icon

Mám začať 4-mesačného syna prikrmovať?

28. feb 2023

Ahojte, kedy ste svojim babätkám začali skúšať dávať prvé príkrmy. Môj mal 4m, je len kojený ale vidím, že keď my jeme tak mi pomaly ide očami vyjesť tanier 😄úplne sa až zalizuje…lenže viem že dojčené deti majú ,,mliečne obdobie” 6m. Čo by ste odporúčali počkať či už niečo vyskúšať?

angel993
28. feb 2023

So starším sme začali keď mal ukončený 4. mesiac na odporúčanie pediatričky. Od začiatku veľa nepojedol a trvá to doteraz. Stačí mu pohár mlieka na deň. Pri mladšom som čakala kým začne prejavovať záujem o jedlo. A prikrmy som začala dávať keď mal 7 mesiacov. A jedol pekne, doteraz pekne papá. Takže ja odporúčam dávať keď sa dieťa zaujíma o vaše jedlo.

heln
28. feb 2023

ak uz ma ukonceny 4 mesiac, a vidis ze ma zaujem o jedlo, tak kludne pomaly zacni. ved ti hned nezje za hrniec a uvidis ci uz vobec bude vediet jazykom stravu zjest. uvar mrkvicku, prepasiruj, alebo pomixuj a vyskusaj za lyzicku a uvidis.

hederamonstera
28. feb 2023

Ked vidis, ze ma zaujem, kludne zacni po troskach☺️

mamula20
Odpoveď bola odstránená
milanemila
28. feb 2023

Zacala som ked mala asi 5,5 mesiaca ale teda do roka bola vacsina stravy len mlieko, cize by som to skor brala, ze ochutnavala od 5,5 mesiaca 🙂

janikk54
28. feb 2023

no mne to pride dost skoro, nakolko my sme zacali az tak na zaciatku 6.mesiaca, ako mi aj radila pediatricka, ale myslim, ze sa mu nic nestane, len vyskusaj🙂 je to rozhodne rozdiel, ked je iba kojeny.

katkaseiner
28. feb 2023

Necitam komentare, tiez bola moja mala plne kojena a postupne sme zacali po 4 mesiacoch... to dieta sa vtedy s jedlom len hra... ak ti na posedenie zje 2 lyzicky tak fajn, ostatne dokojis...takze je to skor len take zoznamovanie sa. A inak ano, presne aj u nas to bol ten pripad... ona otvarala usta na vsetko jedenie... tak som teda zacala...

poslednepogo
28. feb 2023

5,5 mesiaca

biankaaaa
28. feb 2023

My sme boli na poradni, keď mal malý 4,5mesiaca a doktorka nám vtedy povedala, nech kľudne začneme. Tiež mal obrovský záujem o jedlo a mlieko si pýtal každú hodinu, hodinu a pol. Teraz má rok a je to ozaj veľký papkáč, zje plnú misku a ešte si pýta. Zatiaľ sme nenašli nič, čo by mu nechutilo 😅

zorkahorka
28. feb 2023

Mam papkosa, kojeneho. Narodil sa velky a rychlo rastol. Sama dr mi povedala,ze mozem zacat prikrmovat v 4.m a veru mu chutilo 😉