icon

Najzdravšie jedlá a potraviny pre nepapkáčov

zuzikxx
15. feb 2025

Ahojte, co by ste poradili ako zdrave jedla, suroviny ak dieta moc nezje :( zeleninu iba v polievke.. neviem uz ako do nej dostat vitaminy, mineraly.. viem, ze sardinky, strukoviny su zdrave ale polievku strukovinovu mi nezje ani rozmixovanu.. davam b komplex ale zazrak sa nedeje.. dakujem za NAJZDRAVSIE potraviny a co sa vam osvedcilo pri nepapkacoch

balerina2025
15. feb 2025

@zuzikxx hodne som mixovala veci do omacok ci fasiriek.

taktotedanie
15. feb 2025

Este som na to neprisla
Akurat ked som davala BeVitko kvapky tak mnozstvo jedla sa zvysilo s rozmanitostou sa to nezlepsilo nijako a doteraz to nieje ziadna slava, dieta je biedny jedak..( boli sme po hospite v nemocnici dieta mi vyzeralo ako z koncentraku)
Pokial dieta samo nieco nechcelo ochutnat mohla som sa poskladat do kocky nezjedlo, ked zazrakom chcelo tak zjedlo, nespravim nic, neriesim

adeladulova
15. feb 2025

Ahoj v profile máš skoro 3r dieta, vdak? Tak jej var každý deň polievky. Privarky. Môže všetko, knedlu s omackami, mäso ideál vo fasirkach, s kyslou uhorkou, môj nechce mäso kým k tomu nemá uhorku, či tatárska omáčku, niektoré hriechy sa tvárim ze nevidím.
A červenu šošovicu môžeš dávať do všetkého, cuketu, patizon vyvarit a mixnut vo všetkom, do polievok niekedy zatrepem vajíčko aby boli bielkoviny napr špenátovej a môjmu je jedno aká polievka kým tam plávajú parky na kolieska. Inak je tiež hrozný jedak. Napíš od čoho sa mame odpichnut poradiť, čo zje a co už nie.
A u nás pomáhalo rátať lyžičky, za každého jednu a nakoniec sa naučil tie chute a rozpapal sa z 0 na aspoň 60 (zo 100 🙂 )

ella1234
15. feb 2025

@zuzikxx a keby skusis “zamaskovat” to zdravsie jedlo? Napriklad u nas funguje kombinacia na kremovu polievku por,zemiak, a trochu cervenej sosovice.
Alebo banan s avokadom je bomba zdravych zivin.
Ovsena kasa s nejakym kvalitnym cistym orechovym maslom a ovocim.
Rozmixovane vlocky s bananom a tvarohom.
Ako kazda potravina je v niecom zdrava len ju treba vediet v tom jedalnicku vyuzit.
Skusala si napriklad smoothie? Vajicko spapa?

adeladulova
15. feb 2025

Ešte mi napadlo ako tip aby ti pomáhala v kuchyni. Ze sama si spravila sunkovu /rybkovu pomazanku, sama umyla jablko, nastrúhame mrkvu atd

nika23t
15. feb 2025

@zuzikxx mne sa osvedčilo zatiaľ len mixovat. A to mám doma trojročnú, jedenie katastrofa. Alebo mixnem, alebo mäso napr nakrájam na miniatúrne kúsky a zmiešam s omáčkou,ktorú zahustuhem rozmixovanu zeleninu. Moja ani polievky, jedine vývar zje. Inak katastrofa. Rožok raz za mesiac, keď vôbec, aj to len čisty. A to do roka a pol jedla krásne zaradom všetko. Potom prišiel zlom. Desím sa nástupu do škôlky...

janinah
15. feb 2025

dávaj to čo zje,hoc aj nezdrave.Naveky to takto nebude.Môj syn aj jedna z dcér vymýšlali s jedlom do dospelosti,aj teraz niektoré jedlá nezjedia.Syn po nastupe do školky zrejme zo stresu prestal jesť celkom,žil na hriankach,kakavku a hranolkach ,prežil...ale mne pribudlo celkom dosť sivých vlasov.Už by som s atak nestresovala a tebe radím to iste. Ešte zistiť stav železa,nechutenstvo býva aj pri anemii.

