Je možné opakované použitie flašiek od výživy?

anavila
21. aug 2011

ahotje...mam nervy...skusala som zavariť čučoriedky a keĎže malej kupujem stále detské výživky, tak som chcela do tých fľašiek urobiť kompót. No teraz sú nejaké divné, po sterilizácii v horúcej vode, vrchnáčiky mi ostali v ruke, ked som isla vyberať...asi sa roztiahli alebo ja neviem...neviete nejakú fintu na to?? či to mám všetko vyhodiť??? niekedy sa tie flasky dali este pouzit a teraz robia také že to môžte rovno vyhodiť...som len ja blbá alebo aj niekto z vás má takú skúsenosť???

koniarova
22. aug 2011

Vyhodiť. Z mojej skúsenosti na nich nesedí žiadny vrchnák.

stardust
22. aug 2011

ma taku skusenost viacero zien, prednedavnom som o tom citala na MK v temach o zavarani, detskych vyzivach a tak.

ewana73
22. aug 2011

@anavila ja ich pouzivam len na zamrazovanie,tam mi to nevadi,ze vrchnak nie je uplne "hermeticky" uzatvoreny ale viem urcite,ze flasticky od detskej vyzivy HELLO sa daju opätovne uzatvorit tak ako tie kedysi stare vyzivky.ja som sice ich este nezavarala ale viecka aj flasticky maju ine sroubovacie hrdlo a vrchnaky tiez a su take mohutnejsie.tie vyzivky kupujem v bille a maju take modre viecka. 😉

kvojtanikova
22. aug 2011

@anavila ano su jednorazove, klasicke Hipp, Ovko, nedaju sa pouzit. Ak chces opakovane pouzivat, musis kupovat Hello alebo ak je u Vas obchod CBA aj oni ich maju pod svojou znackou lacnejsie. Ja som sa uz tiez tak obabrala a teraz kupujem len tie znovu pouzitelne.