Môže mesačné bábätko piť kravské mliečko?
@pucivela5 ja by som nedávala ešte kravské. V umelom mlieku ma oveľa viac živín, aspoň trochu sa podobá tomu materinskemu. Ja som kravské začala dávať až keď jedol prikrmy, čiže čerpal živiny a potrebné látky už z jedla. Samozrejme sa tu nájdu maminky, čo ti povedia niečo iné. Že niekedy umelé mlieka neboli. No žiaľ neboli. Rozhodnúť sa musíš sama podľa toho, čo si myslíš, že je pre tvoje dieťa najlepšie. Ale verím, že keď sa opýtaš pediatricky, ta ti povie,že umelé. Ako lekárka musí poznať rozdiel
Nie, nemôže. Treba mu dať UM.
@pucivela5 myslis, ze ked z nutrilonu grcia, tak z kravskeho nebude?
@pucivela5 keď vracia dávaj Nutrilon AR (antirefluxny) U môjho syna bol taky istý problém a pri tomto mlieku nevracial
@diewcatqoo logika predsa, teľatá tiež negrcajú z kravského mlieka 🙂
@pucivela5 ak vracia UM, akekolvek, treba zavolat pediatricke a poradit sa s vyberom ineho UM. Kravskeho mlieko pre tak male dietatko je prilis velka zataz na jeho malu, este celkom nevyvinutu traviacu sustavu. S kravskym by si mu/jej mohla akurat tak uhnat este nejaku alergiu/intoleranciu
Na kravake mlieko by malo mat minimalne rok. Neexperimentuj na svojom dietati. Skus zmenit um za inu znacku ale ak mà reflux tak ti bude aj tak grcat do 4-6m
Nie
@pucivela5 ja som dávala kravské z našej kravy .Dokonca ja sama pijem najradšej teple čerstvo nadojené.Aj ja som bola od mala odchovaná na kravskom mlieku.Nemáme žiadne alergie ani nič.
@pucivela5 Umelé mlieko je upravené kravské mlieko pre bábätká. Ma menej bielkovín, aby nezatažovalo obličky.
Ak ti bábätko vracia z UM, kontaktuj pediatričku. Predpise ti špeciálne hypoalergenne. 🙂
Kravské original tak po 1r najskôr.
Rómovia dávajú aj od narodenia.
@cica8 moja zlata volakedy nemali ani cistu vodu a radsej, aby sa chranili pred bakteriami z vody pili vino aj s detmi.....a preco? Lebo to bola jedina alternativa a nikto este netusil dosledky. Tak preto. A mimo to volakedy mali mlieko priamo z cecku kravy alebo kozy a nie krabicove co okolo kravy islo v kamione.
Preboha jasne že nie. Záťaž pre obličky a 0 živiny. Treba skúsiť inú značku, alebo antireflexné mlieko
@cica8 Mamičky to vtedy nejako prežili, deti často nie. Prvá voľba bola vždy dojčiaca matka. Ak tá dojčiť nemohla, dieťa sa dávalo nakŕmiť inej žene, ktorá mlieko mala. Ak taká možnosť nebola, skúšalo sa aj mlieko rôznych zvierat, ale výsledky za veľa nestáli, deti mávali silné hnačky, ktoré často viedli až k smrti. Rovnako ľudia vypozorovali, že deti, čo takú diétu prežili, boli aj neskôr chorľavejšie. Tak sa zvieracie mlieko riedilo vodou, alebo miešalo s medom, obilninami, vínom - ľudstvo experimentovalo, ale žiadna náhrada materského mlieka sa nesvedčila ani zďaleka tak, ako umelé mlieko.

@pucivela5 samozrejme, že nie. Na to sú predsa rôzne umelé mlieka vyrobené priamo pre bábätká 🤦♀️