icon

Máte skúsenosť s testom Food detective na potraviny?

bianka234
1. mar 2010

Milé mamičky, vytváram novú tému o teste food-detective. Je to test na intoleranciu potravín, ktorý som našla na nete a som zvedavá či má niektorá z Vás skúsenosti s ním. Dnes som to náhodou našla, som ochotná vyhodit 55 euro aby som zistila na čo je moje dieťa precitlivelé, keďže sa o to už rok pokúšam kůli ekzemu, a márne. Som na začiatku krutej eliminačnej diety a chcela by som ušetriť mojho 16 mesačného synčeka od neskutočne obmedzeného jedálneho lístka. Je to test na 48 potravín a mne osobne sa velmi pozdáva, ale som zvedavá, či má niekto s nim skúsenosti.

demo
4. jan 2014

@veva82 vyluc z jeho stravy bielkovinu kravskeho mlieka. Po par tyzdnoch uvidis, ci sa veci zlepsili - a ja tipujem ze sa zlepsia.

ada32
Odpoveď bola odstránená
demo
4. jan 2014

@ada32 tato debata je vlastne o vonopredajnych testoch intolerancie potravin? dobre tomu rozumiem? tieto testy su lepsie ako testy, ktore sa standardne pouzivaju napr. gastroenterologmi? viem, ze tieto testy su velmi casto falosne negativne a dokonca aj pozitivne, inymi slovami, neda sa na ne spolahnut. Pri tychto domacich je ta spolahlivost vyssia? Ide mi o dospeleho cloveka, ktory ma vsetky testy u dr. negativne. ma vyznam preverit to este takymto domacim sposobom?

veva82
4. jan 2014

@demo
@ada32 dakujem,mlieko sme uz vylucili kvoli jeho castym bronchitidam a zahlienovaniu sa.Uvidime co bude dalej no velmi ma to trapi.uvidime co dalej.A testuju aj 2rocne deticky na potravinove intolerancie?

ada32
Odpoveď bola odstránená
ada32
Odpoveď bola odstránená
demo
5. jan 2014

@ada32 tak chapem, ze existuju rozne mechanizmy negativne reakcie organizmu na potravinu. Prva je IgE reakcia - to je klasicka alergicka reakcia, potom je non IgE, cize reakcia, pri ktorej neprebieha produkcia IgE protilatok, histaminova intolerancia a potom reakcie, ktore suvisia s chybajucim traviacim enzimom (napr. laktozova intolerancia). Mna by zaujimalo, lebo to som z tvojho prispevku nepochopila, co teda moze vytestovat lekar a s akou presnostou. A co tento food detective a s akou presnostou. Stale nerozumiem, ci tieto komercne testy vedia nieco viac ako testy, ktore robia lekari. Ci skratka ma vyznam, aby clovek, ktory absolvoval rozne taketo testovania u dr. si kupil este tento produkt.

demo
5. jan 2014

@veva82 vylucili ste mlieko dosledne? To znamena nielen mlieko ale aj mliecne vyrobky a vyrobky obsahujuce mliecnu bielkovinu. Treba pozorne citat zlozenie napr. sladkosti, ktore takmer vzdy obsahuju syrovatku a rozne inak pomenovane mliecne produkty. Okrem toho je potrebne vylucit aj hovadzie maso, telacie maso, gumove cukriky a vobec vsetko suvisiace s kravami, lebo to vsetko obsahuje aj tuto bielkovinu KM. Okrem toho maju mnohy alergici na BKM problem aj so sojou -ktora je takisto prakticky vsade 😒 . Postupovali ste takto dosledne? Ako je stary? Pije este nejake UM?

demo
5. jan 2014

@veva82 mlieko obsahuje aj pecivo a chleby (syrovatka casto). Treba vylozene pozerat co tie veci obsahuju, byva to vyvesene v predajniach. Alebo piect doma.

veva82
5. jan 2014

@demo fuuha tak tymto padom sme ho az tak dosledne nevylucili 😞.Maly ma 2 roky a pije UM.Nooo pil um.On maval napr koliky do 6tich mesiacov.Ked som zjedla jogurt,alebo vypila mlieko,chudatko plakal cely den.Takze ja som jogurty a mliecne vyrobky-zakladne nemohla jest dokym sme sa nedokojili.

veva82
5. jan 2014

@ada32 asi skusim tu Bratislavu,len nech sa da maly zdravotne do poriadku.

demo
5. jan 2014

@veva82 tak ked pije UM, tak ste naozaj zatial nezacali s testovanim. Radim ti pusti sa do toho. neviem, ci si na RD alebo je v jasliach. Ak ste doma, tak ho mas pod 100 percentnou kontrolou. Ak sa to po par tyzdnoch zlepsi, tak v diete pokracuj. Dopuj ho probiotikami. Mas sancu, ze z toho vyrastie - za podmienky, ze budes dosledna. Velmi casto sa to stava, traviaci trakt sa zregeneruje a schopnost travit mlieko sa znormalizuje. Ani potom sa uz neodporuca prehanat to s mliecnymi vyrobkami. Drzim palce
preklikaj si link, co som ti poslala, je tam vela uzitocnych informacii

veva82
5. jan 2014

@demo
@demo jaaaj zle sme sa pochopili.Boli sme len na UM ale vsadili sme ho 2 tyzdne dozadu.Dnes muz kupil ryzove,lebo maly stale place ze chce mliecko.Stale chodi za mnou "mozem kakalo" samozrejme sme granko nedavali,ale naucil sa ked starsej som robievala kakao

