icon

Môžem dať 10-mesačnému synovi domáce jahody?

6. jún 2024

Mam domáce ale syn je len 10 mesacny

minesasubu
6. jún 2024

Červené ovocie (hlavne jahody, višne) a zelenina (rajčiny) sa odporúča zavádzať až po dovŕšení jedného roka. to piše google
ja som dala v imuno okienku a ptm az po roku ked bola sezona

pribinak
6. jún 2024

Jahoda je pomerne silný alergén. Ak máš domáce tak daj malú jahodu na skúšku a uvidis

veronnica080
6. jún 2024

Presne, treba skusat. Myslim, ze my sme s takymto ovocim zacali uz skor ako v roku a v pohode, nic sa neudialo. 🙂

lucia13022023
6. jún 2024

Ja by som skúsila dat. Je to silný alergén tak opatrnejšie ale pokiaľ máte domáce tak by som kľudne dala.

beata_k
6. jún 2024

Ved skus a uvidis. Je uplne jedno aky silny alergen to je, ak nan dieta nie je alergicke

4stanka4
6. jún 2024

Minule som čítala ze vraj jahoda ako taká alergen nie je ale tie zrniečka z nej.

banalu
6. jún 2024

Ja som dala v sezone, ked nemala este rok. Samozrejme 1 na zaciatok ocmulala a cakala som ci bude reakcia.
Nesla som striktne podla tabuliek a to moja mala reakciu na kadeco... nieco ostalo, nieco vymizlo. A s niecim musime po 3 rokoch predsalen na alergo 🤷‍♀️

really8
6. jún 2024

Dala som v 7-8m pretoze bola zrovna sezona a mala som z domu. Pri sezonnom cerstvom domacom ovoci/zelenine sa neriadim az tak striktne nejakymi tabulkami.

ailiba
6. jún 2024

Ja by som skusila, ale len kusok... A uvidis. A ak bude v pohode, tiez to asi nepreháňaj.

thereisabear
6. jún 2024

Dala by som.

vero13
6. jún 2024

Nám povedala pediatrička naposledy na poradni (9m) že áno môžeme už dať ale len také čo sú úplne dozreté, pretože alergiu vyvolávajú hlavne tie čo niesu úplne dozreté

nairia
6. jún 2024

ja by som dala. domace duplom... samozrejme by som sledovala reakciu ako pri kazdej novej potravine.

snehulak77
6. jún 2024

Jasné, do roka už by malo byt bežné ovocie zaradené. Najprv som dávala vrámci tých ovocnCh tasticiek (prešlo varom, takže tie alergeny nie sú také silné ), ale potom normálne.

klip0
6. jún 2024

Práveže sa odporúča dať alergén do roka, zníži sa tým riziko vzniku alergie

vkatush
6. jún 2024

Môj mal na 8m tuším. Pomaly sme skúšali 3 dni, či nebude redakcia a potom ich už jedol bez problémov.
Teraz má 17m a zje na posedenie misku.

lucia147852
6. jún 2024

Ak máš sezónne domáce ovocie, netreba sa striktne riadiť tabuľkami. Treba dať na začiatok kúsok a ak sa nevyhadze môže veselo jesť. Moja bude mat 10 mes za týždeň a veselo jahody je už mesiac

zuzanaete
6. jún 2024

Domace sezonne mozes kludne vyskusat. Nam tak hovorila pediatricka. To je uplne ina jahoda ako dovezena v januari cez pol zemegule.

annm81
6. jún 2024

Domáce jahody úplne v pohode daj, veď je to zdravé. Pokiaľ ide o alergie, dnes už predsa vieme, že skoré zavádzanie potraviny alergie nespôsobuje? To by potom nestúpal výskyt alergií u všetkých vekových kategórií. Naopak sa dnes ukazuje, že skoré zavádzanie alergénov znižuje pravdepodobnosť rozvoja alergie. Či sa mýlim?

ailiba
6. jún 2024

@annm81 suhlasim s tebou... Synovi testami zistili alergie na potraviny, ktore este nikdy nejedol...

svetlonos
6. jún 2024

Prvý syn pred rokom v pohode, druhy sa mi vychádzal. Vyskusaj uvidíš🙂

taktotedanie
9. jún 2024

Mna upozornili 3 pediatricky ( toez mame vsetko domace!) ze cerevene ovocie az po roku ( maliny, jahody, melon, vinicky…)

heln
9. jún 2024

mozes dat jednu - dve, nie pol kila, ked mu bude chutit.