icon

Môže 7 mesačná dcérka papať Activiu?

levandula811
6. nov 2013

Ahojte maminky, chcela by som vas poprosit o radu. Dcerka vila kjena jeden mesiac, teraz mame sedem mesiacov a uz sme zacali s prikrmami pred vyse mesiacom. Niekde sim citala, ze moze aj Activiu bielu alebi sladku bielu. Nevadi, ze je z kravskeho mlieka? Mne sa to nezda. Skusali ste? Ake jogurty davate vy 7 mesacnym detickam? Dakujem za odpvede.

Strana
z2
alexandrah
6. nov 2013

aktiviu dokonca v niektorych krajinach aj zakazali predavat, ze je to take skodlive, nie? bolo to v spravach, len uz neviem, v ktorych krajinach to bolo, ale cca v 3 vychodnych krajinach europy ... mozno aj inde ... pomaly si na vsetko, co reklamuju treba davat pozor🙂)

ikke
6. nov 2013

BIELA nesladena activia je vyrobena z prasku a bol na nu vydany zatykac interpolom. Momentalne je zakazana na Slovensku, v Cechach a na modrom konikovi 😀 😀 😀
zienky, kde na to chodite???

@levandula811 jogurty (a nielen activia) su rovnako ako dojcenske mlieka vyrobene z kravskeho mlieka. no kravske mlieko je v nich spracovane takze su vhodne aj pre deti do 1 roku, ktorym sa inak samotne kravske mlieko neodporuca podavat.
ak nemas iny jogurt po ruke, mozes prilezitostne aj bielu nesladku activiu (radsej nez kupovat ovocne jogurty pridaj do bieleho jogurtu kvalitny dzem, a to plati nielen u activie). ale malym detom sa skor odporucaju tucnejsie jogurty (nad 3.5% tuku), nemusia byt nutne smotanove.
ak ti ale dieta pije dost mlieka (materskeho alebo umeleho), pockala by som s jogurtom este nejaky mesiac-dva...

bleee
6. nov 2013

vyrobky Danone, ku ktorym patri aj Activia, obstali dost biedne v medzinarodnych testoch spotrebitela, osobne by som ich detom do roka nedavala. Ale ked sa rozhodnes jej ho aj napriek tomu dat, zrejme to tiez prezije ale dobre jej to neurobi

zuzka105
6. nov 2013

Act. by som nedala ani sebe a nie to dcere !!!! Vlasne ani nepriatelovi, lebo by ma hryzlo svedomie niekomu tak ublizit. Ak jogurt tak jednoznacne Selsky, co s tyka kvality. Od ktoreho mesiaca je vhodny sa vyjadrovat nebudem lebo neviem.

something
6. nov 2013

zuzka105 paaaaaaaaaaaaaaane boooooooooooooooooooooze....To moze byt vysoko subjektivne ze Selsky jogurt e to najlepsie na svete. A otazka znela ci moze, nie aky jogurt, nic ci by som ho dala dcere!!! Nechapem preco je nutne sa vyjadrovat takto! Zeny! Matky! Niektore si myslia, ze su najmudrejsie na svete 😨

tenerifka
6. nov 2013

Reklama hybe svetom. Ked som bola nedavno na Slovensku, videla som v obchodoch velky vyber plnotucnych bielych neochutenych Bio jogurtov, tak preco prave Activiu? Ak je babo dojcene, kludne este mozete pockat, ale ak chces zacat davat jogurt, tak vyber biely smotanovy bio jogurt(najlepsie nejaky lokalny -nedovazany zdaleka). Vobec nevadi, ze je vyrabany z kravskeho mlieka, jogurt je fermentovany mliecny vyrobok a po procese fermentacie nie je tak zatazujuci pre organizmus ako mlieko. Skus ho skombinovat s cerstvym mixovanym ovocim-na lyzicku trochu jogurtu a trochu ovocia(nie zmiesat dokopy)

sissmiss
6. nov 2013

@something zuzka pisala ze co sa tyka kvality je taky a taky, nie ze je najlepsi na svete. To by bolo subjektivne.

