Môže 10-mesačné dieťa prejsť z umelého mlieka na klasické plnotučné?

nika3001
14. nov 2023

Ahoj odkedy je dieťaťu vhodné dať obyčajne plnotučné mlieko miesto um moja má pomaly 10 m môžem prejsť už na obyčajné mliečko?

pininka1
14. nov 2023

Ja by som ešte určite počkala. Aspoň do roka. To kravské nie je to čo byvalo

anavixy
14. nov 2023

Aspon do roka by sa nemalo pokial viem a aj potom by sa malo davat ked tak cerstve (z obchodu nie priamo z kravy), nie trvanlive.

mima172
14. nov 2023

Pozri si aj staršie diskusie, často sa to tu opakuje a názory sa rôznia. Za mňa - klasické mlieko v súčasnej kvalite nedá dieťatku nič. UM je vďaka fortifikacií zdrojom vitamínov a minerálov. Moja má 3 a doteraz ráno vypije 2dcl UM. Keby mam prístup k domácemu mlieku, tak také by som asi ponúkla (samozrejme po Tú), no tu bielu vodu z obchodu nie.

ivangeline
14. nov 2023

Skus..ci vobec zachuti.. a len vymenit nejaku davku... lebo moze rozboliet brusko a pokazit sa stolica.

drahomirrra
14. nov 2023

Pockat do roka. Idealne dvoch. Ved to je male babo, potrebuje ziviny. Kravske mlieko nema ziadnu vyzivovu hodnotu.

taktotedanie
15. nov 2023

Mozes
Vela mamiciek preslo a dieta si to ani nevsimlo

valeriakadarova
15. nov 2023

@nika3001 my sme prešli teraz pred týždňom, malá má 14 mesiacov a UM už odmietala. Pije mlieko len večer pred spánkom...

akvi
15. nov 2023

@nika3001 skor ako to spravis, tak si prosim nieco o tom nastuduj. Kravske mlieko je urcene pre teliatka, nie pre mladata ludi. Obsahuje prilis vela a prilis tazko stravitelnych bielkovin, ktore pri tak malom dietati zatazuju oblicky. Preco asi sa vyrabaju umele dojcenske mlieka, ze.. Tam sa tie bielkoviny spracuvavaju a optimalizuje sa pomer zivin. Ak tvoje 10 mesacne dieta uz dokaze plne pokryt denny prijem normalnou stravou a mlieko si davala uz trebars len rano a vecer, tak zrus kludne jednu davku, nahrad normalnym jedlom, ale ostan este pri UM aspon do roka. A potom mozes mlieko vysadit uplne, dieta ho uz nepotrebuje, ak prijma dostatok normalnej stravy. Ak ale ledva spapa dve tri lyzicky klasickej stravy, tak mlieko este urcite potrebuje, ale urcite nie klasicke..