Jedenie ročného dieťaťa

vazka1
13. nov 2023

Mate niekto skusenost s tym, ze babatko si pri krmeni vybera jedlo z ust? V tom lepsom pripade si da jedlo naspat do ust a zje alebo alebo ho hodi na stolcek a tiez ho nasledne zje alebo ho hodi na zem, z coho ma ide uplne porazit. Toto uz robil aj pred par tyzdnami no postupne to prestalo a teraz zas. Vacsinou mu davam nieco do ruk nech sa s tym zabava a obcas potom zabudne na svoju zabavku s jedlom ale niekedy sa mozem aj na hlavu postavit a nic nepomoze. Robi to takmer pri kazdom jedle. Sam este nevie jest, akurat tak banan mozno. Ako ho to odnaucit robit? Alebo treba len vydrzat kym z toho vyrastie?

gabriela2952
13. nov 2023

@vazka1 podľa mňa z toho vyrastie, bavka sa stým:D

gabriela2952
13. nov 2023

@vazka1 ale pri každom jedení mu vysvetľovať.

patka06
13. nov 2023

Nechala by som mu na tanieri kúsky, ktoré si môže brať sám a dávať do úst, samozrejme pri tom vysvetľovala.
Nedávala by som pri jedle, iné zábavky a popri tom kŕmila.

angeli121212
13. nov 2023

@vazka1 no podľa mna každé dieťa má obdobie keď sa baví s jedlom, náš má 10 mesiacov a aj on si občas vybera jedlo z úst ale on má jedlo rád a vždy ho potom aj zje ja to neriešim. U nášho napr. Keď vidím že hádže jedlo na zem tak viem že už nechce jesť, jasne poviem mu, že jedlo na zem nehádžeme a keď si neprosí nemusí jesť ale tak nejak to neriešim.

vazka1
autor
13. nov 2023

@gabriela2952 to sa snazim ale zatial neuspesne. Bud to ignoruje alebo ma z toho srandu. Tento moj chlapec je tazka povaha

vazka1
autor
13. nov 2023

@patka06 dakujem za tip, vyskusam. Davam mu vacsinou iba kuchynske veci ako lyzicu, tanierik, misku, zaroven to beriem tak, ze sa s tymi vecami oboznamuje. Je pravda, ze pri vedlach, ktore mu najviac chutia toto nerobi, ako napr.jogurt, kasa.. skusim zajtra ked budem varit prikrm nechat aj vacsie kusky zeleniny, ktoru mu dam vedla, hadam to zaberie 🙂

vazka1
autor
13. nov 2023

@angeli121212 suhlasim urcite, je to o skumani a hrani sa. Niekedy menej, niekedy viac. Len posledne dni, je to dost extrem a uz ma to celkom unavuje :D robi to aj ked je este hladny ale jedlo nie je uplne podla jeho gusta. Kiez by s tym uz prestal

gabriela2952
13. nov 2023

@vazka1 určite to chce trpezlivosť, hlavne sa nesmiete s nim smiat keď to robí.

maryetta
13. nov 2023

Pre neho to nie je iba jedlo reap krmenie sa. Ale aj ista forma zabavy/hry.
Takze ano. Ma rozne obdobia kedy moze ro it tak a kedy onak.
Moj prvy napr dlhoooooo nevedel jest sam. Lebo ako nahle citil na ličku ze je spinavy alebo videl ruku spinavu. Oblecenie. Uz bol vreskot a musela som ho umyvat. Utierat. Pripadne az prezliekat.
Ostalo mu to do teraz 🙈
Zase najmensi on mi zo dna na den prestal jest. Kymsom ho krimila. Tak som mu jedlo nechala pred nim a on zacal ozaj ze pekne sam papat.
Mal 1r5m a uz jedol vsetko sam. Aj polievky vsetko.

angeli121212
13. nov 2023

@vazka1 no ak mu nechutí tak to nemá zmysel siliť ja v takom prípade dám pred malého kúsky a on si ich sám dáva do úst a vtedy zje resp. Poochutnáva aj také čo mu až tak nechutí, jaj a ešte je super keď jete spolu nášmu tak viac chutí 😊

angeli121212
13. nov 2023

@vazka1 ale vieš čo nerob si kvôli tomu vrásky zas nejde o nič hrozné no tak nezje všetko nechutí mu, veď to nevadí ani nám všetko nechutí

vazka1
autor
14. nov 2023

@maryetta a ake jedla si mu davala ked zacinal jest sam? Lebo ja prikrmy varim v kasovitej konzistencii, niekedy mensie, niekedy vacsie kusky. A keby to jedol rukou tak neviem ako by to vyzeralo. S lyzickou este sam nevie. Par krat som skusala dat mu na lyzicku jedlo ked ju drzal v ruke a nasmeroval som ho do ust. Mam aj druheho syna, su dvojicky a ten druhy papa vacsinou pekne, minimalne to jedlo z ust nevybera.

maryetta
14. nov 2023

@vazka1 to ze on uz mal viac ako rok. On uz sa pokusal sam. On ked mal tych 1r5m on uz aj vyvar. Rezance vsetko zjedol pekne.
Skus mu dat ci chlebik. Alebo z jedla cestovinku. Napr lyzickou by uz vedel isto aj zemiaciky a nejake to “tuhsie” masko.

motogirl699
14. nov 2023

Naša si vyberá jedlo z úst keď si už neprosí, keď už má dosť.

taktotedanie
15. nov 2023

Zacala to robit s pecivom, nerozumiem preco dovtedy jedla vsetko cirozok, chlieb, sendvic, vianocku teraz bud odkusi pozuje vyberie a vyhodi alebo neodkusi vobec rukou rozdrobi a hodi na zem..
Ak je normalne jedlo a ma uz dost vypluva