icon

Je vegánska strava vhodná aj pre malé deti?

23. jún 2025

Stretla som sa s mamou, ktorá vychováva svoje deti úplne vegánsky – žiadne mäso, mlieko, vajcia, nič živočíšne. Deti sú ešte malé, škôlkari. Vraj im nič nechýba, ale mne to príde dosť riskantné. Môj názor - vegánska strava pre malé dieťa nie je úplne v poriadku. Ale možno som zastaralá.

Strana
z2
oblecenie99
23. jún 2025
@levantinka

@biba_18 opat ti napisem citaj s porozumenim zena. Ja som napisala mne je jedno kto co je 😘 Neporovnavaj cloveka s gorilou, samozrejme ze je ina jej traviaca sustava. To bol priklad ze nabuchana gorila ma z coho svaly ked z masa nie?
A btw viem co je tofu. Ale googli viacej lebo aziati nejedia tofu kazdy den ako tu polka veganov. A ako som pisala znova soju nejem vobec. Ty zrejme citas len medzi riadkami.

@oblecenie99 nazor ma kazdy tak ako ritny otvor, ale pravda je len jedna. Pravda a nazor su dve odlisne veci. Kazdy ma slobodnu volu a ako som uz pisala vyssie. Mne je uplne jedno kto co je 😘❤️.

@levantinka Takže pravdu máš ty? Lebo aj ty aj ona o Tom píšete naozaj presvedčivo a nadšene, ako zlý príklad udavate tú druhú stranu (ty mäso, ona rastliny).

levantinka
23. jún 2025

Zeny tymto ukoncujem debatu z mojej strany. Ja som sem neprisla o tom diskutovat a stale argumentovat a uz vobec nie presviedcat niekoho o niecom inom. Vyjadrila som sa hlavne autorke.

Kazdy ma slobodnu volu a mne je jedno kto co je ❤️. Ja daneho cloveka neodsudzujem a nevysmievam sa mu ze on je takto alebo onak. Ved vy svojim detom davajte jest co chcete, vy ste zodpovedne za nich. Ja ich nekrmim. Darmo sa tu budete rozhorcovat. Je na svete kopa zien ktore vychovavaju svoje deti na rastlinnej strave a su uplne zdrave, nic im nechyba. A vy to hned odsudite ako nejake pomaly carodejnictvo a nieco absolutne nenormalne. Starajte sa o svoje deti ako najlepsie viete a ine matky tiez vedia co je pre ich deti najlepsie. A aj tak ked dospeju sa mozu vybrat akoukolvek cestou. A to aj tie vase. Poznam xy pripadov kedy ludom rastlinna strava vyliecila rozne choroby ( ja som tiez jedna z nich). Vyliecila aj rakovinu. Len v prirode je strasne moc divokych a jedlych, liecivych rastlin ktore maju velke mnozstva vitaminov a mineralov.

Mne je uplne jedno ci je clovek zeleny modry fialovy, ateista, budhista, zaockovany, nezaockovany, veri na jednorozcov, je gay lesba, je len hluzy, alebo je surove maso a co ja viem co. Je mi to jedno. Kazdy ma svoju cestu, svoje rozhodnutie ako bude zit.

oblecenie99
23. jún 2025
@levantinka

Zeny tymto ukoncujem debatu z mojej strany. Ja som sem neprisla o tom diskutovat a stale argumentovat a uz vobec nie presviedcat niekoho o niecom inom. Vyjadrila som sa hlavne autorke.

Kazdy ma slobodnu volu a mne je jedno kto co je ❤️. Ja daneho cloveka neodsudzujem a nevysmievam sa mu ze on je takto alebo onak. Ved vy svojim detom davajte jest co chcete, vy ste zodpovedne za nich. Ja ich nekrmim. Darmo sa tu budete rozhorcovat. Je na svete kopa zien ktore vychovavaju svoje deti na rastlinnej strave a su uplne zdrave, nic im nechyba. A vy to hned odsudite ako nejake pomaly carodejnictvo a nieco absolutne nenormalne. Starajte sa o svoje deti ako najlepsie viete a ine matky tiez vedia co je pre ich deti najlepsie. A aj tak ked dospeju sa mozu vybrat akoukolvek cestou. A to aj tie vase. Poznam xy pripadov kedy ludom rastlinna strava vyliecila rozne choroby ( ja som tiez jedna z nich). Vyliecila aj rakovinu. Len v prirode je strasne moc divokych a jedlych, liecivych rastlin ktore maju velke mnozstva vitaminov a mineralov.

Mne je uplne jedno ci je clovek zeleny modry fialovy, ateista, budhista, zaockovany, nezaockovany, veri na jednorozcov, je gay lesba, je len hluzy, alebo je surove maso a co ja viem co. Je mi to jedno. Kazdy ma svoju cestu, svoje rozhodnutie ako bude zit.

