Jedlo na výlety pre dvojročné deti
Mamicky, mate prosim nejake tipy, co zobrat malym detom na obed na vylet, ak ich nechcem cely den pchat len nakrajanym ovocim ci chrumkami. Nieco prakticke co sa nepokazi. Mne napadli akurat nejake placky, co sa dobre papa a nie je problem zabalit.
@modrahruska akúkoľvek polievku do termosky alebo kuracie rezne, chlebík vo vajíčku su dobre aj studené a k tomu zeleninu
@eternity24 poprípade iba chlebík so šunkou, syrom, zeleninu a ovocie a potom ked sa vrátime domov mame rýchlu varenú večeru, aby bolo aspoň jedno teple jedlo za deň….
zeleninove placky , chlieb vo vajičku , slané muffiny ( všetko v rure)
haruľa , cestoviny ( náš lubi čisté)
Podľa toho na aký výlet. Keď sa dá niekde najesť, vždy sme objednali aj pre deti. A ináč práveže také rychlovky ako nejaký rožok, šunka do ruky, chrumky, ovocie, výživa s piškótami, banan
zalezi na tom kam a na kolko... toco pisu predo mnou a ja som v klude brala aj hipp hotove jedlo (jedno pre vacsie uz byval taky tanier, a kt omu kludne jeden pohar polievky :DD) ked sme isli na dlhsie, kopa restik kade tade je kvalitou otrasna, takze tosom videla az ked doniesli nam jedlo, ci to dam / nedam 2-3r dietatu. A nikde nemali problem jej ohriat jedlo. Domace varene som nenosila, ak sa islo na denny vylet, skor tie rozky, vyzivu, ovocie... ani sunku a syr v teple nenosievame. ale fakt zalezi ako a kam as islo, ci som brala chladnicku do auta, ci len na rychlo sa islo s jendou taskou, ci turistika, ci mesto.
@modrahruska ja zvyčajne upečiem domácu pizzu
@modrahruska obycajne beriem acidko, pripadne jogurt (vždy mám so sebou lyzicky a poháriky), a niečo z tohto- domaci syr, humus, chlebik, vakuovo balený platkovy syr, palacinky/wafle, bublaninu, pripadne k chlebiku polievky - rajčinovu, hraskovu alebo tekvicovu. Ale to sú skôr také svačiny, nie riadny obed. Ten im kúpim keď sa dá. Doma zvyknem pred odchodom zapnut crockpot, aby potom na večeru mali navarene.
@modrahruska hocico, palacinky, bananove lievance, vianocku boze milion moznosti mas
@modrahruska hocico, palacinky, bananove lievance, vianocku boze milion moznosti mas
@really8 boze, tak asi chce tip na nejake "normalne jedlo" a nie vianočku
tortilla, toasty, palacinky, cestovinovy salat, bulgur so zeleninou,zeleninove placky, lievance z acidka, slane muffiny, nakrajana zelenina s hummusom alebo oblubenym dipom, do termosky sa da aj kremova polievka
Chodíme veľa na výlety ,aj na celý deň často a rôzne sme to riešili, veď nepotrebujú mať stále varené . Buď palacinky s tvarohom a ovocím,alebo humus a nakrájaná zelenina a pečivo , alebo bananovynchlieb a jogurt ,chlebík a pomazánku,syr a podobne. Úplne v pohode,varené jedlo v obedari nm.nechutilo,od toho som upustila..Max tak cestovinový šalát na studeno
@belllinka presne tak 🙂 dakujem za pochopenie
@modrahruska máme termosku na jedlo n
a pravidelne beriem do nej beriem rizoto 😁 keď som tam dala vývar, cestoviny vždy nasiakli polievku a bol z toho maglajz, a naša potrebuje mať rozdele jedlo, čo znamená nezmiesana kaša a mäso a pod. Takže to rizoto je pre ňu ok. Ak sa ideme najesť objednám polievku a ak je ok tak ju dám malej. Ale aj keby bolo dieťa jeden deň na suchej strave neubudne z neho. Pre istotu však vždy berieme aj UM
@modrahruska
@modrahruska My sme výletovali s deťmi stále .Naozaj od úplného malička.Nikdy sme stravu nejako neriešili na jeden deň. Vždy som z domu brala kým bol mladší malý nnejaké výživy,masový prikrm ,alebo rožky ,buchtičky,ovocie. .Ak nebolo kde sa najesť. A kde boli reštiky, alebo bufet vždy sa niečo našlo čo môže aj menšie dieťa.
Chodíme veľa na výlety ,aj na celý deň často a rôzne sme to riešili, veď nepotrebujú mať stále varené . Buď palacinky s tvarohom a ovocím,alebo humus a nakrájaná zelenina a pečivo , alebo bananovynchlieb a jogurt ,chlebík a pomazánku,syr a podobne. Úplne v pohode,varené jedlo v obedari nm.nechutilo,od toho som upustila..Max tak cestovinový šalát na studeno
@hortenziaj Ja som varené jedlo nenosila nikdy vonku,teda raz ,keď bol maličký a vôbec to nechcel.A navyše sa nedá ohriať.Vzdy sme si vystačili na jeden deň aj suchou stravou, ovocím a keď bola možnosť tak sme si dali v reštike,alebo kúpili.
@modrahruska máme termosku na jedlo n
a pravidelne beriem do nej beriem rizoto 😁 keď som tam dala vývar, cestoviny vždy nasiakli polievku a bol z toho maglajz, a naša potrebuje mať rozdele jedlo, čo znamená nezmiesana kaša a mäso a pod. Takže to rizoto je pre ňu ok. Ak sa ideme najesť objednám polievku a ak je ok tak ju dám malej. Ale aj keby bolo dieťa jeden deň na suchej strave neubudne z neho. Pre istotu však vždy berieme aj UM
@marth16 rizoto je super napad, take nieco som mala na mysli, len mi to nenapadlo 🙂
@marth16 rizoto je super napad, take nieco som mala na mysli, len mi to nenapadlo 🙂
@modrahruska my sme zas vždy brali termosku s teplou polievkou, nikdy sme z polievky nemali maglajz ako sa tu píše, poprípade môžeš cestoviny zabaliť osobitne.
Deťom som brala aj vo vyššom veku, keďže z reštaurácie im nič nechutilo.
Ešte môžeš aj palacinky napríklad vziať, lekvár s nožíkom osobitne a natrieť na mieste.
@hortenziaj Ja som varené jedlo nenosila nikdy vonku,teda raz ,keď bol maličký a vôbec to nechcel.A navyše sa nedá ohriať.Vzdy sme si vystačili na jeden deň aj suchou stravou, ovocím a keď bola možnosť tak sme si dali v reštike,alebo kúpili.
@cukroska veď to,sucha strava a neznamená nezdravá, mne to nechceli na obed napr cestoviny a v horúčave minto do večera skyslo,a veru ani mne nechutili
@cukroska veď to,sucha strava a neznamená nezdravá, mne to nechceli na obed napr cestoviny a v horúčave minto do večera skyslo,a veru ani mne nechutili
@hortenziaj Podobne. Vždy sme si niečo zobrali čo vydrží.
@modrahruska sendviče, slaný krupicovy nákyp, podplamenik, osuchy z plechu, lievance, chlebík vo vajíčku, výživy s piškótami

@modrahruska akúkoľvek polievku do termosky alebo kuracie rezne, chlebík vo vajíčku su dobre aj studené a k tomu zeleninu