Od kedy môže dieťa piť kravské mlieko?
ahojte zaujimalo by ma od kedy je mozne davat dietatu kravske mlieko na pitie? viem, ze do varenia je mozne od 1 roka, taze prevarene... a keby som prevarila plnotucne mlieko a dala na pitie je to rozdiel? mam skoro rocnu dcerku a do teraz bola kojena ale mam pocit, ze uz mam toho mlieka malicko a bojim sa ci jej davat dost vapnika 🙂
@zanetamatej
Dnes sa uz v kruhoch klinickej vyzivy vie, ze konzumacia mlieka pravdepodobne velmi uzko suvisi so vznikom cukrovky typu 1, cize predpokladam ak si to brasko pichal od detstva, ze mal prave tento typ cukrovky. Je vyvolana bud konzumaciou kravskeho mlieka od narodenia, alebo uz tym, ze ho konzumovala vasa mamina pocas tehotenstva a mala geny na autoimunitu diabetes 1.
ja som pila mlieko od pol roka a som tu...myslím, že od roka by dieťa kravské mlieko mohlo piť.
moje deti sú už dospelé a odchované na kravskom domácom mlieku 🙂 , žiadne alergie ich zatiaľ netrápia 😉 , starší už od dvoch mesiacov, samozrejme sa riedilo vodou v pomere ku veku alebo váhe dieťatka. 🙂
ja som prikrmovala kravskym mliekom od 9. mesiaca ale tiez cerstvym. zo zaciatku som ho prevarala a po asi 2 mes nie a vsetko v pohode🙂 dokonca kamoska zacala uz okolo 6. mesiaca a tiez vsetko ok..
To keď čítam že niekto dá v roku 2016 svojmu 9 mesačnému dieťatu kravské mlieko...chúdence deti, načo je ľuďom internet keď sa vďaka nemu nevedia vzdelávať...
@inspiration2 ten prispevok je styri roky stary😀😀
@misel0806 ten príspevok je z 15.2. Jedine že mi blbne MK
@inspiration2 No, aj veľa internetu niekedy až moc škodí....Môj 8-ročný syn pil kravské mlieko od roka a tiež dcérka - a čuduj sa svete nič im nie je a sú to zdravé a šťastné deti. 😉
@evittam moj dedo fajčil 50 cigariet denne a dožil sa 91 rokov, ale ešte ma nenapadlo opakovať po ľuďoch hlúposti. Dokonca ani deti nenútim fajčiť 😁...takže takéto dedukcie prenechám ľuďom čo im stačia jednoduché argumenty ✌️
inak dúfam že moje deti budú zdravé aspon 80 rokov a nielen 8 🙂 <3
@inspiration2 Jasné, a chúdence moje deti budú choré a nebodaj umrú na to, že od roka nepijú umelé mlieko, ani materské (pili do 10.mesiacov-tak ako chceli) ale pijú kravské a ja ich ešte nútim-jj z tých 250-500ml denne do ćca 3 rokov určite sa to podpíše na ich zdraví. Ty by si mala menej čítať blbiny po nete - urobíš lepšie sebe aj svojim deťom. Predpokladám, že si narážala na dlhodobé dojčenie.....Tu padla otázka od kedy môže piť dieťa kravské mlieko a nie prečo nie je dojčené - že áno....takže treba sa držať veci. Predpokladám, že ty ani tvoje deti neješ mäso, ovocie, zeleninu, ktorá nie je 100% bio... 😉 A neboj sa, moje deti sú a budú zdravé aj naďalej - len som napísala svoju skúsenosť a názor. Také zdravé deti ako sú moje len málokedy vidím vo svojom okoli - stále nejaká viróza, sople, kašle, a neviem čo - a moje nič - zaujímavé-že by imunita? 🙂
No, co sa mna tyka, tak ja som zacala praveze jogurtami s lactobacilmi a acidkom. Kravske mlieko len do cerealneho napoja - to mame radi.
Ja som dala malému keď mal rok,teraz ma 3 roky a uz vyse rokom ale pije kozie to mu chuti viac 🙂
@evittam doplň si vzdelanie v oblasti biológie a predpokladám zle všetko čo si napísala. Nepredpokladaj o druhom, drž sa faktov, tie sú jasné-dlhodobé dojčenie áno-deti materské mlieko a teľatá kravské, každému co mu patrí 👍
@luciahaluskova kozie mlieko má úplne iné zloženie ako kravské, určite je pre deti vhodnejšie, aj keď teda rovnako nepotrebné.
@evittam aj imunológie, sorry 🙂 a začni čítať blbiny po nete možno sem tam natrafíš na niečo čo ti doplní vedomosti keď ich sama nehľadaš
@inspiration2 😀 😀 😀 ty sa faktov rozhodne nedrzis a argument "kravske mlieko pre teliatka" to nie je ziaden argument to je na smiech. Ak by si si doplnila vedomosti zo serioznych clankov a studiii (a ano aj z biologie a imunologie) vedela by si to.

A najviac sa mi páči to "s prepáčením od vegetariánov" 😀 @zanetametej štatistiky hovoria jasne, najviac ľudí u nás zomrie na rakovinu hrubého čreva, túto štatistiku vedie vo svete, vplyv na toto ochorenie má strava, konkrétne živočíšna, čiže ak chceš urobiť niečo pre svoje deti, dopraj im pestrú zdravú stravu a možno ťa zaujme že vegáni onkologickými ochoreniami netrpia. Len toľko k zdraviu zo stravy, ako som písala vyššie moj dedo fajčil 40 denne a dožil v zdraví 90 rokov, ale deti fajčiť neučím, zatiaľ 🙂