ada32
Odpoveď bola odstránená
ada32
6. jan 2014

ospravedlnujem sa za stylistiku a drobne chyby ale dost sa ponahlam 😅

katka13122
10. jan 2014

@ada32 ja by som rada vedela,ci test mozem robit ked som tehu a ci ma vyznam ho robit,ked mi bolo z krvi robene intol.na potraviny a vysiel mi vysledok negativny?mne sa stale mnozia kvasinky,mam malo kyseliny v zaludku a zle mi spracuva sacharidy,a toto ma uz nebavi ☹ chcem normalne jest

katka13122
10. jan 2014

@ada32 a este som zabudla ze mam aj vyrazky na brade

ada32
Odpoveď bola odstránená
sesana
16. jan 2014

Je možnosť že potravinová intolerancia má vplyv na psoriazu? mam ju 7 r. a nikdy sa nezlepsila len sa pomalinky ale isto zhorsuje a to som vyslkusala vela masticiek cajikov a jem docela zdravo, sportujem a nestresujem sa. Myslite ze by to mohlo byt aj v tom?

lulu0902
24. jan 2014

ja som akurát včera bola v tom inštitúte v Bratislave.bolo to rýchle a pohodlné,odobrali mi pár kvapiek krvi a do týždňa dostanem odpoved aj s inštrukciami a odporúčaniami čo dalej a čo nahradiť.som rada...viem ze v porovnaní s lekárňou ma ten test vyšiel cca o 30 eur viac,ale sama by som si na ten odber a testovanie netrúfla.takto to spraví niekto za mňa v laboratoriu na tom určenom 🙂 A príspevok od poisťovne velmi pomohol 😎

demo
24. jan 2014

@katka13122 kvasinky sa mnozia prave preto, ze mas v zaludku malo kyselin. Dopln kyselinu a zabijes jednou ranou dve muchy 🙂. Kvasinky s intoleranciou myslim naozaj velmi nebudu suvisiet. Je to vzdy o nedostatocnom traveni, prebytkoch sacharidov, muky a cukru.

demo
24. jan 2014

@katka13122 inak na kvasinky je vyborny kvalitny oreganovy olej v kapsuliach - ten ale v tehotenstve nemozes. Ale ak si nevyriesis travenie, kvasinky sa budu premnozovat znova a znova

lilgi
28. jan 2014

Ahojte. Tak ja som dcerke robila test dnes. Mala ma 13 mesiacov a od 3 mesiacov ekzem. Pichla som do palceka na ruke, nic strasne to nebolo. Sice revala jak pavian, ale to uz pred vpichom, kedze tusila, co sa na nu chysta 🙂 Nepodarilo sa mi vsak naplnit celu kapilaru, iba asi polovicu, ale napriek tomu som to riskla a test dokoncila - a uspesne (co viem na zaklade sfarbenia testovacieho okienka). Vysla nam pozitivna reakcia na vajicko. Mala som uz dlhsie podozrenie, takze sa mi to len potvrdilo. Skusime ho vysadit a uvidime, ci sa nieco zmeni...

organicshop
Odpoveď bola odstránená
lucijag
10. feb 2014

@ada32 mozem poprosit info do ip?

8adam
3. apr 2014

čítal som o tom, že už sa prepláca poisťovňou tento Food tester na potravinovú intoleranciu ALE.....iba na klinike v BA kde testovanie a konzultácia stojí okolo 62€ to musíš si zaplatiť sama a plus ešte aj tester v hodnote 77€ si k tomu zaplatíš a ten si potom dáš preplatiť poisťovni Union ak si v nej poistená. Ja to vidím tak, že je lacnejšie a efektívnejšie si tem tester zakúpiť sám a doma si vkľude ho urobiť a podľa výsledkov a priloženého "pokecu" si sám zvážiť ako ďalej - čo obmedziť a čoho sa úplne vzdať- ako to majú napísané na plagítiku : http://www.lekarendoma.sk/novinky/potravinova-i... že "Jedlo vie byť aj jedom" .

katcok
3. jún 2014

@anders myslím si že by stačila aj slovenská kniha Moderné paleo, ešte pred tým než som si ju kúpila som čítal inú knihu zahraničnú založenú na LCHF teda nízke cukry a vysoké tuky a naozaj keď som prestala jesť chleba a všetko z obilnín. Prestala som sa škrabať do 3 dní a ekzém bez akéhokoľvek iného zásahu úplne zmizol do týždňa, až som bola z toho prekvapená. LCHF má aj iné výhody žiadne nafukovanie, žiaden hlad na sladké. Tuky naozaj dodajú energiu na dlhý čas. A čo sa týka toho testu aj ja nad ním špekulujem...

katcok
3. jún 2014

@sesana potravinová intolerancia má vplyv na psoriázu... toto napr. píše sa na web stránke, kde robia na to testy Trpíte stálymi zdravotnými problémami ako sú únava a nedostatok energie, bolesti hlavy či dokonca migréna, nepríjemným spoločníkom sa Vám stal závrat či vertigo? Po jedle máte pocit nafúknutého brucha alebo kŕče, prejavuje sa u Vás idiopatický zápal čreva,máte starosti s váhou? Otravuje Vás nepríjemná bolesť chrbta či kĺbov? Neviete sa zbaviť dlhotrvajúcich kožných problémov ako sú akné, psoriáza či atopická dermatitída, trápi Vás nepríjemne ekzém? Necítite vo svojej koži, či dokonca pociťujete syndróm chronickej únavy, či letargie? Je depresia Vaša stála spoločníčka, pociťujete stratu pozornosti?