Koľko ml vody má vypiť 7-mesačné dieťa?
Mamičky koľko ml vody za deň Vám vypili vaše deti v 7.mes?
@nafka0483 to ako sa Vám podarí? Ja som nešťastná moj nechce piť vodu 🥲 musím mu nasilu cez striekacku dávať do úst a vypije za deň 40-50 ml ….
@nikolasmahajcikova Islo to samo, ked boli take horuce dni, tak som do flase, z ktorej bola aj dokrmovana, dala vodu a ponukla. A ona to scucla este rychlejsie ako mlieko 🤷♀️
Odvtedy pekne pije kazdy den.
@nikolasmahajcikova však ale dojcis? Je na umelom mlieku? Papa polievočku?
Ovocie papa? Aj v tom všetkom sú tekutiny
@pribinak nedojcim,papa už príkrmy ale dr mi hovorila že minimálne musí vypiť 100ml vody za deň a ja neviem ako lebo preňho je voda ako otrava😀
@nikolasmahajcikova Urob riedky prikrm, ako polievka. Pripadne odstav - napr jablko ak ma uz zavedene.
@nikolasmahajcikova mal by vypiť 100 ml na kg svojej váhy,
Postupne sa naučí ak doteraz nemal vodu, pomaličky ponúkaj v malých množstvách, skús rôzne fľaše, vodu, ovocnú šťavu, čaj
@nikolasmahajcikova tak mu skús odšťavit jabĺčko hrozno či hrusticku, zmiesaj s vodou a daj piť.
@nafka0483 ja to poznam takto, takze 7 mesacne 650-850ml tekutin za den - to je vsetko mlieko, ovocna stava a voda dokopi... treba si to zratat...
@anjelicek26 ano, aj ja toto poznam. A plus minus mi to na malu aj sedi.
Moja 7-mesacna da bez problémov 600 ml iba voda+cajik. Nestačím menit plienky🙈
@nafka0483
@nikolasmahajcikova tak to je úplne minimum, to da moja na jeden sup
@lienka.7 jj kazde dieta ma inu potrebu smädu, inak teply byt/dom, prostredie, vsetko na to vplyva...ale tak +/- sa v tom treba orientovat, ak je to napr.trojnasobok, uz zas spozorniet ze cukrovka...
@anjelicek26 No s mliekom vypije omnoho viac, ale mlieko ratam ako potravinu nie tekutinu. Vody ma tak 250 ako som pisala, niekedy aj 350. Okrem toho mlieko, zeleninovy alebo zeleninovo-masovy prikrm (ked je horuco tak robim redsi) a vecer kasa.
@nikolasmahajcikova naša má 7 mesiacov a keď sú fakt brutal horúčavy tak vypije aj tri fľaše po 250 ml, to je len čaj plus ju dojčím a večer má ešte UM.
@nafka0483 mlieko je samozrejme tiez tekutina...ved sama vies, kolko tam ide vody a kolko prasku...
@anjelicek26 Ale mlieko nie je pitny rezim, nie?
Vida pride do zaludka ako voda a vstreve sa, mlieko sa berie ako potravina, musi sa v zaludku zrazit aby z neho telo vytiahlo vodu🤷♀️
No v kazdom pripade som sa radila s lekarkou a povedala ze ma prijem vody aj stravy a vsetkeho v poriadku.

@nikolasmahajcikova Ked je horuco tak moja dava aj 250ml za den.