icon

Od kedy môže dieťa piť kravské mlieko?

juranka
15. feb 2012

ahojte zaujimalo by ma od kedy je mozne davat dietatu kravske mlieko na pitie? viem, ze do varenia je mozne od 1 roka, taze prevarene... a keby som prevarila plnotucne mlieko a dala na pitie je to rozdiel? mam skoro rocnu dcerku a do teraz bola kojena ale mam pocit, ze uz mam toho mlieka malicko a bojim sa ci jej davat dost vapnika 🙂

inspiration2
20. aug 2017

@wiki87 cele to ma velmi logický a jediný pohľad na ktorý netreba mat 6 vysokých škôl a 15 videiina youtube. Človek je jediný cicavec na svete ktorý celý život pije kravské mlieko. Kravské mlieko je JEDINEČNÝ PRODUKT TELA MATKY pre jej dieťa - pre teľa. Ak by človek mlieko potreboval piť, obdobie laktácie by u nás nikdy neskončili. Čo je také zložité na tom nedokazať pochopiť jednoduchý primitívny zákon prírody preboha????

evittam
21. aug 2017

@wiki87 Suhlasim s vyssie napisanym. Clovek je jediny cicavec,ktory pije mlieko iného cicavca-co je neprirodzene. A alergie vo vyssom veku vznikajú aj preto lebo po 4 roku života enzym,ktory dokaze štiepiť a travit mlieko pomaly stracame-niekto rychlejsie niekto pomalsie. A ma toto tiez nepotrebuješ videa na YouTube.😉

evittam
21. aug 2017

*na

barborenka28
22. aug 2017

@autumn11 dakujem 🙂

sona178
29. okt 2017

Musela som sa tu registrovat a napisat Vam lebo uz nemozem čitat čo to tu pišete a aky su rozmaznany dnesny rodicia! Dobry den prajem.
Matka ktora nekoji dava UM . A po pol roku my chcete povedat že nieje dobre dať kravske mlieko??? Chcete mi povedať ze UM je lepsie než kravske ??? Je vedecky dokazane že kravske mlieko obsahuje ovela viac vitaminov a hlavne vapnika ako UM . To ani nemusi byt dokazene,To je jasne! Nehovorte mi ze UM je lepšie ako kravske!!! To ľudia v dnešnej dobe len špekuluju a čim viac vymišlate tym ste viac vyberave. Aky cicavec. To jak beriete??? Ta potom Daj svojmu dietatu travu jest
Čo mu nedas travu???Ale vsak my sme ludia a nie zviera. My sa nechovame na mäso!!!Človek potrebuje mlieko. Len vymislate čo dieta nemoze jest a špekulujete a bojite sa viac než to dieta . A čim viac nedavate dietatu to a to tak tym viac alergii su a neviem co vsetko. A nebojte sa . Zdrave budu deti a v dospelosti nebudu obezne . Však ked budu starsie tie deti tak to je uz na nich aby si daly zaležat na tom aby "žily zdravo" a neboly obezny !!!

blue_eyes
29. okt 2017

@sona178 suhlas 🙂

sona178
26. jan 2018
dudduli
26. jan 2018

@juranka ja mám dvoch synov, prvému som dávala od pól roku druhému od ôsmych mesiacov a nic im nebolo . A vypili ho viac ako ten umelý nutrilon .

blue_eyes
26. jan 2018

@dudduli ja tiez prvej od pol roka a na litre pije dodnes...🙂

vanesanova
26. jan 2018

Ja tiez riesim tuto dilemu kojim uz rok a myslim ze ho za chvilku odstavim ale ja sa dam asi na to kravske mliecko radsej ako na umeliny...predsa krava je priroda a jej mlieko sa nevyraba kdesy v labaku no a moja mama mne aj bratovi davala len kravske a zijeme a sme zdravi ako ryby...kedysi sa tolko nedojcilo ako dnes zeny odkojili 3 mes.a hotovo bolo malo mlieka tak odstavili...aj ked to dnes uz vobec nie je problem lebo uz su na to vseliake prostriedky no a jednoducho sa daval potom sunar alebo rovno kravske mne mama varila krupicovu kasu s mliekom uz ako pol rocnej a bola som dojcena len 4 mes.a mala som taku imunitu ako nikto..chora som nebola nikdy ku dokt.so mnou vobec nechodila len po urazovkach :-/ podla mna je to tym co matka je pocas tehotenstva...lebo moja mama mi vravela ze jej strasne chutila zelenina surova ze jedla na kila kapusty salatu mrkvy uhorky papriky dokonca surove zemiaky paradajky proste co bolo a nemusela ma ani dojcit a zdrava som bola jak ryba dokonca viac ako moj brat ale ze pri nom jej tak nechutilo.

