Kukuričné chrumky - za a proti
Je vôbec nejaká mamina čo to nedávala deťom alebo je to nejaké pravidlo že musíš ich deťom dávať? Mám 9 mesačnú a svokra nonstop by ich do malej chcela džgať a ja na to že ešte jej ich nedávam. Ako keby to malo neviem ako výživovu hodnotu
@denithestrange1993 jj len tam vyssie porovnavali druh chrumiek a zhodnotili, ze ryzove su zdravsie, tak som sa nad tym pozastavila....
Lepsie chrumky ako davat piskoty, ja som to brala tak...prva pomoc na cesty... Neskor som davala ine, asi spaldove ci ake...nelepili sa tak hrozne ako kukuricne, hoci chutovo pre mna hnusne 😁
Ahoj, nie si sama.. moj maly bude mat 3roky a nemal este ani jednu. Stále keď sme doobeda chodievali von som mu nakrajala jabĺčko alebo iné ovocie, to mu drzi dodnes,uz vyše roka a pol. Zabaviť sa dá dieťa aj inak ako stále len jedlom, si myslím. na margo len Toho, potom sa niektoré maminky čudujú prečo nechcú obedovať a jest normálnu stravu keď proste majú v sebe chrumky. Vsak aj ten žalúdok si potrebuje trosku oddýchnuť a nie len stále pchať do dieťaťa.
Čo ja viem tak takto spracované obilniny sú veľmi dobre stráviteľné pre male deti. Už dávno neplatí že chrumky existujú len kukuričné. Naopak, sú aj ryžové, ovsené, pšenové, pohánkové….obilniny su pre deti obrovský zdroj sacharidov ktoré potrebuju ☝️ vôbec by som sa tak skepticky o nich nevyjadrovala….veľa deti nechce jesť napríklad kase, takze toto je skvelá alternativa 😉
To ide o to že dieťa nemusí kazdé chcieť naša nechce napr. Nechutí jej asi alebo čo občas len ale id eonto že keď dieťatku aj idú žúbky či čo si to tak šúcha dobre mu to robí a furt lepšie než nejaké piškoty napr. Ako nemusíš ale prečo nie lebo je to super nie len zábavka ale im to aj chutí daktorím deťon aj naš 5r. Zje ...aj dospelý zje...je to lacne a mas toho vela .....ale existujú aj ine druhy nie len kukuričné sú aj pohánkové také krúžky ...už je to na tebe ale neviem preco by som to dieťaťu odoprela....moja som rada keď zje dačo a niektoré deti by jedli stále a rodičia zas majú radi tkaéto kadejaké drobnostky do kočika a na cesty....nemusíš každy den obmieňať ale lodla mňa.kludne davaj alebo aj nie je to tvoja vec
Ja mam 44r.a ja ich milujem. Nechcem chipsy iba tie chrumky a muž mi ich vždy kúpi v obchode a dodá poznámku. :"vidíš, ako na teba vždy myslím?"😊
Tak kedysi sa vykrmovali husi a prasiatka kukuricou, že z toho výborne pribrali, tak to možno má staršia generácia ešte zakódované 😀. Výživovú hodnotu kukuričné chrumky majú prakticky žiadnu, ale teraz je asi taký trend, že dieťa má permanentne niečo chrúmať, tak túto požiadavku spĺňajú.
My keď si vonku otvoríme balík chrumiek ich zjeme na posedenie 😁😁😁 a počkaj tu evolúciu keď ochutnas so soľou to je iný matroš
@zuzinka888 Neviem ci su to vychovne vzorce od mamy a starej mamy, skor od pediatricky... kedysi za socializmu to bola oficialna, "vedecky podlozena" vychova a co pediatricka povedala to bolo svate pismo. Mamicky ani velmi nemali inu moznost dostat sa k informaciam. U nas sa napriklad davali uz od 6 tyzdnov!!! piskoty a pecienka. 😝 Vacsina vtedajsich mam zostala na tejto vedomostnej urovni a nie kazda je dostatocne flexibilna na to, aby prijala novinky; zaroven by to znamenalo aj uznanie svojich chyb, ktore sice urobili na prikaz, ale predsa v istom zmysle svojim detom ublizili (nechtiac a dobromyselne). Toto nie kazda je schopna prijat, a ktovie ci my raz budeme schopne prijat, ked budeme babky.
Takze len trpezlivo vysvetlovat vysvetlovat vysvetlovat a predychavat... kukuricne chrumky by som riesila podla frekencie, raz do tyzdna hadam neublizi a neoplati sa kvoli tomu kazit vztah k svokre. Dennodenne by som nedovolila.
No a ved len tak ako snack, preco musi byt vsetko super bio raw vyzivne?
Ja som cviklove špenátové kupovala ale nie vždy a celý deň mal niečo v ruke a puse..
Ono často sa potom rodičia sťažujú, že im deti nechcú jesť obedy, zeleninu a pod. Ale keď je dieťa počas dňa napchate chrumkami a suchými rožkami, aby sa "nenudilo", tak logicky už ďalšie jedlo nepotrebuje. Za mňa to skôr teda narúša tie hlavné jedlá. Netreba deti učiť, že je nutné mať stále nejaký "snack". Potom nebudú jesť na raňajky, obedy, večere normálne jedlo (niektoré). Ja som chrumky používala, ak sme si my rodicia chceli niekam sadnúť na kávu, prípadne teda aby chvíľku dieťa vydržalo v kočiari keď to z nejakého dôvodu potrebujem.
Nemajú vlákninu preto nie sú ideálne, jedine deťom vyskoci glykemický index z toho. Radšej nedávať keď není treba, ale ak by si predtým dalo bábätko Mrkvu napríklad tak cukor nevyskoci.

@bolarazjedna no predsa aby sa im hneď pokazili zuby. A synovcovi takto dopomohli k silnej alergii na všetko možné a k astme.paradoxne sa z toho "vyliečil " keď začal v puberte fajčiť 🤭