icon

Kedy môže dieťa začať papať bryndzu a cviklu?

poly1
18. jan 2013

Ahojte,chcem sa spýtať,od ktorého mesiaca sa môže dávať dieťatu cvikla a bryndza?Môj malý má o 5 dní 1 rok

jasminet
18. jan 2013

@poly1 cviklu som davala od zaciatku prikrmovania, od cca 6-7m. bryndza dcere nechuti, tak nedavam doteraz 😉 ale 1x som dala okolo 1,5r

brumka
18. jan 2013

cviklu samozrejme uz skor mozes davat odporuca sa skor. je velmi zdrava abohata na zelezo a bryndza neviem.

poly1
autor
18. jan 2013

@jasminet ahoj a v akej forme si dávala tú cviklu?

nikolet_89
18. jan 2013

@poly1 ahoj moja mala ma 10m a som jej davala tak, ze som uvarila kuracie masko a zemiaky to som zmixovala s cviklou a zriedila trochu z tou stavou z svikle

cicimotinka
18. jan 2013

@poly1 cvikla je super ovariť ako zeleninku a postrúhať na chlebík s maslom, alebo zmiešať zo zemiačikmi... bryndzu ani môj nechce... 😒

junovka
18. jan 2013

@poly1 ja som zvykla varit cviklovu polievku, popripade ako salat k zemiaku a masku malej, a bryndzu zacala jest az po 1. roku

jasminet
18. jan 2013

@poly1 uvarena cvikla + zemiak, taka kasa rozmixovana. aj melemu som to teraz robila a zalizoval sa 😉 a dcera sa stale ide za nou utlct, aj sterilizovanu lubi, napr. ku knedlom vo vajci

luciannka83
18. jan 2013

cviklu dávam od kedy sme začali prikrmovať. Malý ju má strašne rád. Aj čistú, aj s niečim. Mixovanú samozrejme. A bryndzu od 10m, alebo od roka. Podľa tabuliek mliečne výrobky od 10m. Mlieko po roku.

dais
18. jan 2013

Varenú cviklu môže od začiatku príkrmov, ale pozor na surovú šťavu, tú by som nedávala. Bryndzu by som nedávala skôr ako sa dieťaťu začne dávať normálne solená strava, je to vlastne ovčí a kravský syr s veľkým množstvom soli, takže preto pozor. A ešte treba dávať pozor na to, že dieťaťu sa nemajú dávať nepasterizované mliečne výrobky. Moja dcérka prvýkrát jedla bryndzu ako 3,5 ročná, synček nechce ochutnať.

poly1
autor
20. jan 2013

@cicimotinka Ahoj,to je celkom dobrý nápad 🙂

poly1
autor
20. jan 2013

@junovka Ahoj.A ako si varila tú cviklovú polievku?

martina.hedmegova
8. aug 2013

my davame v pare varenu a na tenke platky nakrajanu.. mala nema zuby ale spokojne si hryzie a zmudli.. cvikla jej hned zachutila, sama sa nou stopka 🙂) (7.5 mesacna)

adafor
15. jan 2016

Odporúčam aj pre detičky 50/50 cvikla, zemiacik, uvariť vo vode do makka, rozmixovať pridať kokosové mlieko a jeden citrón alebo limetku. Velmi zdravá polievocka aj pre detičky. Ozdobené redkovka a chia semiačka, občas opecieme slnecnicu.

adafor
15. jan 2016
vlastulina1
15. jan 2016
Používateľ vlastulina1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vlastulina1.

@adafor vyzera to chutne ale neviem ci by mi to dcerka spapala

adafor
15. jan 2016

Naši maly 1,5 to papaju akurát sa všetko mixuje a aj im sa masko da navyše a bez citrónu (je to deťom sladšie) viac chuti 🙂

kittybuffy
10. máj 2016

Moze 4mes babo cviklu odstavenu?uz ho prikrmujem