icon

Koľko mlieka pijú vaši 2-3 roční drobci?

lili777
7. nov 2011

Chcem sa vás opýtať, lebo tento môj je mliečny maniak. Ráno vypije cca 270 ml mlieka, večer kašu, cez deň jogurt a ešte poobede odo mňa pýta kakao. Neviem či to nie je moc.

desszi
7. nov 2011

Mlieko nepije ani moj syn, ani my s manzelom. Suhlasim s nazorom, ze mlieko nie je urcene pre cloveka.

ivv
7. nov 2011

mlieko moc nastudovane nemam, lebo az tak daleko sme sa nedostali, aby som malej dala KM do flase 😅 mala je totiz stale kojena (ma 22 mesiacov).. z mliecnych vyrobkov papa kyslu smotanu, jogurty, tvaroh a mlieko vo vare.. syry jej moc nejdu, tak ich topim do omacok na cestoviny.. a keby sme sa raz dostali do stadia, ze si KM vypyta, tak jej dam mlieko z nejakeho doveryhodneho zdroja..
preco? lebo viem akymi svinstvami krmia dobytok vo velkochovoch.. 😒 tie kvanta antibiotik, rastovych hormonov sa niekam musia vylucit 😖 nenahovarajme si ze tie kravky papaju len seno z neposkvrnenych pastvin.. poznam pripady, kedy malym dievcatkam konzumacia kuracieho maska nadopovaneho hormonmi spustila cinnost pohlavnych zliaz 😖 😖 a teda neverim, ze KM je aj z tohto hladiska "ciste".. 😖
fakt treba byt opatrny, co davame nasim deturencom.. 😔

miriamka
7. nov 2011

Ahojte,
tak nas maly ma 3,5 rocka...a mliecko zboznuje,zacina nim den ked vypije cca 3 dcl a 3 dcl ma aj vecer a jeden jogurt na desiatu alebo olovrant ma kazdy den,a vobec si nemyslim,ze je to zle...som rada ze mu mliecko chuti,ma pravidelnu stolicu a s kakanim nemame problem,je zdravy ...
Naopak nelubi vobec keksiky alebo cokoladky,slane veci ako chipsy a podobne tak isto...maximalne nejake lizatko z casu na cas...takze si poviem,radsej nech lubi mliecko nez ine horsie veci.

A kedze manzel pracuje v mliekarenskom priemysle,viem,ze co malickemu davam pit je zdrave 😵

saska.t
7. nov 2011

Moja mala ma 3,5 roka a pije rano 1 flasu UM kravske som zatial neskusala a este nebudem, kedze mam furt pocit, ze je to len prevarena biela voda 😅

vejinka
7. nov 2011

mladsi neviem cicka cicku 😀 a starsi rano deci niekedy dva deci vecer cca 3-4 deci takze cca pol litra denne 😉

luciferkax
7. nov 2011

@lili777 aj ten môj je taký mliečny maniak, ráno vypije 280 ml mlieka, na ranajky jogurtík musí byť, na večeru kašička, krupička alebo ryža s mlikom aza tým asi 200 ml mlieka 🙂 Ja mu v tom nebránim, sama mám mlieko veľmi rada a pijem ho na litre 🙂 žijem 🙂

vejinka
7. nov 2011

no ked tu citam niektore prispevky tak az nechapem ale ok kazda mamina ako uzna za vhodne ..my kupujeme mlieko vo velkom..vzdy ked je akcia na mlieko a mame posledne zasoby.. nabehneme z vozikom a 6-8 baleni po 12 ks bereme je to trvanlive mlieko vyratame si na kolko to je.. denne spotrebujeme cca dva litre a ratame do konca spotreby..a mame na varenie pecenie a pitie. 😉

exupery
7. nov 2011

Rano 260ml,vecer pred spanim tak isto,poobede pred spanim a v noci tiez,jogurty nechce ani kase,sem tam puding alebo krupicu...

ivv
7. nov 2011

@natty53 prave preto je mlieko v krabiciach dokonale umrtvene, aby neobsahovalo nic kontaminujuce.. 😖 😕
na trhu uz pomaly nenajdete zivy jogurt. vsetky pochadzaju z dokonale pasterizovaneho mlieka, a nasledne je jogurt nastepeny laktobacilmi.. ach jo..

