Môže 16 mesačný piť neperliví Relax medovka a šípka?

ajka12345
2. jan 2011

Ahojte, chcem sa poradit, ci sa tyka napojov. Mam 16 mesacneho syna. Mala som problem do neho dostat nejaky napoj. Skusala som vsemozne druhy aj sposoby. Raz som mu dala trosku relaxu - ochuteneho, neperliveho. To su tie v ruzovych flasiach, my kupujeme medovku a sipku. A to mu teda velmi chuti, vypije na jeden sup aj 150ml. Zatial som sa neradila s pediatrickou, ci je to vhodne. Neviete nahodou? Ja sa tesim, ze vobec nieco pije, ale zas nie za cenu, ze by mu to mohlo skodit.
A okrem toho ten nestastny bisfenol A - plastove flasky, misky, tanieriky, pribor...ako to riesite? Kaslete na to, alebo ste presli na sklo a keramiku? Ja som sa o to dnes pokusala, ale nic moc...☹

dadis
3. jan 2011

@ajka12345 co sa tyka BPA...presla som uplne na keramiku a sklo, okrem jednej aventackej 125ml flasky na vodu pre 1,5r Sasku...je to pohodlne pre cestovanie, nerozlieva sa, rada si z toho vodu cucka...pisu na tom BPAfree, tak som kludnejsia, davam jej tam prevarenu vodu, ale nikdy nie horucu, ked ju chcem vychladit, nalejem ju do sklenenej flasky a az studenu ju prelievam do tej plastovej, alebo nalejem Lucku..ako kedy.
co sa tyka napojov, ten ochuteny Rajec obsahuje cukor, tak ak malej uz musis davat na pitny rezim sladene, tak davaj pozor, aby si neucuckavala z toho po cely den...napr. ja davam ochutene napoje vacsinou po jedle, nech si to rychlo vypiju, aby to dlho neposobilo na zubnu sklovinu, pre bezne pitie pocas dna vodu,a lebo nesladeny caj (to menej, cista voda im viac chuti)
teraz mi doniesla svokra 5l jablkovu stavu z Dunajskej Luznej, z predajne "Dobre jablka"...je vyborna, kebyze deti "nebrzdim", tak by ju pili cely den, ale davam iba k jedlu...je to tazke, ale treba byt v niektorych veciach nekompromisny, dufam, ze sa mi potom podakuju, ked budu mat zubky bez kazu 😅 😅