icon

Koľko tekutín vypijú vaše 2 až 3 ročné deti počas dňa?

bubina33
18. mar 2012

Nemusíte počítať polievky či mliečko, myslím skôr čajík, vodu, džusy... Zaujímalo by ma to u 2-3 ročných detí. Ďakujem :o)

mandragora22
18. mar 2012

ahoj, u nas "hroza", nieco cez dva roky a ked do nej natlacim nasilu 2 dcl, tak som stastna, ako blcha ☹ ☹

liki205
18. mar 2012

u nás takisto , maximálne dva dcl čajiku a aj to je výnimočne ☹

anieli_1
18. mar 2012

no ja maleho kojim a to dost pyta a este musi mat pripraveny vzdy pol litrovy pohar vody a take vypije niekedy aj 4......a ked sme vonku ze mu kupim nejaku vodu tak ju stiahne naraz skoro vzdy 😅 ........neviem kde to do neho ide pritom ani vela necika tak normalne by som povedala 😅

janulabj
18. mar 2012

aj u nás málo, chcem aby pil viac, viem že to je málo, no čo nasilu do neho nenalejem......takže 2 dcl tekutín. :(

bubelko
18. mar 2012

500-900ml, ako kedy 😉

anjelicek26
18. mar 2012

Norma pre 2-3 rocne dieta je 90-110ml /kg hmotnosti. Takze vsetko pod liter je primalo (rozumej ratas aj polievocku, ovocie, mlieko, vodu, vsetko) a vsetko nad dva litre je privela (okrem doby, kedy je vonku nad 30stupnov). Ani jedno neni dobre, su zatazovane oblicky.

A ano pocitaj aj tieto tekutiny, lebo dieta ich predsa prijima, je jedno, v akej je to forme. Nas maly ma sice sotva dva, ale sme na 950ml cistych tekutin (voda, caj, mlieko) a zvysok ma zo stravy. Vazi 11,5kg.

k_a_j_k_a
18. mar 2012

Aj u nas je to bieda. Mame 4dcl flasky. Su dni, kedy vypiju aj tri, no castejsie su dni, kedy maju problem s jednou. Najviac vypiju vonku, doma velmi malo. My to dohaname hlavne riedkymi polievkami (zjedia aj 2,5dcl), plus vypiju rano aj vecer 2,5dcl mlieka. Starsiu (3r) "strasim", ze ked nebude pit, bude tucna 😀 a zabera to. Mladsia (20m) je este trdielko, s tou to ide obcas len nasilu a s placom 😖 .

natyadko
18. mar 2012

bubina33
ahoj. No to pitie 🙂 nas maly pije velmi rad a velmi 🙂 cca 7flias denne a kazdu noc ma pripravenu jednu flasku mlieka a 2 caju a do rana je vsetko fuc 🙂))

raona
18. mar 2012

naša malá bude mať v júli 3 roky a vypije tak cca liter za den plus neratam mlieko a polievku..

jaruska6
18. mar 2012

Aj u nás je to katastrofa, malý má 2 roky, ešte ho kojím, ale už zrejme nemám veľa mlieka a vypije max.dve 2 dcl fľaše,snažím sa mu podať 2 krát denne aspoň polievky,tie má rád.Ja sa tak nádejám, že keď ho úplne odstavím,tak sa to zlepší,no uvidíme. 😉

bobocka
18. mar 2012

drobec ma dva a pol roka.700ml je min,ma 350ml flasku a dbam na to aby jedna padla doobeda a druha poobede.niekedy da 3 za den(vacsinou dve a pol flasky,teda cca 850-900ml denne).pije z velkej vacsiny vodicku.bio cajik podporujuci imunitu pije jednu flasku cca 1-2x za tyzden. cca raz do tyzdna vypije provamel sojove mliecko 200ml,kakavko z cerealneho napoja od nestle ma cca 1-2x tyzdenne.sem tam dostane aj dzus(bez umelych sladidiel a farbiv) riedeny vodickou. ostatok vsetko je vodicka.teda ma aj rozne chute napojov, ale jasne prevazuje vodicka.no a samozrejme k tomu je aj polievocky(cca kazdy druhy den a to v pohode zje aj 300ml),stavnate ovocie(2-3druhy denne),surove paradajky...pitny rezim je pre mna velmi dolezity.teda svoj samotny casto zanedbavam(aj ked mi je jasne,ze mi to skodi) ,no dbam na to,aby drobec mal denne primerane mnozstvo tekutin 🙂

zuzikkaa
19. mar 2012

nas maly pije tak do litra + nieco malo v strave kedze nieje moc ovocny typ 😀 😀 😀

martaniana
19. mar 2012

u nás tiež bieda..malý ide mať 2 roky a ledva vypije 2,5dcl vody, alebo čaju ak vôbec..

kralicica
19. mar 2012

náš 2 ročný syn tak pol litra až liter vody (alebo čaju, sirupu a pod). plus 3 dcl mlieka každé ráno.