@levantinka Ja som ťa určite nechcela uraziť, len ma to skutočne zaujalo, nakoľko tu známu sledujem, a ona začala ako vegan, a úplne to otocila, že svoje choroby pripisovala rastlinnej strave, a že ju vyliečila mäsožrava dieta. Môj syn je tenký a vychudnutý napriek tomu, že sme vsezravci. Bojujeme s tým roky, on akoby nenávidel jedlo, vždy je len toľko (aj to len, čo akože má rád), aby zahnal prvotný hlad, a potom je to už len boj. Čiže viem, že nemá potrebné živiny, sme radi, že dostaneme do neho nejakú hmotu. Hociktore vegánske, či len mäsožravé dieťa je si živinami na Tom stále lepšie, ako on 😐 Nechcela som, aby to vyznelo nejak tak, že na teba utocim, či sa vysmievam, len naozaj ma to zaujalo, lebo keď som teba čítala, hneď som si spomenula na tu moju známu.

tianna
23. jún 2025

Určite nie.. neviem si predstaviť nedávať anilen vajcia.. mlieko ešte chápem, u nás tiež idú náhrady ale nie kvôli presvedčeniu ale neznášanlivosti mlieka a už to mi niekedy príde pomerne komplikované všade nahrádzať. Vajcia aj mäso ale jedia deti aj my normálne (muž môže aj mlieko).

levantinka
23. jún 2025
@oblecenie99

@levantinka Ja som ťa určite nechcela uraziť, len ma to skutočne zaujalo, nakoľko tu známu sledujem, a ona začala ako vegan, a úplne to otocila, že svoje choroby pripisovala rastlinnej strave, a že ju vyliečila mäsožrava dieta. Môj syn je tenký a vychudnutý napriek tomu, že sme vsezravci. Bojujeme s tým roky, on akoby nenávidel jedlo, vždy je len toľko (aj to len, čo akože má rád), aby zahnal prvotný hlad, a potom je to už len boj. Čiže viem, že nemá potrebné živiny, sme radi, že dostaneme do neho nejakú hmotu. Hociktore vegánske, či len mäsožravé dieťa je si živinami na Tom stále lepšie, ako on 😐 Nechcela som, aby to vyznelo nejak tak, že na teba utocim, či sa vysmievam, len naozaj ma to zaujalo, lebo keď som teba čítala, hneď som si spomenula na tu moju známu.

@oblecenie99 tym som nenarazala na teba ale na komentare vyssie a obecne ma tu niektore zle pochopili.

Ja som nikdy nikde netvrdila ze ja mam pravdu, ale za tymto svojim nazorom si stojim pretoze ja som mala extremne zly zdravotny stav a po zmene stravy som sa vyliecila z dvoch chorob. Doktori nadomnou stale zasnu a cuduju sa, neveria mi ze sa neliecim v zahranici. Naposledy ako mi operovali pruh sme sa s mojou doktorkou bavili a dala mi urobit ovela komplexnejsie testy. Vsetko vyborne. Ona sama sa tomu cuduje. Nebyvam chora, nemavam bolesti hlavy, peoblemy s travenim. V nemocnici ma oznacili ako bezproblemoveho pacienta a chodili sa ku mne vypytovat zo zaujmom. Lebo citali moju lekarsku spravu. Takze mam svoje dovody preco som sa na tuto temu vyjadrila.

Poznam strasne moc ludi, ktory su cisto na rastlinnej strave, maju dost svalov, perfektne zdravie tak ako aj ich deti. Inak ja veganka nie som, uz som to vyssie pisala. Za mna su domace vajicka uplne ok. Nejem ich casto ale obcas si dam.

Och to deti take niekedy byvaju, ale to sa moze zmenit. Alebo mozno len ste mu netrafili este chutovu notu. Treba skusat. Aj cim bude starsi sa to moze zlepsit. Neviem kolko ma rokov, ale mozno aj staci inak dochucovat. Nejaku zmenu.

biba_18
24. jún 2025
@levantinka

@biba_18 opat ti napisem citaj s porozumenim zena. Ja som napisala mne je jedno kto co je 😘 Neporovnavaj cloveka s gorilou, samozrejme ze je ina jej traviaca sustava. To bol priklad ze nabuchana gorila ma z coho svaly ked z masa nie?
A btw viem co je tofu. Ale googli viacej lebo aziati nejedia tofu kazdy den ako tu polka veganov. A ako som pisala znova soju nejem vobec. Ty zrejme citas len medzi riadkami.

@oblecenie99 nazor ma kazdy tak ako ritny otvor, ale pravda je len jedna. Pravda a nazor su dve odlisne veci. Kazdy ma slobodnu volu a ako som uz pisala vyssie. Mne je uplne jedno kto co je 😘❤️.

@levantinka ja nemám porovnávať človeka s gorilou?? veď s tým si prišla ty 😂 kľudne si mohla spomenúť aj kravu, aj tá má svaly…

barju
24. jún 2025

Veganstvo je životný štýl, ktorý si musí človek vybrať na základe svojho presvedčenia. Deti ešte túto schopnosť nemajú vyvinutú a preto sú za nich zodpovední rodičia. Je smutné že mnoho rodičov si myslí že robí svojmu dieťaťu vegetariánskou stravou dobre aj napriek tomu, že pediatri a štúdie hovoria úplný opak. Dieťa má ochutnať a jesť všetko, všetko z mierou, a rodič mu to má umoznit. Neprezierat, netlačit do deti nasilu, lebo to môže viesť k obezite. Keď bude mať dieťa 18 a bude zodpovedne samé za seba, nech sa rozhodne s vlastným rozumom akú stravu chce.

libusak
25. jún 2025

Clovek je podla chrupu vsezravec. Mal by teda jest vsetko

Strana
z2