icon

Kde kupujete suroviny na príkrmy?

zuska2001
17. okt 2015

Ahojte dievčatá - kde kupujete suroviny (zeleninu, mäsko) na príkrmy vašich drobcov ? Normálne vo veľkých supermarketoch, alebo v dákych špeciálnych bio obchodoch. Bývame vo veľkom meste, takže by sa dali nájsť dáke zdravé bio potraviny, ale zdá sa mi to prehnané a mám pocit, že si len pridám roboty navyše, ak budem naháňať jedlo vo vzdialenom obchode (sme bez auta). Okrem toho drobec nezje veľa, takže často vyhadzujem.

miku1
17. okt 2015

@zuska2001 Kupovala som normálne v obchodoch....Ak sa podarilo zohnať trebárs mäso nejaké domáce, tak to, ak nie, tak bežne v obchodoch....zelenina a ovocie detto.

8291
17. okt 2015

Kupujem normálne v obchodoch,nerobim absolútne z toho žiadnu vedu.Ja tým bio potravinam akosi neverim,kuracinu som kupovala,morcacie mäsko mavam od švagra chovajú,zajaca od kamaratky tiež chovaju,zeleninu ked mi dala rodina ze dopestovali tak som mala domacu a keď nie tak kupujem.ved ked pôjdu drobci do škôlky tak tam žiadna bio jedáleň nehrozí😁.aspon teda môj názor.

googlinqa
17. okt 2015

V obchode slovensku zeleninu maso ovocie a kralovske kura

meluela
17. okt 2015

@zuska2001 mne sa celkom pozdavaju bednicky, existuju aj mimi verzie pre babatka ... napr. http://www.svetbedniciek.sk/mimi_bednicky/232-f...
Treba si to planovat tak, aby si nevyuzite veci mohla dat do vasej stravy.
Ked som varila prve prikrmy, tak este neboli, takze som kupovala na trhu ked sa dalo a ked nie tak v supermarkete (prednostne slovenske/ceske/rakuske a sezonne) ... pozor by som davala hlavne na mäso, hlavne kuracie aby nebolo plne hormonov+antibiotik a ostatne tiez treba chvilu hladat kym sa najde nejake co nie je polske .. ale su uz aj slovenske farmy na telacie/hovadzie (farma turova napr.) ktore dostat v niektorych terno potravinach a niektorych farmarskych potravinach.
Ono nejde ani a tak velmi o to ci to je alebo neni bio, ale o to akej kvality ta potravina je. Predrazene cinske bio goji z bio obchodu okolo zdravej potraviny ani nesli, to je len peciatka na obale, ale medzi bio mäsom z okolia krmenym kvalitnymi krmovinami a zijucim v dobrych podmienkach a mrazenym pochybnym mäsom z brazilie/polska uz rozdiel je.

siska53
17. okt 2015

@zuska2001 v beznim.obchode,na trhu..co sa dalo,bolo zo zahrady (zas nie vela,svokra sa uz nevladala a nevladze tolko starat o nu a zahrada je relativne daleko od bydliska vsetkych)..., maso mi zhanali tiez kvalitnejsie,obcas z Madarska,obcas mama kuracie maso ci vajicka doniesla od kamaratky.
V bioobchodoch kupujem skor len prilohy,ktore zvacsa nemaju v beznom.obchode (pseno,amarant...), ine typy muk (aj kvoli mne,lebo po bielej mi castokrat byva tazko), sem-tam.iny typ cestovin...

Nie sme milionari,aby som vsetko kupovala "bio". A co je dnes bio? Aj tak uz mame celu planetu zamorenu. Takze uplne bez chemie nie je ani to,co je ako bio oznacovane

A co nezje,zamraz. Budes mat na casy,ked z dakych dovodov nebudes stihat. Kupila som si take pidi- mini dozy,lebo mala bola slabsi papkac. Pri malom a ako mala rastla,som.pouzivala tie mensie dozy a pri malej som.vyuzila i nadobky na odsate mlieko.
Velakrat mi to pomohlo. Jasne obcas mali aj kupovane,co je zas prakticke na cestu,ked nestihas a zabudnes rozmrazit.

janulina.k
17. okt 2015

Skuste na fb skupinu Susedsky samozber...ludia ponukaju zo svojej zahradky za fajn ceny