Od akého veku ste dali deťom pečienku?
Nikdy 😀 Ak máš domácu, ok. Z obchodu pečienku nejedia.
Nedávam ju ani sebe.
Nikdy. Nikdy sme to doma nejedli. Pečeň predsa slúži na detoxikáciu, je to filter, ktorý v tele zachytáva všetko zlé a toxické. Takže je to najväčší humus v každom organizme.
Ja by som ten pach nezniesla takže ak by ju aj moje deti chceli jest museli by sa ísť prestravovat k niekomu inemu😀 ale vnutornosti sa všeobecne neodporúčajú malým deťom.
A ja to tak lubim 😂 nie casto,ale z casu na cas nam pripravim.
Po roku som dávala
Cozeee 🤣 tak po tomto to dieťaťu nedám asi tiez nikdy 🤣
Ak máš z mladého zvierata a domácu, kľudne daj , okolo roka
od 3 rokov kľudne daj, je to zdravé
ma 7 a nedala som este ani raz. ale pecenovu pastetu mala.
pecienku milujem, je to mnamka a ked niekto mysli, ze je skodliva, mal by si zistit ake mnamky pravidelne konzumuje v kuracinke. Ak ju vies chutne uvarit, tak nemyslim, ze by malo byt vekove obmedzenie, deti uz na zakladke ju mavaju celkom bezne a myslim, ze aj v skolke ju mali.
Na odporúčanie pediatričky od 9 mesiacov, keďže mala dcéra trochu menej železa a nechcela do nej tlačiť lieky, len navrhla upraviť stravu - pomohlo.
@patka06 na odporucanie davat vnutornosti? ok kvoli zelezu mozno
U nas sa pecienka absolutne nepestuje, mna z nej napina uz od zakladky a nevidim dovod, preco ju davat detom.
@bublinka1426 Na zelezo mas tiez xy lepsich potravin, normalne kvalitne masko, spenat, sosovica, fazula, granola. A este to aj 100x lepsie chuti.
@stanielka17 preto sa cudujem ze zrovna pecienku im odpo.
Od roka, my ju celkom lubime, a kedze ju nejeme den za dnom na kila nevidim jediny dovod ju nejest. Nebezpecna je len vo velkych davkach pre vyssi obsah retinolu, ale na to aby mohol retinol v nej obsiahnuty uskodit, to by sa jej muselo zjest naozaj vela. Aj v tehotenstve jedna porcia pecene nemoze nic vazne sposobit.
raz sme dali dcére - mala asi 18m
dostala niekoľkodňové hnačky... pediater povedal aby sme to už nikdy neskúšali.
Teraz nedávno 1x ako 19m. My to doma ľúbime ale nerobíme často. Možno 2x do roka iba.
@stanielka17
@bublinka1426
Pečeň bola jedna z potravín, samozrejme odporučila aj ďalšie čo tu spomínate.
Dcéra je už veľká a dodnes ju má rada, tak aj ako aj my ostatní. - varím ju cca raz do mesiaca
Bežne sa varí v škôlkach, školách, nemocniciach
Nevidím dôvod sa jej vyhýbať
@belllinka ale takou foie gras nepohrdnu... 😅 milujem hydinovu pečeň a vykrmena kacacia/husacia je top.
@andreakotesova Osobne mi foie gras pachne podobne ako pecienka, takze nejem ani to.
@stanielka17 zelezo v spenate je len taky mytus vyplyvajuci z chyby vysledku jednej analyzy a Pepka namornika. Spenat ma zeleza +/- ako akakolvek ina listova zelenina.
@viestta Opravujem spenat + listova zelenina. Na druhej strane je najma pre dievcata a zeny problem ziskat dennu davku zeleza len z potravin, takze ja osobne odporucam aj vyzivove doplnky, najma ak uz bola anemia. Bojovala som s tym celu pubertu az do 30-tky, kym som nezastavila menzes antikoncepciou.
Ozvali sa odborníci? Moji milí, pečeň je super potravina a žiadne toxiny ani škodlivé látky nezadržiava, ani neukladá. Škodlivé látky sa zadržiavaju hlavne v tukovom tkanive.
@luciaruz je to možné, ale u nás ju nikto neľúbi, čiže smola, nerobím vôbec

Za mna najlepsie nikdy😀🤣
Ale teda ak to nemal v skolke asi zial bude ukrateny o tuto lahodu😂
Neporadila som viem😉