icon

Od koľkých mesiacov môže dieťa jesť vianočku?

smajluska
20. nov 2020

Maminky od kolkych mesiacov ste davali babätku vianocku, dzem a syry (ake)? Ochutene jogurty alebo biely jogurt s dzemom?

rachel36a
20. nov 2020

Tvrdy syr cca od 10 mesiacov, taveny od dvoch rokov...dzem a sladke pecivo po roku...jogurt som davala len cisty biely do dvoch rokov...potom mi to pokazil svokor , zacal mu davat ochutene 😁😁😧😁

ajka0207
20. nov 2020

@smajluska po roku

deedol
20. nov 2020

vianocku po roku, ale malokedy, dzem v roku a pol, opat len malokedy 🙂 syry tvrde okolo roka, tavene vobec a ani neplanujem zacat. jogurty som chcela biele, ale vobec to nejedol, takze ochutene, ale snazila som sa aspon studovat zlozenie 🙂

ikissedagirl
20. nov 2020

biely jogurt od cca 9mesiacov. dodnes jeme vsetci len biele a ochutime si ovocim, domacim dzemom, horkou cokoladou atd. syry tiez okolo 10mesiacov, ale len ciste mliecne - bez konzervantov, a farbiv. vela syrom obsahuje napriklad farbivo anato -pozri si, ake je to skodlive. a tiez maju vela soli- takze opatrne. vianocku po roku- je tam vajce a cukor. ale tiez len domacu, bez chemickych konzervantov a kypriacich latok.

nika_m
20. nov 2020

Vianocku tiez az po roku, tvrdy syr/mozarelu okolo 11-12m sa mi zda, tavene nedavam doteraz a bude mat 2r, dzem este nemal, jogurty biele od 10m cca, az tak okolo 15m som dala aj vanilkoveho pribinacika alebo jogurt vanilkovy ale snazim sa aj striedat s bielymi

evkamotka
20. nov 2020

Syr obsahuje vela soli, az po roku. Jogurt cisty biely od 9 ci 10m a co najdlhsie kym mi ho chcel jest, ved je 100x zdravsi nez kadejake ochutene "blbotinky" typu termix. Dzem nejeme nikto takze nic. Celkovo veci so solou po roku troska, tie s cukrom co najneskor az mal okolo 2. Naco, len sa z toho kazia zuby a decka su naspeedovane :D

panorek
20. nov 2020

Dieťa môže vianočku už tri hodiny po pôrode hovoril mi to známy tuším patológ.

tinqua
20. nov 2020

Mám kamošku cukrovkarku... tá by ti vedela o vianocke rozprávať...že čo s ňou spraví jeden kúsok...tak asi toľko k tomu...inak jogurty treba naučiť jesť čisté, džem si robím vlastný, viem ako ho robím, takže s tým nemám problém už teraz dať trošku...má 9 mesiacov, syry tvrdé nezrejuce po roku určite

andreatytler
21. nov 2020

@smajluska Nas ma 11 mesiacov a zatial len biely jogurt a tvrdy syr z tvojho zoznamu.
Asi od 7 mesiaca som zacala ponukat. Najskor zjedol len tak ze 2 malinke lyzicky ale teraz ma jogurt rad a zje aj tretinu pohara, alebo zamiesam do kase. Syr (chedar, mozarela) postruhany len par stipiek ako zabavu.
Chlebik z pekarne len ako zabavku zatial asi 10 malich kuskov, len na sucho.
Chcem zacat s cukrom tak neskoro ako sa len bude dat, takze babovka, lekvar ani nebudem ponukat