Kedy vaše dieťa prvýkrát ochutnalo kašičku?

tamburetka
25. okt 2013

Ahojte, zaujímalo by ma, v akom mesiaci vášho babatka ste mu skúsili prvýkrát dat kašu /napíšte prosím akú - hlavne či mliečna alebo nemliečna/ alebo aspon pár lyžičiek do mlieka na noc...viem že je toto rozporuplná téma, každý odporúča niečo iné a samotná mamička potom ani nevie čím sa má riadit...či odbornými názormi alebo vlastným inštinktom...dakujem za všetky odpovede!

mariposita
25. okt 2013

To či dáš mliečnu alebo nemliečnu záleží či kojíš alebo nie. Ak kojíš, daj nemliečnu- zmiešaš ju s tvojím mliečkom. Ak nekojíš, daj mliečnu- zmiešaš ju s vodou. Ja som dala kašu prvýkrát tuším v 6.mesiaci a dávala som ju na večeru asi tak 2 mesiace. Potom už malej prestali instantné kaše chutiť a tak som začala kaše variť (ovsenú, pšenovú a pod.). Je to myslím ovela zdravšie ako kupovaná instantná a hlavne malej chutia.

1177
25. okt 2013

ahoj, kasicku som zaviedla ako treti prikrm okolo 8 mesiaca na veceru, ked maly zacal odmietat mlieko. Teraz mu ju davam skor dopoludnia a zeleninovo masovy prikrm davam vecer. Po tom cukre v kasi sa mi zda byt pred spanim privelmi sviezi.. Davam mu tie kase, ktore su riedene vodou.

ichbinich
25. okt 2013

@tamburetka:
Syn mliecnu kasu jedol asi v 7 mesiacoch, dcera mala asi 6,5 mesiaca. Synovi som skusila spravit ryzovu (z instatnych ryzovych vlociek) s mojim mlieckom, ale to sa do par minut zmenilo na vodu, tak som to uz nerobila. Davala som/davam mliecne, co sa zarabaju s vodou, ale pridavala som tam este ryzove alebo ine obilne vlocky, ake boli/su prave po ruke. Aj ked umele mlieka mne chutia strasne, bleee, tie kase mi chutia.

Ked kupujem tie mliecne kase, tak vyberam take bez pridaneho cukru. Maju ich v ponuke aj od firmy Milupa aj Babylove z DMka. Ked som mala pre syna tie prisladene, vzdy som mu ich zmiesala s tymi cistymi obilnymi vlockami. Casto aj s ovocim.

Syn bude mat 4 roky, ale niekedy si pyta kasu. Dcere celkom chuti tiez, ale zatial zje tak 2-3 polievkove lyzice. Este nema nahradene ani jedno dojcenie, skor ako syn iba ochutnava, tak ochtunava aj kasu 😉

A ked som bola tehotna s dcerou a byvalo mi zle, tak som zila na bielom pecive a tych instantnych kasiach 😅 Proste ostatne som do seba nedostala...

mahulenka87
25. okt 2013

mne dr. odporučila od 6.mesiaca. Takže si ešte 2 mesiace počkám 🙂
Kúpila som kašu z DM Babylove (od 4.m) a ryžovú kašu z bio obchodu. Sú to instantné kaše, ale bez cukru.
Ja dávam malému Sunar, takže s kravským mliečkom by nemal mať problém a môžem mu kašu zarobiť s kravským. Dá sa však kaša zamiešať aj s materským mliekom či umelým mliekom. Ako vám bude chutiť 😉

mahulenka87
25. okt 2013

@ichbinich mne tie kaše tak chutia, že posledné 4 dni si robím na ranajky 😀

ichbinich
25. okt 2013

@mahulenka87:
Oni asi do toho davaju nieco podobne ako do chipsov a cukrikov, ze ludia sa stanu zavislakmi 😉 😀
Pre mna boli vtedy fakt zachrana. Lebo biele pecivo tri krat za den mi bolo vela... Tak som si aspon nahovarala, ze ked su tam pridane vitaminy, tak je to aspon o trochu lepsie ako zemla, hihihi.
Inak, aj ked davas Sunar, tu kasicku by som na tvojom mieste nezarabala hned s kravskym mliekom, to nech pocka aspon do 8. mesiaca.

mahulenka87
25. okt 2013

@ichbinich ja by som chcela dávať malému kozie mliečko 🙂

miku1
25. okt 2013

@tamburetka Ja som dala prvý krát kašu malej, keď mala 6 mesiacov. Začala som nemliečnymi, potom som pomaly prešla na mliečne. Myslím, že kým kojíš, tak do toho 6 mesiaca to bábo ani nič iné ako tvoje mlieko nepotrebuje.

psyxooo
27. okt 2013

ja som dala mliecnu HA nutrilon v 5.mesiacoch, nakolko moja mala nepriberala

usiko
27. okt 2013

@tamburetka dcera ma tri roky, syn sedem mesiacov a este kasu nejedli...teda kupovanu....ale keby som bola pohodlnejsia, tak synovi by som uz asi davala....