Od kedy môže dieťa piť kravské mlieko?
ahojte zaujimalo by ma od kedy je mozne davat dietatu kravske mlieko na pitie? viem, ze do varenia je mozne od 1 roka, taze prevarene... a keby som prevarila plnotucne mlieko a dala na pitie je to rozdiel? mam skoro rocnu dcerku a do teraz bola kojena ale mam pocit, ze uz mam toho mlieka malicko a bojim sa ci jej davat dost vapnika 🙂
ja si tiez myslim ze mlieko velmi netreba davat, my mlieko doma nepijeme , ale mala jedava jogurty aj syry a nmame ziadne problemy ohladom vapnika a pod...
My davame domace kravske mlieko malemu od 10m,po porade z detskou lekarkou,odmietal UM,menej priberal,problemy z kakanim,od tej doby co pije kravske chuti mu lepse jest,a nema uz problemy z kakanim,a zacal lepsie priberat,zje aj jogurty,domaci tvaroh,a syr,a zatial este ani raz chory
Moj syn ma bud.tyzden 1.rok, pred týždnom a niečo som skusila uvarit z krav.mlieka trochu jahod.pudingu na ochutnanie ako zareaguje a nemal ziadny problem. Spomenula som to o dva dni na detskej kontrole a doktorka sa na mna pozerala nechapavo akoby som jej povedala ze mu od rana do rana davam len pohar krv.mlieka a nic viac :/ zacala mi hovorit , že maly musi jest normalne a pit este stale UM aspon do roka. Tak som jej povedala ze predsa som mu uvarila puding len z 200 ml krav.mlieka a nevidim v tom nic zle, ved ja som vyrastala min urcite od pol roka na prevarenom kravskom mlieku...len urazene krutila hlavou..ach jaj jedina doktorka tu v okoli, inak by som ju menila :/ malemu sa nic nestalo a kedze este nevie behat ani sediet tak nas doktorka poslala na physioterapie...tam som sa pomimo terapeutky myslela o tejto skusenosti o mlieku s doktorkou a krutila nad nou hlavou. Povedala mi, ze sice sama davala od 1.roku, ale nie je nic zle pokial mu po trochach davam 🙂 ja v tom tak isto nevidim nic zle.
Baby..ja mam podobnu dilemu...mala bude mat 3tieho 7mesiacov,od zaciatku iba odsavam,len mlieka je akosi pomenej a ona v noci papa 4x po 100vke..a teraz mam v chladnicke iba 100vku a odsavam az rano ☹ skusali sme bebu,franc.mlieko,hipp,nutrilon,teraz sme kuppili kozie bio od halle a ani to nechce...jedine co vypije je tekuty aptamil,to mi kamaratka z talianska doviezla ale uz ho nemam...a teraz co? ☹ tiez rozmyslam nad tym kravskym...alebo osladim to kozie hriznovym cukrom? Yz som zufala
@gabuchah kravské a kozie mlieko nieje vhodne pre dieťa, ak by si akýkoľvek iné mláďa kŕmila mliekom iného druhu malo by to fatálne následky, preto sa mlieko upravuje aby vznikla náhrada materského a teda vzniká UM. Treba si pozrieť rozdiel v zložení medzi materským a kravským mliekom.
Ešte reakcia na moj posledny príspevok a tu reakciu pod- neviem teda aký iny odborný argument treba aby sa ženy zamysleli či je mlieko KRAVY určené deťom, moje dieťa sa na také teľa nepodobá, možno niekomu to jeho hej. Ani rohy nemá, takže Kazeín mu moze akurat tak ublížiť
@ivkoamatka dieťa po jednom pudingu určite nezomrie, ale je to nevhodné a tvoja pediatrička má pravdu!
@inspiration2 ako ka toto vsetko velmi dobre viem.. Z toho dovodu som jej ho nefala a ani neskusala...ale co by si robila ty,hm? Nezamyslela by si sa? 7m odsavas,desiatky eur by si vyhodila za um a ani za pana ti ho dieta nechce a v noci kazde dve hodiny je...
@inspiration2 a to kozie je umele dojcenske mlieko,od 6m od firmy holle,je to bio mlieko hodne ho chvalia,je aj pre deti trpiacimi na alergie,400g ktabicka v dm stohi 22e...
