icon

Kojené dieťa má problém s vylučovaním

lenkaam_1
1. mar 2018

Ahojte

Doktorka nam ppvedala ze mame zacat prikrmovat.
Maly je kojeny ale ma problem s vylucovanim teda kaka raz za 5-6 dni...preto sa chcem opytat aka zeleninka by bola pre neho vhodna pocula som ze z mrkvy zapeka tak by som nerada zacinala prave nou...
Mate nejake rady/skusenosti?
Dakujem 🙂

Strana
z2
stanislavicenka
1. mar 2018

@katriona1 to nikdy nevies😉

kallanchoe
1. mar 2018

To ze nejaká tak často je v poriadku ved je kojeny. Pokiaľ je dieťa spokojne nevadí to vôbec. Môj nekakal aj 10-14 dní a nemal zápchu ani nič, len akokeby všetko mliečko jeho telo '' berie na seba". Tak mi to vysvetľovala moja Dr., že kojene deti nemusia kakat často v takom veku. Dieťa bolo spokojne nemalo žiadne problémy, len ja som tiež prv stresovať a ze co to je🤣. Pokiaľ plne dojčis, tak mohla by si ešte mesiac počkať, je to ešte zbytočne podľa mňa, ale ked máš pocit, že už je ten čas tak OK. Môžeš začať napr. Cuketou - ma veľa vlákniny, ľahko stráviteľná...... Tekvica iná je tiež fajn. Mrkva, zemiak....... V podstate mrkvou sa začína väčšinou preto, lebo je sladká deťom chuti. Niektoré dojčene nechcú hneď jest prikrmy. V podstate jedno čím začneš aj tak sa najprv prvé dni dáva len tak '' ochutnavat '' 2-3 lyžičky viac nie. Aby si videla ako sa s tým organizmus popasuje (napr. Ekzém....) takže neboj z toľkej mrkvy ho nezapecie. Hlavne stále nový druh zeleniny skúšaj až po cca týždni, aby si vedela prípadné alergické reakcie. Každý týždeň pridaj nový druh zeleniny. Ked vyskúšať napr. 3,4,5 druhov zeleniny a vidíš ze dieťa nemá žiadne problémy môžeš začať pomaly kombinovať druhy. Napr cuketa-mrva, zemiak-mrkva......

mischelin89
1. mar 2018

Ja prikrmujem od 5mes. , maly ma o tyzden 6. Dr kazala, lebo malinko priberal. Najskor som, si povedala ze nie, je skoro a dieta je spokojnr aj ked nepribera. A potom mi napadlo nechat to na neho. Veru riadne mu chuti 🙂 nejdem podla tabuliek, ani tri dni to iste.

Doobeda kase, spaldova, pohankova, ovsenna, varim z vlociek, s ovocim jablko, banan, hruska, maliny. Obcas krupica z mojho mliecka.

Poobede zeleninka - zemiacik a cuketa, karfiol, brokolica alebo batat, ten nekombinujem.

Nemixujem, pucim vidlickou.

A odkedy prikrmujeme, z prsa papa viac ako ked sa len kojil.

Mrkva cvikla hokaido nam nechuti. Crievka funguju super, aj konzistencia stolice. Moj maly bol pripraveny 🙂 pre mna dobry krok, zacat trochu skor.

mischelin89
1. mar 2018

@mischelin89 a este som zabudla zeleny salat...ten ma so zemiacikom velmi rad.

stanislavicenka
2. mar 2018

@mischelin89 pohanka je pre deti tak od 18 mesiacov. Je tazko stravitelna.

martinals
28. jún 2018

Ahoj mamičky,som tu nová a neviem či sa obracám o radu v správnej diskusii 🙂. Mám 4mes.dvojčata a rozmýšľam nad prvým príkrmom,no všade sa píše,že sa má začať s mrkvou.Mne to však príde veľmi veľký skok z UM hneď na zeleninu,nebola by lepšia najprv nejaká kaša aby si bábo zvyklo na tuhú stravu a tak skúsiť zeleninku.Ako ste to mali vy? ďakujem za odpoveď 🙂

jankaga
28. jún 2018

@martinals ano zacni s mrkvou, mixni a mas kasicku. Nie je to velky skok neboj

pininka
28. jún 2018

@martinals urcite by sa malo zacat zeleninkou, ovocie je sladke a kase su tazke. Ale napr ja som zacala jednou lyzickou mrkvy, na zaciatok aj tak viac nezjedia a vecer som dala aj kasu. Vsetky tri deti kase zboznovali. Len ako pisem,prave tie kase mozu byt pre niektore deti tazke.

jankaga
28. jún 2018

@martinals kase ak myslis mliecne mozes potom zacat davat kludne

henka123123
28. jún 2018

Ja maleho sice prikrmujem od zaciatku 4teho mesiaca.je na UM a zacala som : tekvicou obycajnou..potom mrkvu som skusila nehutila mu samotna...a poom uz som skusala brokolica petrzlen spenat atd...

martinals
28. jún 2018

Ďakujem mamičky za rady 🙂

martinals
28. jún 2018

Mám ešte dotaz,varili ste prvé prikrmy či je lepšie kúpiť...

pininka
28. jún 2018

@martinals ja som kupila od hipp, mam znameho zeleninara a vravel ze hlavne v mrkve je sami dusicnan. Ale potom som uz vsetko varila sama

adela127
28. jún 2018

Ako prve sme davali zemiak,cuketa. A prikrmy som varila na pare,aby sa v nich zachovali vsetky vitaminy.

henka123123
28. jún 2018

Ja varim vo vode normalnej potom zmixujem a trosku olivoveho oleja premiesam...vzdy varim prikrm na dva dni....ten davam na obed okolo 12-13tej a potom davam okolo 17tej ovocie( vacsinou vo forme tasticky lebo sme vonku,tak mi to je praktickejsie) alebo dam kasu od nutrilonu...a inak kazde 4 hodiny mlieko

stanislavicenka
3. júl 2018

@martinals urcite varit. Aj konzistenciu si potom mozes nastavit sama.

martinals
16. júl 2018

Ahoj mamky, chcem sa spýtať, či ste s prvým príkrmom čakali až vám to odporúči pediater.

henka123123
16. júl 2018

@martinals ja nie..ja som zacala od zaciatku 4teho mesiaca(odporuca sa od ukonceneho 4teho u nekojenych deti)

martinals
16. júl 2018

Ďakujem 🙂,my budeme mať 5 mesiacov a rozmýšľam, že by som pomaly začala, kašou,potom mrkvou ...atď.

Strana
z2