icon

Mám v lete prikrmovat' 4 mesačné dieťa?

nikolka2
25. jún 2010

Mile mamicky chcela by som sa opytat ,,,ja kojim uz vyse 4 mesiacov a moj maly je dost velky ma 8 kil ,,,ako mlieko mam ,,davam mu pit cajik , ale rozmyslam , ze kedze je leto ci by som mu nemala davat nejake ovocie , zeleninu kedze je vsetko cerstve teraz a on si aj pri jeho vahe dost vyzaduje ci je to spravne , alebo ho mam dalej len kojit a nic mu nedavat ? a este by som sa chcela opytat , ze ako to je ked prestanem dajme tomu kojit ked maly bude mat pol roka a potom mu zacnem davat umele mlieko ci mu nebude zle z toho , ci moze mat z toho este tie obavane koliky ,,,lebo do teraz nemal ziadnu...alebo ci mam kojit az do roka ? dakujem Vam vopred za odpovede 🙂)

Strana
z2
deniskateniska
18. júl 2011

do polroka sa kojenemu dietatu nema davat nic... staci mu tvoje mliecko... je to tak najlepsie.... proste organizmus je tak vyvinuty ... netreba ani cajik ani vodu... ja som malemu zacala davat vodicku az ked som uz prestala kojit mal 10mesiacov... ked bol smadny sa napil a papal len rano a vecer - no a v noci... v mliecku ma vsetko co potrebuje netreba ziadne prikrmy... mnoho maminiek robi chybu ze moc zavcasu pchaju do deticiek to co este nemozu.. a potom o 20 rokov ked budu mat deticky problemy s oblickami si to budu vycitat.. mam vela takych v okoli nik si neda povedat az mi je do placu... no a my sme museli prestat kojit bo ja som mala zdravotne problemy a mnohokrat som si poplakala ked po dvoch dnoch uz nechcel cicku ☹ chcela som rozkojit ale co uz .. ked sa inak nedalo... ja som si hovorila do polroka kojit a dost, no ale ked sommala stale mliecko bolo mi to luto, proste to bola chvilka kedy sommala maleho sameho pre seba, bola to nasa chvilka 🙂 a uz sa tesim ked budem mat dalsie babatko 🙂

olifcek
18. júl 2011

urcite neprikrmovat. najskor od 6 mesiacov zacni. preco chces prestat kojit? ja koim stale, dufam, ze do troch rokov vydrzime, do 13 mesiacov OLivky to bolo takmer nonstop.. ano, bolo to vycerpavajuce, ale nelutujem. ked pridas prikrm, urcite dalej koj, ma nenahraditelne enzymy, vitaminy a pod.

to, ze mm nestaci, nie je pravda. ak babo chce prsnik casto, neznamena to, ze len kvoli mm.

my sme vodu zacali pit az teraz, na jar, dovtedy pila Oliv len mm, ine ani netreba, mm ma dost vody. caj kazi zubky a zbytocne si dietatko navyka na sladke.

co sa tyka prikrmov... my sme zacali v cca 7.5 mesiaci.. a ovocim... ovocie sa neodporuca na zaciatok, lebo dietatko moze odmietat zeleninu, ktora nie je taka sladka. u nas to nenastalo... a ved sa itak zacina zemiakom mozes kupit sladky, a mrkvou, ktora sladka je...

gabuci
18. júl 2011

Ja ked som rodila,bola so mnou na izbe jedna žena,ktorá mala 4.dieťa.Ona mi rozprávala,že všetky deti len kojila pokiaľ nemali pol roka.Sem tam im dávala vodičku alebo čajíček.Potom sme ešte dlho písali,mala krásne zdravé deti,/žiadná zaostalá žena/šikovná žena,majú všetko,povoľanie tiež dobré,no ona mi tvrdila,že ked prvé tri kojila bude aj to štvrté do 6 mesiacov.Žialbohu mne to tak nevyšlo,kojila som do 3.mesiacov,potom aj Bebu som dávala,ked mali deti moje 4 mesiace tak som im ešte vytláčala koľko som len mohla,v piatom mesiaci som začala dávať stravu.Keby som mala toľko mliečka a keby to prijali,tak by som určite zostala pri kojení.

anjelicek26
18. júl 2011

@olifcek - hm to dieta je dnes uz 1,5 rocne 😀

janinko
28. júl 2012

ahoj ja mám tiež 4mesačného synčeka tiež ho len kojím kým sa mi dá,určite by som ho teraz neprikrmovala tiež rozmýšlam nad tým,že od 6mesiaca mu dám mrkvičku zeleninku ale kojiť by som chcela nadalej pokiaľ pekne pribera materské mlieko je najlepšia výziva pre miminka no.

euka210
31. júl 2012

v lete staci prevarena voda davana lyzickou, prikrmy netreba...bude smedne, nie hladne. Moj mal na 3m 7,5kg a kojila som vylucne do konca 5m a este stale kojim.

danusskaaa
31. júl 2012

my sme boli do 4mesiaca len kojini. Kedze jej uz moje mliecko nestacilo /mala som ho aj po neustalom brani tabletiek malo 😒 / a nevedela chytit flasu /vodicku a cajik som jej davala lyzickou/ musela som to riesit tak, ze som zacala s mrkvickou. cca po 3dnoch si uz chytila aj flasu. Takze sme kombonovali UM s prikrmom a v noci sme sa kojili. myslim si, ze som tym nic nepokazila. malinka super pribera a aj ked tych prikrmov vela nezje ale aspon ochutnava nove veci. papame uz mrkvu, brokolicu, zemiak, polievocku /bez korenin s soli/, vyzivy, jablko, banan, piskoty a zujeme rozok na nase zuby... mala je spokojna a ja tiez, ked vidim ze ma plne brusko! A co sa tyka kolik, moja malinka ich mala cca 4dni po nasadeni UM. Sunar jej robil takzo zle, ale uz sme na Nutrilone a je to fajn...

Strana
z2