Kde nájdem tabuľku množstva príkrmov?

zuzikak
25. sep 2012

Ahojte mamicky. Zaciname prikrmovat. Viem kedy a co ale nikde nemozem najst kolko by malo napr. dietatko zjest ak uz ma zvladnuty prvy prikrm. Moj maly ma nieco vyse 5 mesiacov a uz spapal mrkvovo-zelenivove pyre na obed. Postupne zvysujeme mnozstvo a dnes to bolo 20 lyziciek (tych malickych). Je to zhruba necelych 80 ml avent poharika. Potom este troska dopil cajika. Inak zvysok dna a v noci je kojeny materskym mliekom. Je to vsak davka, ktora je na obed tak akurat ? Alebo je to malo ? Pytal si este ale bojim sa aby sa neprejedol a potom z toho nepozvracal....Alebo mu mam davat dokial si pyta ? Tak isto neviem, ci mu uz mozem postupne zacat davat kasicky na noc. Ak ano, kolko ml na zaciatok ? Prosim poradte. Dakujem.

kika1111
25. sep 2012

zavolaj pediatričke... ja som pred hodinou tiež volala ohladne príkrmov

hori
25. sep 2012

o takych tabulkach neviem. ja som sa riadila, ze jedna davka nech je problizne tolko gramov, kolko predtym vypilo mlieka, mne 5 mesacna mala pila tak 120 - 150 ml na jednu davku, tak tolko som potom davala aj prikrmu. teraz ma 10 mesiacov a jedno jedlo ma okolo 180 g, max 200 g, vyssie nejdem, to by uz bola skoro dospelacka porcia, ale viem, ze niekto ked ma dobreho jedaka, dava aj 250 g uz tak okolo roka.
vecerne kase sme zacinali na polovicnej davke (ako je navod na krabici) - 1 tyzden, dalsi tyzden 3/4 davky a dalsi uz cela - nebol to prvy prikrm, takze sa nemusi ist az tak velmi po lyzickach...

stanislavao
25. sep 2012

ked mate tie avent pohariky tak jeden poharik moze mat na 1x. ved ked si pozriete v obchode tie krikrmi, ze v akych mnozstvach to tam je, tak to je jedna davka. pozrite si tu mensiu flasticku a podla toho. ale tie avent pohariky su ok.

aduskatt
25. sep 2012

ja si myslim, ze tabulky su na prd🙂) urcite nebude jest az do prasknutia🙂......jedno dieta zje stvrtku chlebika, kym ine jeden.......nepocitala by som to na lyzicky, sama uvidis, kolko mu chuti🙂

bubelko
25. sep 2012

mne pediater povedal, ze zo zeleniny sa dieta nepreje, nech zje kolko mu chuti. ked pridas maso a zemiaky, tak uz toho opat zje menej. starsi dokazal zjest 1,5 avent pohara cisto zeleinoveho pyre, po pridani masa a zemiakov mu stacil jeden. pri mladsom to bolo o nieco menej. stacila mu polovica toho velkeho avent poharu (mierky uz si nepamatam). 😉

zunolu
26. sep 2012

Načo tabuľky, mi sme sa nimi nikdy neriadili. Ja som malej dala toľko zeleninky koľko zjedla a ak bola ešte hladná dokojila som ju. Zo začiatku mi bežne zjedla plný avent pohárik aj viac a zeleninu jedávala od začiatku aj dva trikrát denne. keď bude mať dosť sám prestane jesť. Ak si si nie istá tak zavolaj doktorovi.

bambibam
26. sep 2012

jááj,to ja som ani nevedela ,že sú aj natoto nejaké špeciálne tabuľky,ja deti kŕmim pokiaľ otvárajú ústa a pokiaľ im chutí ,niekedy zedia viac ,niekedy menej. Miško sa naje ,zapije si s cecíka a max. spokojnosť,veď ani koľko vypije s cecíka netuším.

jedina30
26. sep 2012

kup si novu maminu a tam je prave karticka s prikrmami... 🙂 ...aspon myslim.. 😖

00matula
26. sep 2012

mne mala robila riadne caviky pri zavadzani prikrmov, zjedla par lyziciek zo 2-3 , utrela si pusu do mojho tricka a pytala prso..doteraz nezje viac ako 100g, priberala mi len z mojho mliecka, tak ked ti pyta, tak jej daj, pokial jej chuti, kazdopadne ju nenechaj hladnu...ked bude syta tak si nebude pytat 😉

vonicka
26. sep 2012

80 ml je dost na to, ze ste iba zacali prikrmovat. my prikrmujeme uz 6 tyzdnov a zje mi max 50g a to je uz uspech. su dni kedy zje iba 30. neviem ako mam do neho dostat viac. v knihach sa pise, ze nedavat jedlo nasilu, ale na druhej strane co robit, ak dieta velmi slabo pribera?

chikitka
28. sep 2012

moj papa len dva tyzdne zeleninu, a vlastne uz druhy den zjedol dve cajove lyzicky, potom som dala uz 3. a vzdy ked davam novu zeleninu, tak prvy den dam 2 cajove lyzicky a dokrmim cca 90-120 ml mlieka. podla toho ako mu chutilo. a potom dalsie dva dni po 3 lyzicky. a dokrmim 60ml mlieka. a je spokojny, vydrzi pekne 4 hodiny napapany. este medzi krmeniami samozrejme pije cajik... tiez neviem ci je to ok, ale viac ako 3 cajove lyzicky mu nedam, aj ked mu chuti. nech ho neboli brusko, radsej to mliecko.
ja zas neviem, ze zhruba po akom case mozem plne nahradit obedne mliecko prikrmom...

brtkulka
28. sep 2012

ja som kdesi citala tych 150-200 g jedna porcia, ale je to individualne, ja mam velkeho papkaca 🙂 sama zistis, ci mu staci, u nas bol velky krik... zacinala som tiez s par lyzickami a zapijal MM, postupne som mu zvysovala porciu az som uplne nahradila prikrmom. u nas to bol zhruba mesiac, mozno viac, co som mu podavala samotny prikrm.

katulinr
9. okt 2012

my sme zatial skusili mrkvicku, zemiacik a brokolicu a max. 3 lyzicky spapal. Potom uz je nervozny a nechce ... 😖