Koľko a aké fľašky kúpiť pre bábätko?
Ahoj babule, tak ako dnes? Ja som sa pustila do zoznamu,ze co mi este chyba a uplne som zabudla na flasky... a mam v tom trosku chaoz... Viete mi poradit,ze kolko ml a ks flasiek by sa asi tak malo kupovat a ci je dobre ich kupit uz na zaciatku, lebo niekde pisu, ze je dobre dat len mliecko od maminky. Niekde pisu, ze je dobre kupit 2 male a 2 velke flasky...ale k comu?? nestaci jedna mala?? Potom ze ktore su lepsie, ci sklenene? umele? protikolikove? ??? a ku flaske, aky cumel? maly prietok, velky prietok, s dvoma dierkami, velky cumel aby sa lepsie prisal... ??? no mam v tom chaoz... tak prosim maminky, ktore maju skusenost... dik
😎
Ja mam doma asi 3 jednu som si kupila, ostatne som dostala, syn je dojceny dokonca nevie pit z flase, takze nanajvys jednu
po tom, ako som si pozrela dokument plastic planet odporucam flace len a len zo skla.
ked chces plat len s oznacenim PP
flase nedavat do mikrovlnky.
Ahoj kup si len jednu malu aby si pre istotu Mala . Ak by to bolo nutne, dokupit ich mozes stale ale zbytocne nekupuj 🙂
@lucka.lucy nam davali v porodnici taky "novorodenecky" balicek (sponzoruju ho firmy, nie nemocnice) a pocula som z viacerych miest, ze to zeny dostavaju, niekde dokonca este pred porodom, no a ten balicek obsahoval jednu avent flasku 125 ml s tym najmensim cumlickom, teda v podstate pre novorodeniatko, takze sa neunahluj, nekupuj, v nemocnici, ak by si z akehokolvek dovodu nekojila, ti flasky poskytnu a kym prides domov (a nekojila by si), tak dovtedy ti niekto z rodiny (manzel alebo neviem niekto iny) kupi flasticku. ja odporucam kupit znacku avent, my sme mimoriadne spokojni, dnes ma uz dva roky a stale pije z aventov 😉 😉
a v mikorvlnke bezne mliecko alebo caj vo flaske ohrievam 🙂
Ja mám doma 1 obyčajnú flasu - nepouzivam, 1 avent - nebola som s nou spokojna a teraz mám 1 antikolovu tommee tippee 150 ml - ta je super, pripomíná prsnik. A ostanem tejto znacke verna. Určite maj 1 flasu v zásobe, ja som ju potrebovala už pár dní po prichode z porodnice. Kde by som ju šla v noci kupovat?
mne bolo tiez povedane, aby som nekupovala flasku, ze dostaneme v porodnici v balicku, no a my sme zrovna dostali take balicky, ktore neobsahovali flasky 😒 ... tak som pouzivala tam tu ich... doma na mliecko malu sklenenu a potom som kupovala velku sklenenu (NUK).. plastovu znacky MAM (anticolic)... vyborne...
na zaciatok si kup aspom jednu malu flasku tiez mi bolo povedane ze v nemocnici sa dostava flaska v balicku, ale teraz zacali davat nove balicky a tam je už ten poharik avent a nie flaska,ale ja som mala už flasky kupene bez ohladu nato ci dostanem alebo nie,a to este stale kojim, neboj zide sa ti aj ked neskor 😉 ja pouzivam znacku NUK je to najväscia napodobnenina maminho prsnika a som maximalne spokojna
Ja som tiez mala kupenu Avent sadu 2 male, dve velke + kefka. Kojili sme sa 9 mesiacov, potom sa uz nedalo a zo zaciatku som pouzivala tie male, ked prestali stacit, presli sme na velke. Kym som sterilizovala kazdy den, bolo to fajn, mat vzdy nachystanu cistu. Potom uz bolo take mnozstvo zbytocne, tak som jednu supla k babke aby som nemusela stale prenasat a druhu mame doma. Mam este aj nejaku rezervnu, uplne novu, od niekoho som ju dostala a este sme ju nepouzili, takze zostane pre sestru. 🙂 Dodnes (3 roky) cucame mlieko z flase. Z pohara vypije tak tri glgy...
Určite by si mala mať doma 1 fľašku a ak nebývaš v meste, tak ako ja, tak aj malé balenie UM a dojčenskú vodu ..tááááák a teraz ma baby zabite!!!! Ale ak máš doma vrieskajúce týždňové dieťa a prázdne prsníky, je polnoc a najbližší supermarket 40km, tak budeš za túto radu strašne vďačná 🙂
Ja používam deťom Avent a MAM - ale baby mám tip - do MAM fľašky pasuje Aventový cumlík 😀 , dcérka iný odmieta, tiež pije mliečko už len ráno v postieľke, ale zato stiahne rovné 3 dcl.
