icon

Nechce jesť ovocie. Nebudú jej chýbať vitamíny?

vodnarky
26. apr 2010

ahojte..mam 2 rocnu dcerku ktora odmieta akekolvek ovocie..ked bola mladsia, tak ho jedavala v podstate kazdy den..ale teraz,trva to uz asi 3-4 mesiace ho do nej nedostanem..uz ma aj napadlo,ci sa ho nahodou neprejedla,ked bola mensia..neviem,moze to byt? bojim sa,ci jej nebudu chybat nejake vitaminy..uz som skusala aj taky trik,ze som jej ho dala do bieleho jogurtu, lebo jogurty ma velmi rada, ale akonahle tam zaciti to ovocie tak to vypluje..co sa tyka zeleniny, tak s tym problemy nemame..chcela by som sa opytat, ci nepoznate nejaky trik, ako ju znova naucit jest to ovocie, alebo cim by som jej ho mohla nahradit, aby mala nejaky ten prisun vitaminov, co obsahuje ovocie..velmi pekne vam dakujem za odpovede.. 🙂

Strana
z2
vodnarky
autor
27. júl 2010

@lila794
ahoj,, 🙂
susene ovocie je zdrave a zachovavaju potrebne minerali..takze podla mna obsahuju aj vitaminy..neviem ci v rovnakom pomere,ako cerstve..ale kiez by to aj nasa mala princezna papala... 😉

aylin
27. júl 2010

mne zas moja mala nechce ziadnu zeleninku a zacala uz odmietat aj zemiaky,okrem hranoliek :((( nastasie aspon ovocie papa. so zeleninkou sa mi ju nepodari nijako oklamat,len co ju zaciti hned vypluje a je po jedeni... nenutim ju,pretoze to aj tak nepomoze... ked nechce,nechce...uz ju nechavam tak,lebo hocijake finticky skoncili tym,ze uz nechcela jest vobec :(

sophy
28. júl 2010

ja nejem prakticky ziadne ovocie, ak vobec raz za mesiac, ale ani tolko nie, neziada sa mi, nemam chut, alergologicka mi potom povedala ze kedze mam alergiu na liesku, ta sa casto krizi s ovocim, preto si ho telo neziada, a moj syn - ten sa ovocia ani nedotkne, ci surove, ci v kolaci, ci ine, jeden cas sme do neho dostali detsku vyzivu, ale aj to je minulost, nerobim si starosti - zeleninu je kazdy den, ma rad vsetko takze vitaminy, mineraly, vlakniny atd. mu nechybaju, beriem to ako fazu, deti proste pocuvaju svoje telo viac ako my dospeli co sa stale obavame ci robime nieco dobre alebo zle a co na to doktori 😀

zuzin78
29. júl 2010

ahojte
aj moja mala odmieta ovocie a zeleninu zje len v polievke. ked jej ovocie dam do jogurtu, a zaciti to tam,tak ho nezje. proste ma take obdobie. verim,ze ju to rychlo prejde.

junovka
29. júl 2010

@zuzin78 drzim palce, lebo moju starsiu to nepreslo dodnes 😅

zuzana.dry
2. mar 2012

Huraaaaa....tak nie sme sami...nam to trva uz vyse roka...varenu zeleninu ano...obcas banan...ale len vynimocne...nic ine...ani lekvar, dzem...nema rad chut ovocia....teraz prisiel na chut redkovke....riesim to ovoc. vyzivami a do viacerych jedal dodavam vela zeleniny a robim veeela zeleninovych polievok a tak...kamoske dievca nezjedlo tri roky ziadne ovocie a teraz zje 8 mandariniek naraz...xixi...mali sme obdobie, ze sme prcka nutili, ale u nas to preslo...nema to vyznam....lekarka mi potvrdila, ze je to prechodne obdobie a ze mu to pravdepodobne nechyba...

bambi2
2. mar 2012

aj ja sa pridavam do klubu... moja okrem bananu nezje nic. ani ked odstavim a ide ma porazit 😠 😠 😠 v lete je aspon viac ovocia, to si da jahody, cernice, cucoriedky, maliny... zeleninu tiez nemusi, robim dnes zeleninove cestoviny, tie musim rozmixovat inak by sa toho ani nedotkla 😠 😠 😠

buffinko
2. mar 2012

tak naša vyše trojročná ešte nikdy nezjedla čerstvé ovocie (ak nerátam 2x kúsok banánu) ani zeleninu...nevzala ich do úst resp. okamžite vypľuľa. do cca 2ch rokov jedla výživky a trochu varenej zeleniny, teraz nezje ani to a už ani zemiaky. sem tam vypije džús (dávame len 100% ovocie) má však atopický ekzém, možno to má súvis, že odmieta ovocie a zeleninu.

vodnarky
autor
2. mar 2012

@zuzana.dry -ahoj..je to skoro 2 roky,co som zalozila tuto temu,lebo nasej sa to ovocie ozaj hnusilo..myslim,ze je to len prechodne,lebo teraz ako 4 rocna uz spapa aj jablcka,hrusky,mandariky a pomarance.. 😀 nema chut na to kazdy den,ale aj z toho troska,ked si da,sa tesim.. 😵 napr..tento rok nastupila do skolky a asi tak pred 2 tyzdnami dosla domov a hovori mi..maminka,chcem do skolky aj jablcka,alebo mandarinku..(nieze by som jej predtym nedavala,ale vzdy mi to doniesla naspet domov) tak ma to potesilo a vravim jej..supeeer! a aj to budes papat?a ona mi vravi..jasne,lebo ked to spapam,tak p.ucitelky mi nalepia do mojej knizky smajlika.. 😉 😀

zuzana.dry
2. mar 2012

@vodnarky Dakujem...velmi povzbudzujuce...potesila si ma...som rada, ze si zalozila tuto temu a presne taketo rady som potrebovala...dakujem... 🙂 Maly tiez nastupi od septembra do skolky a pevne dufam, ze si zoberie vzor od inych deticiek, prip. zaberie motivacia pani uciteliek...

vodnarky
autor
2. mar 2012

😉 😀

vodnarky
autor
2. mar 2012

@zuzana.dry -😉😀 drzim palce..🙂

erika160669822
2. mar 2012

Moja babka stale hovorievala nenut deti jest co nechcu ani ovocie ani maso pride cas ked si to budu same pytat a mala pravdu co mam starsieho syna teraz ma 17r ten kedysi nechcel ani citron do caju ale zato teraz neni ani jeden den bez ovocia.

Strana
z2