vanesanova
26. jan 2018

A este som chcela napisat ze vlastne dietatko po roku zivota uz k svojmu zivotu vlastne mlieko ani nepotrebuje je to nieco ako doplnok navyse ked odstavim budem davat vodicku a mliecko len na uspavanie uz

vanesanova
26. jan 2018

@gabuchah kup si homeopatika ricinus komunis a mozes odsavacku zahodit...najlepsia odsavacka je dieta ver mi mam to odzite viem co prezivas tiez som na zaciatku len odsavala ale nastastie nam pomohli tieto homeopatika a laktacna...a su lacne a bez receptu!

vanesanova
26. jan 2018

@sante81 presne ako hovoris doktori do nas vsetkych hucia ze umele musime davat div nie ze do troch rokov ale to je len lobby prachy prachy a biznis nic viac a te nutrilony a sunary su prisladzane a potom dieta kravske nevypije lebo nema sladku chut

gabuchah
1. feb 2018

@vanesanova u mna nebol problem mlieko ale to ze sa malá nechcela pricucnut...skusala som to mesiace, podarilo sa mi kojenie iba na 2tyzdne a v noci...odsavala som 13m,uz ma skoro dva roky a je na rastlinnych mliekach

gabuchah
1. feb 2018

Ako baby, nam malá chytila ekzem a zihlavku, ale ze krute to bolo, az sne zistili ze z mlieka, aj umeleho....neprajem nikomu...doktori nepomohli a az po nasadeni roznych doplnkov ako lactobifid, kolostra a prirodnych becok a betaglukanov a vysadeni mlieka a vsetkejo co mlieko obsahuje sa z toho dostala, ale vracia sa jej to,ked to prezenieme obcas s niecim mliecnym

inspiration2
1. feb 2018

@vanesanova kravské mlieko nieje umelina? Tak ho skús nechať otvorené 2 týždne ani tie plesne ho nechcu 😀 my sme síce mlieko dostavali ale také na ktorom bola hore smotana, dojilo sa ručne. Dnes je povolené dojniciam podávať atb proti mastitide ako prevenciu. Na krabicu máš uvedené že mlieko obsahuje hnis z vemena. Inak to jednoducho nejde, kravy sú dojené automatom nastaveným na normy a tie ma každá iné, takze ide aj zápal z vemená a je to samozrejme povolená zložka. Kto bol niekedy na hygiene pri rozbore kravského mlieka nedal by ho ani mačke, to Vám garantujem...na to mlieko čo sme pili my zabudnite dámy, to nemá s tým dnešným kravským spoločne ale vôbec a vôbec nič!

vanesanova
1. feb 2018

@inspiration2 no jasne ze neskysne nie je to cerstve mlieko je uz pasterizovane a myslim ze pasterizovanim sa vsetky tie spominane latky nicia nie?ale vsak kazdy nech robi tak ako uzna za vhodne...myslim ze dnes uz nie je nic take ako byvalo za nasich starych mam ale to je dnesna moderna doba bohuzial a je myslis lepsie davat instantne mlieko vprasku?ktore je plne kukuricneho skrobu a je prisladzane?to keby som nic nejedla a nepila co nam dava dnes nasa milovana znicena priroda tak by som mohla zit rovno na astronautskej strave....pomoooooc bacil...pomoc bakteria a co nam potom ostane ku konzumacii?

inspiration2
2. feb 2018

@vanesanova za prvé - hormony a ATB niesu pomoc bakteria. A ani nam ich nedava kravička a naša priroda, je to umelá suplementácia dobytka. Ale - tvoje telo na ne reaguje! Predstav si že budeš denne uživat hormony a denne jest ATB? čo sa stane s tvojim telom čo mysliš? Tak presne to sa deje keď to dávaš deťom. Nemýl si reklamu s kravičkou na pasienkoch s tym čo kúpiš v krabici ako mlieko. Tie zvieratá sú stroj na vyrobu komodity - mlieka, tak sa k nim aj chovame - umelo ich udržujeme v takej kondícii aby nam kvantitatívne poskytli tej komodity čo najviac. Takže - mlieko v prášku je suplementácia POTREBNYCH vitaminov pre dieťa, bez ATB, hormónov a hnisu ktoré v kravskom mlieku sú a sú NEVHODNĚ pre dieťa vo vývoji. To nieje nijaký biznis, ale zdravy rozum. Neporovnavajme už PREBOHA to ako sme vyrastli my s tym akú kvalitu potravin maju na stole naše deti. To je neorovnatelne. A tu nieje o nijake bakterie, imunitu si dieťa buduje na piesku a v kolektive a nie tým že mu budem davat odpad. Keď budeš do auta tankovať špinavú naftu tiež sa ti zadre motor, ľudské telo je tiež iba tovareň na energiu, takže keď ako už pred Kristom vraveli lekari - nech je jedlo tvojim liekom, tak to tak plati - na jedle sa nešetrí, na deťoch sa nešetrí a treba sa držať odborných rád - kravské mlieko jednoducho ako potravina nieje pre malé dieťa vhodná - jedine ak by to bolo malé teliatko.

