tiez odporucane. Ja som si narobila kocky, na tacke zmrazila, pptom zosypala do sacika a uz len vytahovala. Hodila k prikrmu, ja som vsetko dokopy varila v troche vody a potom zmixla. Da sa aj tak ze masko pomelies surove, narobis gulky, na tacke zmrazis a potom zosypes do sacka a uz len vytahujes.
Nerobila som velke zásoby v mraznicke, aby som nepouzivala stare maso ale 25g mi akosi nechceli predat :D tak aspon na 10 obedov som si takto narobila

Používala som kuracie stehná na odporúčanie dr, naparila som (mala som ten parný mixér avent, inak by som kľudne varila), zo začiatku som to mixovala na kašu a to rozmixované mäso dala do formy na ľad. Tak mi vznikli kocky ktoré som len hodila do teplého prikrmu a tam sa rozpustili ;)
Neskôr keď už netrebalo mixovať som uvarila, nakrájala na drobno, navážila na porcie 15-20g, zabalila do potravinovej fólie do takých mini balíčkov a dala do mrazáku.