anitab
7. nov 2011

@lili777
podla mojho nazoru v tomto veku dietata by som kravske mlieko uberala a nahradzala zakysanymi vyrobkami alebo mliekom rastlinnym.....ziskat viac info o mlieku nie je na skodu, asi by som tomu viac venovala casu ako citala urazky a narazky na verejnom fore....mimochodom nazor od @anjelicek26 ma hlavu aj patu, je podlozeny aj odbornou verejnostou, dokonca uz aj praxou...

natty53
7. nov 2011

@ivv my tiez radsej kojime 🙂

anulienka166
7. nov 2011

moj maly mlieko nepije ☹ ach, skusam stale vsetko mozne, snazim sa ho i okalmat nejde to, uz dost dlho...namiesto toho stale jogurty, pudinky to zas zboznuje 🙂 ...asi je po ockovi ten vraj ked bol maly nepil mlieko od 1 roka.aspon tak vravela svokra...ale skusam pravidelne aspon po trosku..poradte nieco?myslite ze z toho vyrastie??

anjelicek26
7. nov 2011

@anulienka166 - preco by mal s toho vyrast, mlieko nepotrebuje, jogurty papa, viac mu netreba. Nerozumiem, preco si z toho nestastna? Raz za cas acidko, jogurty, masielko, ak chces robit palacinky, skus ryzove mlieko, chutovo je fajn.

To, ze dieta musi pit mlieko je blud a aj tak ho k tomu neprinutis, ak nebude chciet. Precitaj si link, co dala
@natty53 , je v nom vela pravdy, mozno budes aj rada, ze ho nema rad. Mudry chlapcek.

bubelko
8. nov 2011

@anulienka166 moze a nemusi. moj nepil donedavna vobec mlieko. zacal teraz, pretoze vidi pit brata. tak isto zacal jest krupicovu kasu. skusat to mozes, tym nic nepokazis, ale ked mlieko pit nebude, nic sa nestane 😉

anitab
8. nov 2011

@anulienka166 a preco si z toho nestastna? myslis, ze sa ukrati o vapnik? vapnik je obsiahnuty v mnohych inych potravinach - zelenine, semenach - ak mu budes to davat, a nezasobovat ho vela sladkostami, kt brania vstrebavaniu vapnika, tak potom sa nemas coho bat, ziadny nedostatok vapnika nebude mat

len pre obraz: tvrde syry, soja, sardinky, ryby vseobecne, mak, mandle, sezam, zelenina - kapusta, por, spenat, kel, kalerab, strukoviny - fazula, sosovica, celozrnne obilniny, vnate.....pozri si co este vsetko, budes prekvapena 😉

michaelapillarova
8. nov 2011

Tak ja si myslim, ze mlieko je dolezite, ked su deti v takomto veku, ved aj my dospelí, by sme mali pit mlieko, ale je pravda, ze ja mlieko nemusim, mala pije mlieko, kravske nechce, pije len umele, Hami a to uz ma dva roky. A hlavne v noci jej chuti, budi sa na mlieko jak kojenec a nevieme to stopnut.

lili777
autor
8. nov 2011

@anjelicek26 a to ryžové je v prášku či čerstvé krabicové?

anjelicek26
8. nov 2011

@lili777 - jj ja kupujem krabicove normalne v obchode. Chuti fajn, pre dojcata to ale nie je vhodne, lebo ma celkom vysoky podiel soli, preto ho davam do varenia iba, na kazdodene pitie vyse litra to asi nebude ;) Pohankove tu nezozeniem, sojove UM pije moj maly, kedze sme museli prestat dojcit :(

mataharyy
8. nov 2011

@anjelicek26 A když vaříš, tak dáváš jen to rýžové? Já teda vím že je, ale nejsem si jistá kde bych ho hledala... Možná nějaká zdravá výživa. A neskoušeli jste kokosové mléko, teď taky dost skloňované, ale drahé jako prase a teda zkušenost nemám, viděla jsem ho v plechovkách... A podle čeho se řídíš když sestavuješ malé jídelníček? Nějaký námět na netu, takovej konkrétnější, ne všeobecný jako ovoce a zelenina, spíš právě co se čím dá nahradit? Určitě takové weby jsou, jen jsem se k nim ještě nedopátrala, tam by mohlo být napsané i čím lze nahradit maso, aby tělo nestrádalo a tak, kdysi dávno jsme se o tom bavili s jedním vegetariánem a bylo to docela zajímavé 🙂

lienockaa
8. nov 2011

ani moj syn mlieko nepije..ako som prestala kojit v 2 rokoch, tak mlieko nepije..ze vraj teraz v skolke si sem tam da kakao, ale doma mi mlieko nepije, nepyta si ho, nechce, ani ja mlieko nepijem-mam alergiu na BKM a prekaza mi aj vo varenej strave..papa jogurty, syry, tvaroh..to staci podla mna..mladsia pije moje mlieko..