drianaa
15. feb 2025

Každý deň zeleninovú polievku, a strukovinu keď nezje polievku, skúsiť omáčku na cestoviny zeleninovo šošovicovú, fašírky/placky červenej šošovice, cíceru. Skúsiť jedlá inak dochutiť, s bylinkami, koreninami, ktoré má rada, do zeleninových omáčok dávať miesto vody vývar, nech to má trošku výraznejšiu chuť napríklad…

zuzikxx
autor
16. feb 2025

@ella1234 smoothie uz idmieta aj jogurt aj tvaroh, na zaciatku zjedla skoro vsetko a fajn porcie, teraz vajicko zje, aj kecup celkom lubi, uz som z toho unavena a chcela som sa asi odpichnut od toho zdraveho a teda maskovat, asi sa musim len preladit

zuzikxx
autor
16. feb 2025

@janinah dakujem, aj mne pribudli sive a vidim ako sa citim ked nieco zje ako je krajsi den.. uz psycho, viem to, stale pocuvam od babiek ked ju strazia ako sme my posluchali a jedli vsetko 😂

zuzikxx
autor
16. feb 2025

@drianaa fasirky zo strukovin super napad

zuzikxx
autor
16. feb 2025

@nika23t u nas to iste, jedla vsetko a pekne porcie a potom zlom.. asi ako zuby a obdobie vzdoru 🙄 caka nas tiez skolka a to uz nezje nic tipujem vzhladom na jej povahu si nemyslim ze ju budu motivovat ine deti. A vyvar uz stopla a trucuje uz asi mesiac, po chorobe

zuzikxx
autor
16. feb 2025

@adeladulova hej, skoro 3 roky a uz to trva dlho a zhorsuje sa to. Super patizon, cuketu, lebo mam pocit ze vsade mixnem len mrkvu a ta chut je potom nasladla, lubi kecup nastastie ale mne uz asi dosli napady ked robim omacky a skoncim pri cibuli a smotane, uz mrkva jej tam vadi, sosovica je super napad vsade davat 🥳

domak2
16. feb 2025

@zuzikxx ja uz mam druhé dieťa nejedaka a nervy roztecene. Mne sa osvedčilo ich od bábätka naučiť na ovsenu kašu na raňajky, tam sa dá schovať skoro všetko, ovocie, orechove maslo...(aj vajicko). Syn má momentálne rad len rezance s kukuricou, hráškom a vajcom a zapecenu tortilu s mozzarellou. Inak je všetko ostatné boj 🙄 jasne ze blbosti mu nevadia. Ale aj veci ako hranolky ci nejaké kuracie nugetky bojkotuje. Takže mu do kaše dávam okrem mlieka aj nutri drink. Minule vzal na milosť čistú ryžu a zemiakovú kašu od mojej mamy, to bolo radosti. 😅 A to som zas kedysi mala plnú hubu reči, ako si moje deti nebudú vyberať. Dcéra sa zlepšila okolo 5 rokov, lebo už sa s ňou dalo dohodnúť, tak dúfam ze to bude podobne aj u syna. Po mne to teda nemajú, a zjem snad vsetko okrem drziek, skôr muž je tiež vyberavy ale zase nie až takto.

lasona
16. feb 2025

To máš ešte dobre, že môžeš zamaskovať...mne zje iba suchu ryzu, suchu cestovinu(strukovinove nejze), suché zemiaky, polievku max 2 lyžice...ja to nemám do čoho zamaskovať...ide ma poraziť...

adeladulova
16. feb 2025

@lasona joj, držím palce :(
Ale napr ani môj 5,5r nejde všetko a bez hanby ho ešte dokrmujem, lebo ma poráža keď vyhadzujem

zuzikxx
autor
18. feb 2025

@lasona trva to uz dlho? strasne s tymi detmi :(((

zuzikxx
autor
18. feb 2025

@domak2 prosim ta aky nutri drink??? uz som rozmyslala na niecim podobnym ako proteiny alebo tak ze raz za tyzden 😥 posledny tyzden som jej dala 2x polku zinkorot lebo sa jej supala uz koza na nozickach, evidentne jej chybaju mineraly

domak2
18. feb 2025

@zuzikxx neviem aký je vyber na sk, tu v uk kupujem huel. Ale to je asi jedno, proste aby v tom bolo všetko.