Jedálniček psoriatika
Ahojte. Prosim Vas mam prosbu. Manzel je psoriatik. Kazdy rok sme chodili k moru na dovolenku a more mu v psoriaze pomahalo a vzdy sa mu to pekne postracalo skoro vsade. Problem je ze posledne leto sme samozrejme nemohli ist nikde cize manzelova psoriaza sa rapidne zhorsila. (Tymto by som chcela pozdravit vsetky premudrene zeny ktore tvrdili ze dovolenka pri mori nie je potrebna, mame zostat doma a sme nezodpovedni a naco sa tam chceme trepat nie je to zivotu potrebne a podobne. Majte doma choreho muza, ktoremu pomaha len more a mate onho strach a potom sa mozeme bavit.) ALE. Ccem mu upravit stravu, viem co vsetko psoriatik moze a co nemoze. Ale chcela by som Vas poprosit ci tu niekto nema nejaky jedalnicek (vzor alebo tak) co mu varit. Lebo vsetko co poznam ma v sebe nieco co nemoze. Nieco sa samozrejme nahradit da ale nie vsetko. Dakujem
Moj oco ma psoriazu kory rokuce a je vsetko. Niekedy sa mu tue skvrny stracaju a niejedy sa zase objavia. Povacsine ked je viacej v strese. Teraz som mu objednala aj kyslikovy balzam. Natiera si nim tke skvrny a pekne sa mu to hoji
@juli779 na to aby sa mu zlepsila by nemal lepok, mlieko a mliecne vyrobky, paradajky, papriku, sladke, alkohol, zemiaky, vyprazane a tucne jedla, udene jedla a baklazan. Tomuto by sa mal vyvarovat aby sa to zlepsilo. Uz vela ludi pisalo ze ked toto vynechali ovela sa im to zlepsilo.
@kattky u nas to tak nie je, preto mu chcem stravu upravit. U nas ma flaky ideme k moru flaky mu zmiznu (teda aspon vacsina) a zase mame pokoj do dalsieho leta, dovtedy sa mu znovu naskacu. Nie je to tak ze raz viac raz menej. U neho to len pribuda, preto sme povinne chodili k moru. No samozrejme sitacia je aka je, k moru sme nesli a aj to tak vyzera. Velmi sa to zhorsuje preto zacneme s tou stravou a v lete ideme k moru nech sa deje co chce je mi to jedno. Natieranie nepomaha a to sme skusili uz vselico
Tak to je jasne. Pojdete hlavne zo zdravotnych dovodou a nie len tak ako bezne ludia chodia

Aj môj ma takú diagnózu, mohla by si mi napísať čo oni nesmú jesť? 🙂 budem mu to s láskou podávať hahahah