Ahoj, ja pridám svoju skúsenosť, nakoľko som nevedela či bude mliečko, zakúpila som Chicco fľašku sklenenú veľkú 240 ml, malú 150 ml a plastovú 330 ml a plastova malá 150 ml pretože sklené sa môžu rozbiť, ohľadom cumlíkov do fľaše som stavila na fyziologický kaučuk cumlik s jednou dierkou maly prietok, pre začiatok to úplne stači, ale 100 ľudí 100 názorov 😉 tiež sme pre drobčeka kúpili Chicco kaučukový cumlik Physiu Soft vyzerá staromódne, ale je super.
na začiatok dudel s malou dierkou.stačí jedna malá a jedna velká flaška,pokial budeš kojiť,viac ani nekupuj.preistotu ti stačí táto varianta.možeš kúpiť antikolikové,či sklenené alebo umele je natebe.kvoli bezpečnosti umelú,zo zdrav.hladiska sklenenu..ale dnes už robia s tým 0BPA umelé či ako sa píše tá značka,čiže by nemala by nemala byť zo závadneho platu flaška.netreba to s nakupovaním preháňať..možno ešte nejakú dostaneš,potom budeš mať toho vela a zbytočnosti/ako ja napr./
@lucka.lucy Ahoj, no my sme zistili, ze pocenenim kupy flasky sa lahko moze stat, ze ich budete mat doma vsetky a s ani jednou nebudete spokojna. Pokiial ide o BPA, to by uz nemali mat ziadne flasky (je to skodliva latka v tele). My sme mali sklenne aj umele, sklenne nam nevyhovovali, rychlo sa prehrievali v teplych kupeloch pri ohrievani mliecka a boli aj velmi tazke. Potom treba vzdy zvazovat viacej veci. Ak Vam zalezi na striedani dojcenia s kojenim, je dolezite, aby flaska mala co najviac pripominajuci tvarom, pocitom a teplom prsnik a tahanie z flasky musi byt narocne. Dolezite su aj antikolikove ventilky - to velmi pomaha pri problemoch s bruskom. V neposlednom rade ide aj o nahradne diely a co vsetko k tomu potrebujete (ohrievac flias, termoobal, ...) ... vzdy myslite aj na to, ze neostanete s dietatom doma az kym nezacne jest ale je velmi pravdepodobne, ze budete riesit aj cestovanie.
Nam najlepsie vysla flaska YOOMI, na Slovensku takmer neznama ale v zahranici velmi ocenovana. S nou mozete odsate mliecko ohriat uz za 60 sekund. Ohrievanie je bezpecne a bez elektriky, takze nepotrebujete nic mat so sebou, iba aktivovat tlacitko a po 60 sekundach moze babatko papat. Usetrite na ohrievacoch flias a roznych termo obaloch.
Odporucam si prestudovat, ako to funguje.
Inak teraz je yoomi na zlave dna v sobrej cene. Skuste kuknut na:
http://www.zlavadna.sk/zlava_93043_samoohrievac...
Ja som si kúpila dve plastové fľašky malé a niekoľko roznych cumlíkov, nevedela som aké budú najlepšie 🙂 A potom som dojčila a flaše mala iba na odsáté mlieko, ktoré pila staršia takto z flašky, keď som ho mala veľa, alebo mladšia spala a nie a nie sa zobudiť 🙂 A potom z nich pila vodu. Mladšia mala zvyk sa napiť mlieka odo mňa a potom to zapiť vodou ešte. A takto sme dojčili vyše roka 🙂
Mala som túto: http://www.nuk.cz/nuk-first-choice-plus-lahev-s...
baby, ešte jeden tip. všimla som si, že NUK má už zase obnovený Baby Klub, odmeny za nazbierané ean kódy. Tak keď by ste kupovali túto značku, odložte si eany aj s obalom. Ostatné nájdete na ich webe.
Ak flasu nevyuzije na mlieko,vyuzije neskor na cajik/vodu napriklad.Ja som kupila od aventu.2 male flasky,odporucam rozne farby.Kedze sme nakoniec odsavali,mala som potom este 2 velke tiez rozne farby.A bolo to kompatibilne s odsavackou Avent.Nuk mi v obchode neodporucala,vraj potom chodia mamicky casto kupovat nahradne cumle,lebo sa skoro znicia.
Veľké zásoby sú zbytočené. Ja som mala pripravenú odsávačku materského mlieka a dve malé fľašky. Nakoniec som kojila, tak fľašky sme používali až neskor na prevarenú vodu. Trebárs niečo takéto by som odporučila: http://www.nuk.cz/nuk-first-choice-plus-lahev-s.... Držím palčeky ❤
@halienka Ahoj! Uvažujem nad kúpou štartovacej sady od značky Avent, ale neviem sa rozhodnúť či mám kúpiť fľaše Natural, alebo fľaše Anti-colic s ventilom. Ktoré by si odporúčala? Za odpoveď vopred ďakujem.
@krisztina17 ahoj, jéééj, to je už hrozne dávno kedy som sem písala ten príspevok, už si ani nepamätám akú sadu som ja mala. Ale asi bude lepšia tá anti-colic myslím si. Držím palčeky 🙂
@halienka veľmi pekne ti ďakujem za odpoveď 😊

nepocuvaj tu na tobory deprimujucich zien !!!
hlavne ze tu prisli mudrovat a nie radit !!!
ja som nekojila a mali sme 4 flasky... PLAYTEX taku co proti kolike ...