anjelicek26
8. nov 2011

@mataharyy - ano do varenia len ryzove, peciem s nim, davam do sladkych jedal aj zahustujem omacky. Ten rozdiel v chuti nebadat. Teda manzelovi som az po troch mesiacoch oznamila, ze varim z ryzovym, on to nespoznal.

A co sa tyka jedalnicka, nie neupravovala som ho specialne. Dcerka papa mäsko, zeleninu, ovocie, pecivo, pridala som oriesky, mak, casto brokolicu, do polievky prihadzujem kel,ryba je u nas na jedalnom listku 3x do tyzdna, plus chodim s nou kazdeho pol roka na krvne testy, ci jej nic nechyba - a vsetko ma ukazkove. Ved ona nie je uplne bez mliecnych vyrobkov, ved papa jogurty, sem-tam ak zozenieme vypije aj acidko. Aj ked aj jogurty uz väcsinou papa sojove, lebo jej chutia 😅 Vybrala si sama, v chladnicke mame take aj take ;)

mataharyy
8. nov 2011

@anjelicek26 Nemyslela jsem skrz to mléko, ale tak všeobecně, mléko je nahraditelné velmi snadno, spíš právě jak si psala co na vápník a tak, jestli na to máš nějakého rádce, zdravou stravu mám nastudovanou, ale něco kde bych konkrétně našla že co jen na doplnění čeho, tak to jen u pár potravin 🙂

mataharyy
8. nov 2011

Jde o to že v dnešní době se cokoliv dohání práškama, ale já to nemám ráda a nějakej ucelenej seznam toho kterou potravinou doplním jakej vitámín, jakou látku by se hodil 😀

anjelicek26
8. nov 2011

@mataharyy - skus sa spytat dievcat z temy "vegetarianske dieta" ja k nim casto chodim po radu, rada ich citam, presne vedia, co ktore potraviny obsahuju, co cim nahradzaju, jedinu knihu co k tomu poznam je od Bukovskeho a ten je taky kontroverzny. Ja si hladam na nete clanocky, ked mam pocit, ze maju niecoho malo, napr. na zelezo davam detom cucoriedky a melasou sladim...

No a ten zoznam by sa veru hodil, to je fakt 🙂

mataharyy
8. nov 2011

@anjelicek26 Díky juknu k nim, vegetariáni mají dost nastudované tak určitě poradí 😵

katarinkad
8. nov 2011

Moj syn, odkedy prestal pit UM, co bolo ked mal asi 2 roky, ziadne mlieko nepije. Mlieko nepijeme ani my s manzelom, vobec nechapem preco by mal pit mlieko 😨 😨 😨 Vazne si niekto mysli ze v tom "mlieku" co sa dnes predava v obchodoch je nieco prospesne pre nas organizmus? 😕

janka_pn
8. nov 2011

prave som kupila susene sojove mlieko, tak skusim dnes malej namiesat ... ona mi pije vela mlieka, ja viem, a pila by este viac, kebyze ju nekrotim. ja som ZA mlieko, ale akoze fakt chcem skusit i ine druhy nie som vyslovene nazoru, ze to mlieko musi byt len od krav. a inak z kozieho sa mi vyhadzala. u nas som ryzove nezohnala a kokosove mi pride asi dost tucne, ci??

mataharyy
8. nov 2011

@janka_pn Rýžové se dá sehnat ve zdravé stravě, nějaká Vegetka či něco podobného, už jsem koukala na netu 🙂 To kokosové nevím ještě jsem nezkoušela, ale asi to taky nebude na celodenní pití 😅

janka_pn
8. nov 2011

@mataharyy u nas som este videla ovsene, tak to uz vobec neviem 😀. ja chcem obmedzit kravske z dovodu, ze ma mala stale sople a slaby ekzem... preto experimentujem 😉