Odkedy je bezpečné podávať deťom popcorn?
Kedy ste vasim detom davali popcorn ? Pytam sa kvoli zabehnutiu maly ma 3 roky a 2 mesiace.
@hariet vďaka
podla mňa je to nevhodné pre deti do 4 rokov po troche môže ale nič moc asi až od 5 rokov
Naša malá 5 a strčila si kukuricu do nosa.
Neprajem nikomu ten zážitok.
Treba dávať extrémny pozor vzdy
Nas bude mat 4 a amal uz popcorn ale tiez mame z toho stres a celkom ma prekvpilo ked mali minuly rok v lete taku letnu akciu v skolke a davali detom pukance. To ma dost zarazilo.
@sisska96 aj u nás
Moja 11rocna si nedávno urobila a prišla som k nim do detskej, a takmer 3rocna do seba tak trepala, že mne skoro oci vybehli. Dobre, že s normálnym jedlom za ňou musím behať. Takže tak. A tiež som nemala v pláne jej ponúknuť popcorn ešte aspoň 2 roky. A ani jej ho nedám už tak skoro.
od cca 2r chodíme do kina, takže odvtedy náš skúsil 😁 teraz má 4r a ešte žije 😉
A co je na nom take ze detom zabehne? Ze to nepohryzu?
@terezkaarthuramax je tam riziko, ze by im to zabehlo, ostalo v krku- dusenie, ale hrozi takisto aj vdychnutie kukurice do pluc, co je tiez velmi nebezpecne.
@terezkaarthuramax Statisticky najviac deti zomrie udusenim popcornom. Aj môjmu 6 ročnému hovorím nech poriadne kuse nebeha a je pomaly
Toto som fakt nikdy neskúmala. Však vdýchnuť sa dá všetko. Naša najmladšia má 1r aj 11mes a zjesť to vie bez problémov 🙃
@choco6 to je asi ten popcorn čo je odstaty alebo balený, nie?
Lebo čerstvý je úplne mäkký, a keď je urobený dobre tak žiadne tvrdé kusy neobsahuje.
@lenkakravcova to fakt? Ja som taky este asi nemala.. vzdy som ho musela hryzt.
@terezkaarthuramax ja zase naopak. Doma si robíme v mikrovlnke, na 3 minúty a keď je teplý tak sa úplne jemne rozplýva. Ale keď tak rozmýšľam, tak u nás sa ten popcorn nikdy nedočká aby vôbec vychladol, tak to môže byť aj tým 😃 možno potom nejako tuhne.
Pre niektorých je bezpečnejšie nejesť ho vôbec. Napríklad ore mňa 🤣 neviek ci len ja som nemtava ale vždy VZDY mi zabehne a dusím sa tak 5 minút 🤣 už ho radšej nejem
Malý ma 2 roky a spolu si robíme k telke popcorn.
@lenkakravcova moj brat kupil popkornovac aj kukuricu. A hned sa pokazil.
@lenkakravcova no aj cukriky napriklad želatinove su makke. Tam asi treba tiez opatrne
@terezkaarthuramax želatínu bravčovú nejeme. A hovädzie sú také tvrdšie. Tie tiež 2 ročná zje bez problémov. Samozrejme vždy pod dohľadom. Človek nikdy nevie.. naposledy sa mi dieťa dusilo paradajkovou šupkou 😶

Podla mojich info do 5 rokov by to nemali jest, hlavne kvoli riziku vdychnutia.