jankapresov
2. feb 2018

Davam bezne pit od 11 mes

vanesanova
2. feb 2018

@inspiration2 ja som chcela len povedat ze hormony a atb mas predsa aj v mase a aj v pode a tym padom.aj v rastlinach aj vo vode keby si vedela kolko liekov a drog plava v nasich riekach...to by som nemohla jest a pit uz vobec nic predsa pre teba je krava odpad pre niekoho zas instantne gebuziny

inspiration2
2. feb 2018

@vanesanova koncentracia liekov vo vode je úplne iná ako v mlieku ktore je priamy produkt liečeného zvieraťa. V pôde nijaké hormóny niesú ani v rastlinách, čo sa mäsa týka mám na vyber a aj si vyberam, živočišne produkty majú tvoriť 25% z jedalnička, takže to čo nemusim jesť nejem, mlieko človek nepotrebuje, viac škodi ako prospieva, pre dieťa je určené mlieko ktore obsahuje suplementy potrebné na jeho vývoj, teda náhradnú výživu. To nieje mlieko, je to náhradné materské mlieko, je v nom všetko čo dieťa do 3 rokov potrebuje príjmať, pretože idealne by malo byt dieťa do cca 3 rokov dojčené (berieme jeho nutričné potreby-preto vznikla náhrada). To sú fakty, neexistuje nijaká iná náhrada za materské mlieko ako instatná-čo je logické, keďže teľa vyzerá inak ako dojča, nemôže dojčatám stačiť predsa to čo obsahuje materské mlieko určené pre teľa. Logika nepustí. Okrem toho moja mama nekojila, vyrástla som na Sunare, bol na predpis a nič iné v tom čase mama davat podla lekarky nemohla. Dnes si ale všetky matky myslia že sú múdrejšie ako 25 ročné výskumy a ľudia čo sa problematikou vývoja detí zaoberajú. Pre zaujimavost Slovenska republika vedie rebriček úmrtí na onkologicke ochorenia traviacej sustavy v EU čo znamena že naše návyky su najhoršie v celej Európe, 10 ročne u nás stúpajú onkologické ochorenia takmer o polovicu, hlavným rizikovym faktorom je prave strava. Nehovoriac o raste detskej cukrovky a obezite. Niečo sa tu robí zle, takže zrejme ak sa v kratkej dobe nezačnú matky dovzdelávať v oblasti nutričnej výživy a stravovania svojich detí, čakajú naše deti ťažké časy....

vanesanova
2. feb 2018

@inspiration2 dobre teda tak v ugande v pralese a v afrike domorode kmene ked nemozu matky kojit cele tri roky co davaju svojim detom?instantny prasok?to tazko normalne kravske a kozie mlieko...myslim ze domorode kmene ziju v sulade s prirodou a nie su pokazeni civilizaciou ani modernou dobou a vedia podla mna lepsie co je pre ich zdravie lepsie ako my...a ano sme jedine cicavce je piju mlieko ineho cicavca ale pre pana krava tiez neje vajicka a ovca neje kuracinu!sme prisposobeni na to ze sme vsezravci a ze jeme to co nam priroda ponuka teda rastliny i zvierara.a co sa tyka slovenska ano mame zdravie horsie ako ine staty ale nemozes nas porovnavat s nemeckom alebo svajciarskom to su bohate staty kde je vacsina omnoho viac vzdelanej populacie a teda maju aj vacsi rozhlad a zaujimaju sa aj o zdravy zivotny styl ked pridem do potravin u nas na lahodkach je sora "jak na maso" pritom "lahodky" ako sa im u nas utesene hovori su najvacsi bordel same sunky spracovane maso udeniny tlacenky nekvalitne syry a majonezove mnam salatiky plne saturovanych tukov ecok konzervantov to nie je vobec o tych troch rokoch pitia mlieka...za tri roky pitia mlieka akehokolvek sa nic radikalne podla mna stat nemoze je to o tych mnam instantych potravinach polotovaroch polovyrobkoch spracovanych potravin udeniny!co este pred nedavnom vyhlasila who za overeny karcinogen!plus vela cerveneho masa...je vseobecne zname ze najlepsie co mozeme pre svoje zdravie urobit je jest cerstve a nespracovane potraviny teda maso vajcia mlieko ovocie zeleninu a obilniny

