icon

Môže 3-mesačné dieťa piť pigi čaj?

lugvvnnvbnm
17. máj 2025

Ahojte len tak zo zvedavosti.... môže 3mesačné dieťa piť pigi čaj?

vevesh
17. máj 2025

Moct moze, zalezi ake mnozstvo, aky silny a hlavne preco by malo pit caj? Hlavne jedlo je materske alebo umele mlieko.

beata_k
17. máj 2025

@lugvvnnvbnm Je to dost silny caj. Ja by som nedavala.

ak_tak0202
17. máj 2025

Nie, čierne čaje obsahujú kofeín

simca06022011
17. máj 2025

nie

nelca84
17. máj 2025

@lugvvnnvbnm to mu mozes spravit aj slabsiu kavu

stellarstar
17. máj 2025

@lugvvnnvbnm stačí 2 sec google

deedol
17. máj 2025

Nie. Ak chces dat cierny (neviem preco by si chcela?), tak v lekarni maju bezkofeinovy

miriamzba
17. máj 2025

Určite nie 1.nalev, treba minutu luhovat, vyliat a až druhý nálev je takmer bez kofeinu. Ale pre 3mes by som dávala niektorý detsky cajik, prípadne sú aj cierne bezkofeinove caje pre deti, z lekarne. Viem že niektoré dr radili tuším rozmackany banán s ciernym cajom pre deti s refluxom, ale ja osobne som to u takýchto malých neskusila.

lilli110
17. máj 2025

@lugvvnnvbnm nám Dr pri zvracani odporučila čierny čaj po lyzickach. Malý mal vtedy cca 5 mes. Bol to ale detský bezkofeinovy a urobila som ho úplne slabý. Chvíľku sa luhoval.

lucia13022023
17. máj 2025

Žiadny čaj není vhodný. Naco.

lienka.7
17. máj 2025

@lugvvnnvbnm môžeš mu pokojne dat aj nesku. Omg 🤦‍♀️ verím, že si naozaj troll keď sa toto pytas

mima172
17. máj 2025

Nie, dôvody ti baby už napísali. Čierny čaj vhodný pre detičky je tento: https://etabletka.sk/obchod/megafyt-detsky-caj-...

anavixy
17. máj 2025

NIE! Nemoze a NEPOTREBUJE pit ziaden caj ani vodu.

miskakyska
17. máj 2025

.. čierny určite nie,ako píšu vyššie,ten okrem iného aj zapeká...ale kamilkovy a feniklovy je pre kojencov v pohode...😁..

tanaphans
17. máj 2025

@lugvvnnvbnm určite nie.

evcagabi
17. máj 2025
@nelca84

@lugvvnnvbnm to mu mozes spravit aj slabsiu kavu

@nelca84 moja by ju aj celkom privitala, ocami ma ide doslova zozrat ked kavickujem 😅😅😅

aliaray1
18. máj 2025

@lugvvnnvbnm nasej 4 mes v nemocnici dali raz velmi slaby pigi caj s glukopurom na zavodnenie. Bolo to len raz a aj to v nemocnici.

anavixy
18. máj 2025
@aliaray1

@lugvvnnvbnm nasej 4 mes v nemocnici dali raz velmi slaby pigi caj s glukopurom na zavodnenie. Bolo to len raz a aj to v nemocnici.

@aliaray1 to bolo kedy? V nemocnici snad mame na zavodnenie infuzie 😳 no ale vsetko je mozne veru

iwesska
18. máj 2025

To fakt v dnesnej dobe,ked sa predavaju cierne detske caje bez kofeinu sa niekto toto opyta??? Vies co nie,pigi ma malo kofeinu,skus radsej colu alebo trosku kavy do Sunaru.

aliaray1
18. máj 2025
@anavixy

@aliaray1 to bolo kedy? V nemocnici snad mame na zavodnenie infuzie 😳 no ale vsetko je mozne veru

@anavixy kramare august 2022. Vraveli, ze je strasne slaby. Mala uraz hlavicky, po uspati a CT jej spravili takyto caj. Vravela som im, ze ona caj neda, prvy a posledny raz fakt vypila. Inak pred ani potom caj nikdy nepila. Dnes uz ma 3r, zdrava ako repa a zubky bez kazov, stale neznasa sladke. Pije odjakziva vodu a mlieko.

Ja by som pigi nedavala. Nasim obom staci voda a mlieko 🤷‍♀️

any_soj
20. máj 2025

@miriamzba prečo myslíš, že druhý nálev je takmer bez kofeínu? Len zo zvedavosti sa pýtam, že ako to funguje pri čaji. Lebo pri káve je to opačne. Najprv ide chuť, aróma, a kofeín až nakoniec. Preto tie "malé smrťáky" reálne nemajú skoro žiadny kofeín (aj preto ich taliani pijú aj 8 za deň). Tak že ako to má čaj...

miriamzba
20. máj 2025
@any_soj

@miriamzba prečo myslíš, že druhý nálev je takmer bez kofeínu? Len zo zvedavosti sa pýtam, že ako to funguje pri čaji. Lebo pri káve je to opačne. Najprv ide chuť, aróma, a kofeín až nakoniec. Preto tie "malé smrťáky" reálne nemajú skoro žiadny kofeín (aj preto ich taliani pijú aj 8 za deň). Tak že ako to má čaj...

@any_soj presne, káva čím dlhšie preteká alebo sa luhuje, tým viac kofeinu obsahuje. Čaj sa môže luhovat aj vo viacerých nalevoch, tein sa luhuje na začiatku, na konci triesloviny. Stryko je chemik, učil na VŠ chemickej na Kollarku. A neterka si teraz robí doktorát, takže sa ich na takéto veci furt vypytujem.

any_soj
20. máj 2025
@miriamzba

@any_soj presne, káva čím dlhšie preteká alebo sa luhuje, tým viac kofeinu obsahuje. Čaj sa môže luhovat aj vo viacerých nalevoch, tein sa luhuje na začiatku, na konci triesloviny. Stryko je chemik, učil na VŠ chemickej na Kollarku. A neterka si teraz robí doktorát, takže sa ich na takéto veci furt vypytujem.

@miriamzba ďakujem ❤️