icon

Koľko vody by malo piť trojročné dieťa?

noami12
17. dec 2023

Prosím Vás dcéra bude mať v marci 3r., ale zdá sa mi že za deň vypije strašne moc vody.
Čítala som si že keď deti pijú moc vody môže byť začínajúca cukrovka. ( lenže čo je v jej veku moc ? )
Nechcem robiť paniku, ale zaujíma ma koľko pijú v jej veku aj ostatné deti ( či sa mi to nezdá veľa len pre to že mám slabý pitný režim ) Viem že je lepšie keď pije viac, len či nepije až moc.

pribinak
17. dec 2023

Ale smäd je len jeden zo symptomov cukrovky.
Tam je výrazný úbytok na váhe, nolest bruska, únava, padanie vlasov, plesne, zápach z ust

Určite nie len smäd

noami12
autor
17. dec 2023

@pribinak bolesť bruška, zápach z ust a únavu môžem vylúčiť, mala mi zo dňa na deň prestala poobede spávať aj po každodenných pokusoch nechce poobede spať a je hore od 7.00 do 21.00.
Úbytok nemá tiež, ale váži tak 12kg od narodenia je taká drobnejsia. No a tie vlasy, sa mi začali zdať že ma trochu redšie ( ale to asi ju možno moc kontrolujem, lebo nikto iný si toho nevšimol)

patka06
17. dec 2023

@noami12 Za deň by mala vypiť cca 1 liter

paciko9
18. dec 2023

Mna tiez chytila panikav lete, ja ked som jej poratala tekutiny okolo 2 litrov, zhodou okolnosti sme boli na na edokrinologii. Tak vysledky super. Nasa sa v lete pri horucave extrem poti. Nasa ma tiez 12kil. Na jeden kilogram sa pocita 80-120 ml tekutin.

noami12
autor
18. dec 2023

@patka06
@paciko9
Uffff odľahlo mi, dnes som to merala a zapisovala si koľko vody vypila tak 1,3l takže nemusím sa báť? 🙂 😀 oproti mne vypije teda dosť 😀