Kto dával bábätku piť kravské mlieko od 4 - 7 mesiaca?
Ahojte maminky,
v prvom rade Vas poprosim o relevantne prispevky,ktore odpovedaju na moju otazku.
Chcem pocut VYLUCNE skusenosti mamiciek,ktore davali dietatku pit kravske mlieko namiesto umeleho mlieka od 4.-7. mesiaca a nepotrebujem mat zaspamovanu diskusiu prispevkami,ako treba kravske mlieko dat az po roku,pripadne po troch,lebo inak dietatu ublizujete,ako to tu byva divnym zvykom. Kazdy ma na to svoj nazor,tak budme taktne a respektujme to.
Ja sama som bola od 2. m na kravskom mlieku,kedze mama stratila mlieko - nemam ziadne alergie,choroby,nic,som uuuplne zdrava A NEMAM POCIT,ZE BY MI MAMA UBLIZILA.Preto, ak ten pocit mate Vy,ventilujte si ho prosim mimo tejto diskusie.
Zaujima ma:
- ci ste mali s kravskym mliekom dobru/zlu skusenost v tomto veku?
- ako babo reagovalo - chcelo pit kravske mlieko?
- ked najprv nechcelo,ako dlho ste to skusali,kym ste sa pripadne vratili spat k umelemu?
- ci nebanujete,ze ste presli na kravske mlieko z umeleho?
- ci Vase babatko z kravskeho prospievalo?
- ci ste davali plnotucne alebo polotucne?
- a ci z obchodu alebo mliecneho automatu?
Dakujem krasne za vsetky relevantne odpovede ❤ a ospravedlnujem sa pripadne za tie mamicky,ktore tu nedaju sancu mat diskusiu bez ustipacnych komentov 😠
@karolinka1991 neprecitala som ostatne prispevky, ale kedze mozem uz zhodnotit aj vysledky napisem ti osobnu skusenost, mam 4 deticky, prve som musela prestat kojit v 10 mes.kedze som bola tehotna, ale ani za svet nechcel ziadne umele vyskusala som kravske-samozrejme nie trvanlive a bol v pohode, potom druhy aj treti syn uz nechceli po 6 mesiacov moje mliecko tak som automaticky presla na kravske, okrem toho som uz od 5 teho mesiaca robila krupicnu kasu z kravskeho mlieka, dnes su chalani zdravi mladenci a miluju mlieko stale, urcite sleduj reakciu tvojho babatka a zelam vela zdravicka
@karolinka1991 ja som synovi začala dávať "krabicák" od 5-6 mesiaca. Najprv plnotučné, ale z neho sa nemohol vykakať tak potom polotučné. Do roka som prevárala, potom už nie. Syn je v poho, žiadne alergie. Sestra s deťmi to samé.
synovi som davala kravske mlieko od 6.mesiaca plnotučné rajo bolo vsetko o.k sme živý a zdravi a ani alergie nema mal 19.rokov teraz dcera pila francuzke mlieko do 3.rokov lebo kravske nechcela teraz ma 5.a bez mlieka ani spat nechce ist
@lucinka511 určite to nieje z kravskeho mlieka ja som asmatik a ziadne hypoalergenne mlieka moje deti nepili pili kravske mlieko
Ja som davala. Moja dcera sa rohodla,ze UM uz nechce mala 5 mesiacov. Vypluvala mi ho a odmietala. Skusala som ine UM a ani jedno . Tak dr rozhodla,ze skusime kravske mlieko. To zacala dostavat ked mala 6,5 mesiaca. Nestastie nemala a nema ziadnu ABKM ani na laktozu. Robili jej testy,tak su v poriadku. Toto bolo pred 4,5r. Mala je v poriadku,okrem inej choroby ktora nesuvisi s kravskym mliekom.
Kravske mliecko polotucne z obchodu pil syn od 6. mesiasov uplne bez problemov, dcera od 4.mesiaca mlieko z dediny priamo od kravicky, dva mesiace som ho riedila vodou, od pol roka uz nie. Maju 21 a 19 rokov a su absolutne v poriadku 😊.
Len pre zaujimavost dodam, ze najmladsiu dceru som dojcila do 18 mesiacov a v 12 rokoch jej zistli intoleranciu laktozy 😞
jaaa som dávala ešte skôr
I ja som vyrástla na kravskom mlieku od babky,i moji surodenci a nemáme ziadne zdravotne tazkosti. No ja som kojila, takze kravske mlieko som dala az po roku...pri prvom, pretoze ked som chcela dat skor, napr. krupicu tak mu bolo z neho zle....casom som prisla na to, ze mu je zle iba z krabickoveho mlieka (budil sa v noci s placom aj 5-6x) a tak sme zacali kupovat z automatu a prevárať. Z toho mu zle nebolo. Druhý syn toleroval aj krabickove mlieko (nie trvanlive) takze sme uz nemuseli kupovat z automatu(k automatu to máme pomerne daleko). Ano starsi syn má alergie, ale nemyslím si ze z mlieka, ale skor z toho ze sa narodil skor a vyvolávackou a urcite k tomu prispelo prostredie v ktorom bývame - starý dom, kde neustále bojujeme s plesnami.
Ja mam krsnu ktora ked sa narodila tak mala.problem nemohla pit ani babkine a umele v tedy este neboli tak doktpr detska odporucila ze nech idu n dedinu a ak maju moznost kravske mliecko tak nech skusi to a bolo bez problemou a to pila od narodenia a nema teraz ziaden problem ani alergia a nic podobne

@karolinka1991 mate vysetrene BKM, laktozu aj reflux? My sme presli na rastlinne mliecka.