inspiration2
2. feb 2018

@vanesanova v ugande nemajú systém dojníc na poľnohospodárskych družstvách. Neporovnavaj neporovnateľné. Nie my sa nemôžeme porovnavat so švajčiarskom lebo tam matky nespochybnuju odporučania pediatrov na pokračovacie mlieka napriklad. Do ť rokov života dieťaťa sa vyvija traviaca sústava takže škody napáchané v tomto veku si nesieme celý život. Ten rebríček nakoniec si napisala presne naopak-obilniny, zelenina, ovocie a živočíšne produkty IBA 25%-maximalne, čiže ani to nieje treba. Apropo niesme všežravce take ako si predstavujeme-aj primaty su všežravce ale ich zdrojom bielkovin su slimaky, lasturniky a podobné čisté "mäso" bez tukov. Viemeže najvačší svetový problem ľudí je obezita. Je to choroba. Ale inak suhlasim že naše komunistické lahôdky sú zločin na zdraví...

gabuchah
2. feb 2018

Baby,niektore ste tu take drsnacky a bez vedomosti...a potom lamete hlavu preco moje dieta je kazdu chvilu chore...niektore dieta zvlada vsetku stravu ok,niektore nie...a mozno aj preto niektore deti v afrike trpia...bohuzial,tam je situacia ina a asi aj vykrm krav ci inych zvierat

vanesanova
2. feb 2018

@inspiration2 spracovane potraviny a instantne produkty nikdy nemozu byt lepsie ako to co nam dava priroda nech uz je akokolvek zhumplovana

inspiration2
2. feb 2018

@vanesanova kravské mlieko v podobe ako ho kupuješ ti nedáva príroda. Okrem toho je to materinské mlieko TELIATKA takze v tomto prípade ho príroda nedala ani človeku. Náhrada materského mlieka dojčiat je v prášku pretože neexistuje na svete nijaké iné ktoré by mlieko matky napodobnilo nutrične lepšie. Je to holý fakt a nikde vo svete o tom vo vyspelých štátoch nikto nediskutuje, len tu u nás si neviem sama z akého dôvodu matky myslia že liter “mlieka” za 0,50€ (odpusť že neviem cenu ale odkedy som chodila na VŠ a praxovala pri dojniciach to nepijem a nekupujem) je to iste ako nutrične plná náhrada. Už fakt niet čo dodať. Už jedine aby naše deti mali rohy a rástli do veľkosti býkov, inak neviem prečo by to mali piť...

inspiration2
2. feb 2018

@gabuchah úprimne - každého to v živote počká-niekoho skôr niekoho neskôr, ale zdravie je vždy len odrazom starostlivosti o telo. Sú ľudia čo neboli chorí 20 rokov a nebolí ich nič-pohyb, strava-nič iné naše telo po nás nechce...

zeytin
2. feb 2018

Naše od roku pili acidko 😉

vanesanova
3. feb 2018

@inspiration2 ok ale ved predsa deti sa od pol roka prikrmuju a su tu aj take nazory ze deti vlastne od roka mlieko vobec nepotrebuju a ked mu varis pestro a zdravo nemusia ta trapit nejake nutricne hodnoty nutrilonu.a co hovoris na te skandaly co sa za roky nahromazdili na najvacsieho vyrobcu detskeho instantneho mlieka nestle.

inspiration2
3. feb 2018

@vanesanova len tolko že kto kupuje produkty firmy nestlé troví svoju rodinu...to plati aj na kozmetiku Jonsons atd. Pravdou je že deti piju mlieko iba preto že nemaju zuby, ked im narastu a dokážu potravu hrýzť nieje pre ne tak nevyhnutné. Rozhodne ale v civilizovanom svete by umela nahrada mala mat svoje miesto (pokial žena samozrejme nekojí)...
Chvalit sa že deti od roka pili acidko už ozaj nieje na mieste...