Kedy je ideálny čas pre prvý príkrm?
Kedy ste začali dávať prvý príkrm dieťatku v koľkých mesiacoch a čo je ideálne dať ako prvé
@daniela20676 o prvých prikrmoch su celé weby, knihy a informovat by ta mal aj pediater.
Obvykle sa začína jednodruhovu "nasou" zeleninou.
Začala som dávať asi v 7 mesiaci
Drobec bol na mojom odsavanom mliečku ale už som mu dávala aj umele.
@daniela20676 kojene deti od ukončeného 6 mesiaca, nekojene od ukončeného 4 mesiaca, je toho plný internet ... a ako prve zemiak, mrkva, batat, vzdy pockat 2 dni, a postupne pridávať zeleninu
@erikamamo na UM
@daniela20676 my sme tiež na UM.. vyskúšala som keď mala 4 mesiace a týždeň. Ale bolelo ju bruško.. tak som to nechala ešte tak.. a znova som skúsila keď mala týždeň pred 5 mesiacom.. a to už bolo okej 🙂 nehrotila som to.. odsleduj si ju/ jeho..
@daniela20676 ahoj, my sme zacali u baba na UM prikrmy v decembri od ukonceneho 4m. Zacali sme menej sladkou zeleninou, zemiak, cuketa, petrzlen, kalerab,batat,brokolica,mrkva, vzdy tri dni nova zelenina. Po par dnoch od zaciatku prikrmov pridavame maso, dvakrat do tyzdna namiesto masa varene zltko. Prvykrat zo zltka len odstipnut do zeleniny, nie cele. Maso sme kupili bio cele prsia, nakrajala som na kocky a zabalila jednotlivo kazdu do kuska papiera na pecenie a zamrazila. Este jeme kralika od dedka. Zeleninu kombinuje vzdy cca 4 druhy naraz do jedneho jedla.
Vecer sme postupne zaviedli kasu, najprv ryzovu, potom kukuricnu, pohankovu.daju sa kupit aj ciste bez cukru. A potom sme zaviedli ovocie, parene mixovane jablko, hrusku, cerstvy banan. Ine ovocie sme neskusali, lebo nemame domace. Do jedla kvapky olivoveho oleja.dnes prva kukuricna chrumka do ruky.
@tejana aký bol prvý recept prosím
@daniela20676 ja som začínala s mrkvou 3 dní, potom mrkva, zemiak 3 dní, potom napr. mrkva, zemiak, petržlen 3 dní ( cuketa, hokkaido,brokolica..).. a takto sa zväčšovala škala druhou zeleniny, ktoré som mohla navzájom kombinovať.. zo začiatku ale aj tak spapa možno tak 1 až 2 lyžičky..

podla toho, ci je dietatko kojene alebo nie. ak je kojene, tak staci okolo pol roka. napriklad mrkvu, zemiak mozes ako prve. odporuca sa po jednom druhu davat.