suz2
6. nov 2013

je to na Tvojom zvážení, ale ja osobne radšej dávam smotanový jogurt

usiko
6. nov 2013

Preoacte, Activiu by som ani ja nejedla a dietatu by som to uz vonkoncom nedavala.....mame v obchdoch kvalitne biele smotanove jogurty tak naco dietatu davat taky sajrajt ako activiu...vo vseobecnosti, vyrobky od Rajo a Danone nemaju vela spolocne s kvalitou, takze tieto urcite nie.....

stanislavao
6. nov 2013

urcite moze. nic sa jej nestane. ak by ste videli, ze jej po nej neni dobre, nabuduce jej nedate. my sme jedli aj pribinacka, deti ho mali velmi radi a vlastne uz skoro vsetko take normalne v tom veku. okrem hranoliek a fastfoodov a vyprazaneho.

inaz
6. nov 2013

my sme začali s bio bielym jogurtom 🙂

bastika
6. nov 2013

Určite sa mu nic nestane ostatne každý den vide nový výskum o tom co áno a co nie. Avšak chutovo je aktivita čistá katastrofa kysla umela no brrrr takze smotanovy zvolensky alebo z jednoty tie sú isto chutnejsie a aj ja som dávala v pohode od 6 mesiaca ovocne dokonca malej moc chutilo a vždy krásne kakala ani bruško ju nebolelo takze netreba brat vsetko tak vážne

dadulienka
6. nov 2013

Inak co je na tej bielej nesladenej aktivii zlé?...nejako som nestihla novu vlnu zhnusenia nad nou...myslim podstatu problemu.... Ako kukam zlozenie....nevidim ziadne pridane nic modifikovane ani ecka ...len 4 zložky, mlieko, mliečne kultury a Bifidus...a ešte pozeram jogurt. kultury....tak teraz neviem....ako vyrobca klame....či aka kauza bola okolo nej???...nejako som nepostrehla....
Len už nie prva tema zhnusenia nad nou....

erina098
6. nov 2013

activia obsahuje vela sodika,vhodnejší je smotanový jogurt trebars zvolenský,banovecký,alebo holandia gazdovský.

marianka0101
6. nov 2013

Activia nie je vhodný jogurt pre deti, naj je čistý smotanový jogurt. A aj 7 mesiacov sa mi zdá na jogurt ešte málo počkala by som minimálne do 10 mesiacov. Toť môj názor...

zuzuj
6. nov 2013

Inak ja celkom nechapem ze sa tu rozobera... ze activia je z prasku atd.... A UM je z coho??? a dava sa detom uz v porodnici....
Ja budem uplne hnusna ale pokial je dieta kojene, nepotrebuje ani mlieko ani mliečne vyrobky pokial je kojene...to znamena kludne aj do 2 rokov... a pokial nie je kojene a hltá UM...tak uz je uplne jedno aký jogurt jej niekto da....a activia nesladena biela??? Čo je s nou za problém????

luciita
7. nov 2013

Ahojte, moj maly je kojeny a papka od 6 mesiaca bio biely plnotucny jogurt (spravim mu k tomu ovocne pyre) a fromage fraise. Zboznuje to, je schopny zjest cely kelimok. 😀

dominga1
7. nov 2013

Moze aktiviu, ja som sa aj doktkory pytala pri prvej dcerke, ake jogurty mozem davat a povedela mi rozne druhy, A aktiviu mi odporucila aj ona a hlavne to je dobre na travenie. Takze nevidim v tom problem 🙂 Treba detom davat vsetko papat postupne, lebo pride ten den ked mu nieco das a nebude ti to vobec chciet. Moja dcerka ma 1.5 mesiacou a papa vsetko okrem hrubikoou. A nestalo by sa mi, ze by mi nieco nechcela vsetko jej chuti 🙂 🙂

barcelona94901
7. nov 2013

activia nemá dobré zloženie,iba reklamu

lusyke
7. nov 2013

Activia je umelina. Citit z nej prasok ci co. Nestudovala som etiketu ale asi ma aj dost Eciek. Nejem ju ani ja tak dcerke by som ju tiez urcite nedavala. Ked chces zdravy jogurt pre dieta tak potom obycajny biely zvolensky alebo banovecky a do neho pridaj ovocie.

zuzka1008
7. nov 2013

nie

Strana
z2