@luba41 kym bola iba na mlieku,v noci spala od 22 do 4niekedy...potom este raz,dva krat...zacali sme s prikrmami,uz tolko mlieka cez den nechcela,ale v noci kazde dve hodiny sa budi,znizovat sa u nej neda,nakolko od mala troskuje,pije tak po 70,90ml biekedy lupne 120 ale to uz musi byt...predtym spm odsala 650za den,teraz o 200menej,je to citit...vcera som jej cez den mlieko nedala,mala ssom 25odlozene a nechcela mi ani kadu a toljo nemohla zaspat az kym na 3x nevypila 150...preto som zacala stresovat...skusim viac pit,je fakt ze nestiham dledovat a doplnat pitny rezim
@gabuchah a keby to kozie skúsiš namiešať s UM? Aspon v nejakom pomere?! Ja som tak dávala Hammi na boľavé bruško a Sunar pol na pol istú dobu 😁😁😁😁
@inspiration2 to kozie je UM, len je vyrobene z kozieho a nie kravskeho mlieka. aspon to sa ti snazi gabuchach povedat 😉
@gabuchah je prirodzene, ze ked len odsavas, tak tvorba klesne po tom cca roku. teda, ona neklesne, ale je to obdobie, kedy sa u dojciacich mamiciek tvorba ustaluje a prsia uz nie su take naliate. vtedy mnohym mamickam odsavacky "prestavaju fungovat". proste, ta odsavacka nema taky tah a pohyb, ako ma pusinka dietatka. a to je velka skoda. skusala si odstriekavat rucne? je to mnohokrat efektivnejsie nez odsavackou, najma v tomto obdobi. po par pokusoch urcite prides na to, ako je to najpohodlnejsie a najucinnejsie. len to nerob cez bolesti. ak to boli, skus zmenit techniku.
tiez suhlasim s nazorom, ze ak je mlieka naozaj menej a nepojde ti uz tolko odsavat, skus cez den pokryvat stravu babatka hlavne prikrmami a mliecko si "setri" na nocne krmenia. ale odsavat skus pocas dna vzdy, ked budes mat na to cas. bola by skoda, keby si o mliecko prisla. drzim palce!
@inspiration2 no praveze ako pise kkl to kozie je umele 🙂 a chutovo je fakt vynikajuce,ale..umele...skusala som v noci aj glukopur a ani nahodou 🙂 skusala som uz aj polovicnu davku aby bolo vodove...dokinca aj ryzovu kasu na uplne riedko-nic...jedine ten tekuty aptamil,v rakusku stoji 6x200ml 2e,4x90ml 35...kamaratka donesie ale az v novembri...
Sunar ani hami mlieko som nesjusala a inak jedine kase co mi zje su od nestle-nie su sladke 🙂
@kkl82 rucne som uz tiez skusala,ale beleli ma ruky aj prsia vymackane,tak som odsavala na zaciatku...teraz v podstate to kombinujem pri odsavacke,stlacam a masirujem prsia,mammedelu swing co je profik v odsavackach...
A dakujem za podporu a rady 🙂 bola som rizhodnuta idsavat aspin 2roky...mala je krasne zdrava a ziadne tazkosti nema,tak o to mlieko bojujem a radsej sa pohybujem v blizkosti domova
Necitala som diskusiu.... len Ti poviem tolko, ze moja mama ma nemohla kojit od 4. mesiaca. Z umeleho mlieka, ktore bolo vtedy dostupne ( sunar a feminar) ma udajne zapekalo tak, ze sme koncili u lekarky... takze ja som na kravskom prevarenom ficala odvtedy... nemam ziadnu alergiu a klopem na drevo, vo svojich 28 roloch som normalne zdrava, prekonala som bezne detske choroby, normalne som zmaturovala a urobila vs 😀 takze asi tak... vyska 174 a aktualna vaha 64kg 😉 uz ma nenapada nic co by dokazovalo, ze zo mna vyrastol relativne normalny clovek 😀 😀
@jankalukasova nechcem ti brať ilúzie, ale v 28 rokoch som ani ja nemala alergiu, ani histaminovu intoleranciu. A za 3 roky bum! Takže len klop ďalej. Prajem naďalej pevné zdravie.
@juranka mlieko je ako zdroj vápnika dosť zanedbateľné. Má ho síce veľa ale náš organizmus ho nedokáže uložiť. Asi toľko k tejto otázke. Ak chceš aby malo dosť vápnika hľadaj rastlinné zdroje, dozič dieťatku dostatok pobytu na slnku+ vit.D v zimných mesiacoch, dostatok pohybu... Fyzická aktivita detí má na pevnosť kostí väčší vplyv 😉
Moja pila od osmych mesiacov. Na litre. A je ziva a zdrava. 🙂 Amen
To, ze sa mnohym detom z kravskeho mlieka nic nestalo, nemaju choroby ani alergie, este stale neznamena, ze je vhodne pre ludske mladata. Vsetko je to velmi subjektivne. Nechcela by som ale byt v kozi prave tej mamicky, ktora na zaklade rad od konikovskych mamiciek zacne davat od polroka kravske mlieko a jej dietatko bude mat na zaklade toho vazne alergie, intolerancie a ine zdravotne problemy. Ale ja viem, aj v tom konik odpoved najde - nie je to z toho mlieka, je to dedicne, mozu za to lieky v tehotenstve atd. ;) nechapem tu obsesiu niektorych maminiek silou mocou pretlacat vychovu stylom "ani nam nic nebolo". Vam osobne mozno nie, ale dalsim 5 detom z okolia mozno ano. A tam je dovod na opatrnost. Netreba zas na to ist zbytocne radikalne ani z druhej strany, ale ved o tom to je - kazdy s vlastnym rozumom. Poradit niekomu vec, ktora moze nejakemu dietatu vazne ublizit len preto, ze vasmu dietatu ci vam to neublizilo, je velmi nezodpovedne. Podla mna je skor zodpovedne upozornit na riziko a nech sa uz kazdy rozhodne, ci to riziko chce znasat na vlastnych detoch alebo nie.
