icon

Môže mesačné bábätko piť kravské mliečko?

pucivela5
27. dec 2021
Strana
z2
dzulik_
27. dec 2021

@pucivela5 samozrejme, že nie. Na to sú predsa rôzne umelé mlieka vyrobené priamo pre bábätká 🤦‍♀️

lenuska9999
27. dec 2021

@pucivela5 ja by som nedávala ešte kravské. V umelom mlieku ma oveľa viac živín, aspoň trochu sa podobá tomu materinskemu. Ja som kravské začala dávať až keď jedol prikrmy, čiže čerpal živiny a potrebné látky už z jedla. Samozrejme sa tu nájdu maminky, čo ti povedia niečo iné. Že niekedy umelé mlieka neboli. No žiaľ neboli. Rozhodnúť sa musíš sama podľa toho, čo si myslíš, že je pre tvoje dieťa najlepšie. Ale verím, že keď sa opýtaš pediatricky, ta ti povie,že umelé. Ako lekárka musí poznať rozdiel

marianna_peskova
27. dec 2021

Nie, nemôže. Treba mu dať UM.

pucivela5
autor
27. dec 2021

@dzulik_ ja viem ja dávam Nutrilon ale koľko toho vypije tak to aj vigrcia

20iffka
27. dec 2021

@pucivela5 nemoze...ja som sa to pytala pediatricky a ze kravske ma prilis vela bielkovin a zatazuje oblicky....dokonca ona mi do 3 rokov kravske mlieko neodporucala...tak ako zienky pisu....UM je istejsie

diewcatqoo
27. dec 2021

@pucivela5 myslis, ze ked z nutrilonu grcia, tak z kravskeho nebude?

lenuska9999
27. dec 2021

@pucivela5 keď vracia dávaj Nutrilon AR (antirefluxny) U môjho syna bol taky istý problém a pri tomto mlieku nevracial

belllinka
27. dec 2021

@diewcatqoo logika predsa, teľatá tiež negrcajú z kravského mlieka 🙂

veronice
27. dec 2021

@pucivela5 ak vracia UM, akekolvek, treba zavolat pediatricke a poradit sa s vyberom ineho UM. Kravskeho mlieko pre tak male dietatko je prilis velka zataz na jeho malu, este celkom nevyvinutu traviacu sustavu. S kravskym by si mu/jej mohla akurat tak uhnat este nejaku alergiu/intoleranciu

vikes
27. dec 2021

@pucivela5 Okrem nutrilonu máte kopu ďalších značiek um HiPP, Sunar, Beba. Pokiaľ dieťa nemá alergiu na bkm, tak mu zmeňte mliečko na iné um, ale nie na kravské, to je veľmi silné.

viestta
Odpoveď bola odstránená
miadi
27. dec 2021

Na kravake mlieko by malo mat minimalne rok. Neexperimentuj na svojom dietati. Skus zmenit um za inu znacku ale ak mà reflux tak ti bude aj tak grcat do 4-6m

dzulik_
27. dec 2021

@pucivela5 skús iné. Na trhu je veľa značiek, sú aj mliečka vhodné keď dieťatko grcká, zrejme tvoje má reflux, alebo len nesadlo mlieko. Porieš s dr, vie vám aj predpísať AR mliečko. Kravské fakt nedávaj

cica8
27. dec 2021

@pucivela5 mňa by moc zaujímalo kedysi ako tie mamicky prežili keď umelé mlieko nebolo iba kravské a maminky jednoducho nemali svoje mliečko cim kŕmili tie miminka....

katka1389
27. dec 2021

Nie

inga93
27. dec 2021

@cica8 moja dcera bola na kravskom mlieku od 6 tyzdnov, dnes ma takmer 30, je zdrava, nema alergie, ekzemy... ale dnesne mamicky to nechcu pocut 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
belllinka
27. dec 2021

@cica8 mňa by moc zaujímalo kedysi ako tie mamicky prežili keď ľudia žili v jaskyni, kravské mlieko nebolo k dispozícii a bábätkám dávali žuť akurát tak mäso z mamuta...

snowflake07
27. dec 2021

@pucivela5 ja som dávala kravské z našej kravy .Dokonca ja sama pijem najradšej teple čerstvo nadojené.Aj ja som bola od mala odchovaná na kravskom mlieku.Nemáme žiadne alergie ani nič.

nikpa
27. dec 2021

@pucivela5 ale keď má reflux, kravskym mliekom jej nepomôžes. Potrebuje UM na reflux alebo aspoň kvapky na reflux. Plus dávať viackrát odgrgnut aj počas kŕmenia.

lenkakravcova
27. dec 2021

@pucivela5 Umelé mlieko je upravené kravské mlieko pre bábätká. Ma menej bielkovín, aby nezatažovalo obličky.
Ak ti bábätko vracia z UM, kontaktuj pediatričku. Predpise ti špeciálne hypoalergenne. 🙂
Kravské original tak po 1r najskôr.

vanda323
27. dec 2021

@pucivela5 Cooosiii toto nerob prosím ťa....ak nemáš úplne naj. Finančné zázemie tak existujú aj lacnejšie mliecka nemusíš kupovať Nutrilon. HiPP, alebo France lait, a neviem ešte čo treba popozerať.

domiklik
27. dec 2021

@pucivela5 ved zavolaj pediatricke, ona ti predpise špeciálne mlieko... A myslím, že to poisťovňa prepláca, nie som si istá, ak nie opravte ma, ja som toto ešte neriesila

davida
27. dec 2021

@cica8 sak boli profi dojky😁

nice202
27. dec 2021

Rómovia dávajú aj od narodenia.

winki13
27. dec 2021

@cica8 moja zlata volakedy nemali ani cistu vodu a radsej, aby sa chranili pred bakteriami z vody pili vino aj s detmi.....a preco? Lebo to bola jedina alternativa a nikto este netusil dosledky. Tak preto. A mimo to volakedy mali mlieko priamo z cecku kravy alebo kozy a nie krabicove co okolo kravy islo v kamione.

lucia147852
27. dec 2021

Preboha jasne že nie. Záťaž pre obličky a 0 živiny. Treba skúsiť inú značku, alebo antireflexné mlieko

annm81
27. dec 2021

@cica8 Mamičky to vtedy nejako prežili, deti často nie. Prvá voľba bola vždy dojčiaca matka. Ak tá dojčiť nemohla, dieťa sa dávalo nakŕmiť inej žene, ktorá mlieko mala. Ak taká možnosť nebola, skúšalo sa aj mlieko rôznych zvierat, ale výsledky za veľa nestáli, deti mávali silné hnačky, ktoré často viedli až k smrti. Rovnako ľudia vypozorovali, že deti, čo takú diétu prežili, boli aj neskôr chorľavejšie. Tak sa zvieracie mlieko riedilo vodou, alebo miešalo s medom, obilninami, vínom - ľudstvo experimentovalo, ale žiadna náhrada materského mlieka sa nesvedčila ani zďaleka tak, ako umelé mlieko.

mischell333
27. dec 2021

@pucivela5
@pucivela5 nie preboha topka je France lait alebo Nutrilon nám robilo dobre

euka210
27. dec 2021

@pucivela5 nie...tak od roka moze
Ked vygrca bud ma reflux alebo pije vela a hltavo

Strana
z2