Od ktorého mesiaca sa prikrmuje bábätko?
moja mala ma styri apol mesiaca nie je kojena poradte od ktoreho mesiaca mam zacat
@molli123456 ahojky 🙂 moj maly je tiez na UM, skusali sme dat prikrmy uz v 4.mesiaci ale nevedel ich papat a bol to zbytocny boj,nepotreboval to, ,,aktivne" sme zacali prikrmovat az po piatom mesiaci, maly z nicoho nic zacal otvarat usta na ,,ham" a papka ukazkovo 🙂 s prikrmami sa ma zacat postupne a pomaly, ja sa riadim podla tejto stranky: http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p...
moje deti boli obe na UM a pri malej som zacala ked mala 5,5 mesiaca a pri malom mi doktorka kazala na zaciatku piateho mesiaca este ani pat nemal.
My sme zacali po 4. mesiaci (je na UM), ale nechcel. Vsetko mi stale vypluval, tak som pockala a skusala kazdy mesiac. Pusku zacal otvarat az v 5. mesiaci.
my sme zacali v nejakom 5.mesiaci s ovocnymi a zeleninovymi vyzivami ovko. Dalo nam to prace, ale teraz sa nevieme dopapat. A to sme boli plne kojeny. Lyzickou nam to neslo, tak sme papali zo zaciatku tak vselijako rucickami. A menili sme chute, nech si postupne zvyka :DDD
najlepsie ti poradi vas pediater, ten by mal poznat tvoje dieta po zdravotnej aj vyvojovej stranke a podla toho ti poradit. bezne sa zacina medzi dovrsenym 4. a 6. mesiacom.
1. dieta by malo papat 1200-1500ml UM, alebo kojenie 12-15x za 24 hodin,
2. malo by spolahlivo sediet s oporou,
3. malo by sa zaujimat o jedlo dospelych
4. ak ma cca 8kg
toto by mali byt kriteria, kedy sa mozeme pokusit ponuknut dietatu aj inu stravu ako mliecko a je jedno, kolko ma dieta mesiacov a ci je kojene alebo nie. Dieta by skor ako podla veku malo byt posudzovane podla zrelosti, pretoze kazde rastie inak, a to co ine dieta zvladne v 5tom mesiaci, ine moze az v siedmom a stale je to v poriadku 😉
Od 4m sa moze a do 6m sa nemusi, bez ohladu na to, ci je kojene alebo nie. Od 4m je traviaci trakt dostatocne zrely na to, aby sa mohli podavat prikrmy ale do 6m babatku staci mliecko a nepotrebuje inu stravu. Takze je to na matke. Podla mna ak po 4m zacnes pomaly ponukat zeleniny a ovocie na ochutnavanie, mnozstvo tak 1 lyzickou denne alebo obden aby si zvyklo na nove chute a po 6m mozno dokaze spapat take mnozstvo ze mozes tym nahradit jednu celu porciu tak nic nepokazis. Vyrobcovia prikrmov si myslia ze na tretikrat babo zje celu flasku ale realne su deti ktorym trva 2-3 mesiace kym sa "rozpapaju" a po 6m uz aj materske mlieko ma menej zivin, tak podla mna radsej zacat skorej a ist pomalsim tempom aby si babatko postupne zvyklo na prikrmy do 6m.
radsej neskorsie ako priskoro-ak babo normalne pribera ,ak malo pribera od UM ci MM tak mozes aj od 4 ,to je moj nazor,sice nie som diabetologicka ani pediatricka,ale naco sa ponahlat?podla mna staci od 6 m
My sme začali od 4 a pol mesiaca po porade s dr., nekojili sme.
nam poradila doktorka, ze az od 6 mesiacov, aj ked sme boli na umelom mlieku. ze to staci. alebo s prizmurenim oka, od 5 a pol mesiaca🙂

Kojené bábo od 6 mes.
Nekojené od 4 mes.
Ale to by si mal/mala doktorka povedať v poradni. Mne to hovorila keby máme začať.