@papricka33 pozri mam kolegu co dostal celialiu a alergiu na mlieko po 40tke... ale neviem ci sa to da pripisovat strave v rannom obdobi zivota. Takze ak aj teraz kupim nejaku alergiu, tak tazko povedat ci v tom mozno hladat spojitost. Skor si myslim, ze je to o tom ako sa clovek meni, meni sa Ti krv a citlivost na rozne latky a aj potraviny.
@kkl82 pytala sa na nazory...tak ich dostala, ziaden z nich nema zavazny charakter a je na nej a jej zodpovednosti, ako s nimi nalozi.
Pani co robi v Nestle a vyrabaju tam nutrilon mi povedala,ze to je iba kukuricny skrob a s mliekom to nema nic spolocne.ze maju doma babo a od malicka jei davaju kravske mlieko..a kedze su deti naucene na skrob tak je jasne ze maju potom alergie..je to hnoj!ja som za mlieko od mala.
@inspiration2 fatalne nasledky???a pocuvat pediatra lebo ma vo vsetkom pravdu????musim sa smiat...prepac ale trepes..
Ja aom tiez ako mala nebola kojena,mama nemohla a nechcela som ziadnu umelinu..cize zo zaciatku kravske,ale iba od jednej kravy som vypila,pitom som cgcela iba od malej kravicky mlieko-kozy...alergie nemam,zato problemy s vahou ano,od puberty..tiez myalim ze mlieko vtedy a dnes sa neda porovnat..moji chalani dvaja boli na francuzskom,potom prisli problemy,zostala som sama a kupovali ibyc.mlieko a mali problemy,chodili sme aj na gastro..ci z mlieka nrviem-ale davalo mi to logiku...preto sa pri malej zubami nechtami drzim odsavania...
Aj na tému kravské mlieko sa dá pozerať rôznymi pohľadmi, podobne ako na očkovanie... niekto nevidí nič zlé na sladkostiach, niekto je presvedčený, že kupované detské kaše do jedného roka a umelé mlieka pre deti pomaly do piatich rokov sú to najlepšie pre dieťa. Veď sú predsa vyrábané pre deti. V súčasnosti už vieme, že to je lobby spoločností, ktoré umelé výživy vyrábajú. Kaše plné cukru majú za následok rapídny nárast cukrovky u detí od dvoch rokov života... a NIE, nemôže za to kravské mlieko, môže za to cukor v potravinách pre deti. Za alergie môžu iné veci. Spôsobuje ich množstvo hliníka vo vakcínach, ktoré sú do našich detí vrážané od malinkého mala.
Moje dieťa má rok aj mesiac a nikdy nejedlo cukor. Prvý polrok sme bojovali o materské mliečko a i napriek tomu je stále (chvalabohu) dojčený. Od štvrtého mesiaca prikrmujeme a všetko sa dalo zvládnuť s čistou zeleninou, ovocím a čistými obilninami. Snáď každá matka chce pre svoje dieťa to najlepšie a tak by mala každá matka vedieť, čo je preň najlepšie... Preto dávame kravské mliečko od domácej kravičky do varenia od deviateho mesiaca a od roka pijeme mliečo od kravičky vždy ráno a večer. Je to zdravé, čulé, vnímavé dieťa. Ja pijem mlieko od pol roka, pretože moja mama zo zdravotných dôvodov nemohla ďalej dojčiť a nemám žiadnu alergiu...
No a tak, ako existuje tábor protimliečnikov, tak našťastie existujú ľudia, ktorí radi ich argumenty vyvrátia... treba si pozrieť všetkých 6 častí... nech sa páči:
ja dávam kravské mlieko iba do varenia. Synovi som po druhom roku skúšala dať kravské mlieko, ale nechutí mu. Dala som mu tam aj granko, ale ani to nezabralo. Takže naďalej ostávame pri amilk bifido.
@autumn11 amilk bifido?co to je prosim a kde sa to da kupit+ cena,dakujem
@barborenka28 amilk bifido je umelé mlieko s obsahom probiotík. Kupujem ho v drmax lekárni alebo ho objednávam u nich cez net. Syn teraz pije amilk bifido 3 a to stojí 7,99 eur.

Baby ze vas to bavi dotahovat sa. Ved ma kazdy slobodnu volbu co da decku pit. Tiez ma kazda internet a moznost precitat si, co to o tom a tom mlieku.