Odmietanie čaju aj čistej vody

monika010800
11. feb 2024

Dobrý deň. Potrebujem radu a ak má niekto skúsenosť tak pomoc. Syn mi nedávno nastúpil do škôlky . Tam im dávajú piť len vodu alebo čaj a on nemusí ani jedno ani druhé. Skúšam ho pomaly trošku nech pije a napína ho čo i len troška srkne čaj alebo vodu. No žiaľ v škôlke nechce piť. Skúšajú to a ním naučiť ho to ale márne. Zákaz nosiť iné pitie z domu majú. On pije len zarábny sirup alebo džús ovocný. Sem tam majú aj to ale väčšinu dni čaj. Napína ho, odmieta to a radšej je smädný než by sa napil vody alebo čaju. Dá sa papier od lekárky alebo niečo poraďte už vážne neviem čo s tým...😔

monsterablue
11. feb 2024

@monika010800 zial vytvorila si mu velmi zle navyky, nechaj ho zvyknut si na pitie vody

zooeynka
11. feb 2024

Ked bude smadny tak sa napije aj vody

mamickalisticka
11. feb 2024

Fuha, no začali ste zle, že sirup alebo džús. Naši chalani pili iba vodu a čaj od malička a teraz keď maju džús tak ho nechcú. Ked mali črevnú chrípku, skúšala som vyhrkanu kolu, vyprdli sa na ňu. Skúšala by som riedeny džús a veľmi slaby sirup. Bohužiaľ v škôlke majú väčšinou nesladeny čaj, takže jedine zvyknúť.

pribinak
11. feb 2024

Veľmi zle si ho naučila. Teraz buď ho donúti smäd dať si aj cistu vodu, alebo bude smädný

Čím skôr začnite doma všetci piť cistu vodu, nech ma vzor a dá si aj on

Lekarka Ti papier na takú blbosť nedá. Povie ti že má piť cistu vodu

13uzivatelka11
11. feb 2024

Chcela by som vedieť čo by ti doktorka povedala na to, kebyže prídeš za ňou, ze potrebuješ papier do škôlky aby si syn mohol nosiť dzusik do škôlky, lebo si ho nenaučila piť čistú vodu..

viestta
11. feb 2024

Zrus mu doma sirupove vody aj dzusiky a zacnite aj doma pit caj a vodu. Vsetci. Len vam to prospeje a syn sa tiez nauci

prasiatko30
11. feb 2024

Skor vyuzi prilezitost a zacni jo ucit na cistu vodu. Zrieduj mu ten sirup cim dalej tym viac aby nakoniec pil len cistu vodu. Je to omnoho zdravsie a aj pre buducnost vhodnejsie

diewcatqoo
11. feb 2024

Ziadna lekarka ti neda papier na to, aby synovi v skolke davali sladke dzusiky alebo sirupovu vodu. Ved je to mega nezdrave. Zuby zatial nema pokazene, ak pije len toto?

culienka
11. feb 2024

Ja ta chápem moja pije len čistú vodu ale v škôlke jej vždy vyhoveli. Ak mali iný nápoj napr mlieko alebo čaj vždy jej to vymenili za vodu. Nikdy ju nechali o smäde. Podľa mňa by mohli zarobiť sirup alebo džús ktorý donesieš, kým si zvykne na iné . Jeden známy mi rozprával jak si dieta nosi fľašku do škôlky, takže asi nie v každej škôlke je to zakázané. Ja nechápem keď tam niekedy mávajú džús alebo sirup prečo mu nedajú. Miesto toho ho tam trápia. Druha nechcela zo začiatku tam jesť a dávali jej aj suchý chleba. Netrápili decko a bola to obyčajná štátna škôlka. Ja toto fakt nerozumiem takto trápiť dieťa. My sme mali šťastie asi na normálnych zamestnancov v škôlke čo takéto týrania deťom nerobili . A škôlka ozaj obyčajná ani nemala najlepšiu povesť na sídlisku.

evaachesa
11. feb 2024

Tak sirup ani džús asi nezačal piť sám od seba. Musíš ho teraz naučiť piť čistú vodu, žiadny trik v tom nie je. Kvôli čomu mu ochucuješ vodu? Syn pil stále len vodu, žiadne džúsiky ani jupiky som mu nikdy nedávala a v škôlke má skôr problém vypiť vodu ochutenú ovocnou šťavou. Vždy si pýta čistú.

galganka
11. feb 2024

A ty vodu piješ?

13uzivatelka11
11. feb 2024

@culienka ja si skôr myslím, že je pre to dieta oveľa horšie piť celý deň len sirupovu vodu a džús.. A kebyže jemu začnú dávať sirup, tak by to chceli potom všetky deti.. Kebyže u nás v škôlke dávajú piť sladké vody, to by bol zas smädný môj syn...

lavender94
11. feb 2024

To ho od malička nalievaš sladkými vodami? Len chod k tej doktorke, miesto papiera dostaneš náklad. Naozaj to nie je dobre, bohužiaľ, naučila si ho zlým návykom a musíš ho teraz naučiť, na vodu. Ja inak nechápem, to od malička nepil vodu?

culienka
11. feb 2024

@13uzivatelka11 ja som napísala že v škôlke mojej dali piť čo chcela, že ju nenechali o smade, pila iba vodu, a tu jej dali aj keď mali na pitie čaj mlieko alebo sirup, viem to lebo mi učiteľka hovorila že iné nechce piť, Tak prečo by jemu nemohli dať sirupvu vodu keď pije len tú. Podľa mňa je lepšie dať sirupovu vodu ako ho nechať o smade celý deň však píše mamimicka že im to tam niekedy dávajú ,

13uzivatelka11
11. feb 2024

@culienka ved možno mu tie učiteľky chcu práveže dobre a naučiť ho pit aj niečo zdravé.. Autorka to môže vidieť trocha inak ako to naozaj je.. Aj syn má spoluziacku, ktorá je zrejmé troska ina a aj ťažšie znáša adaptáciu a v škôlke nechce absolútne nič jest, iba keď príde pre ňu mama tak hneď pýta mala jest a keď jej dala banán co dostali v škôlke, tak si mama zahundrala ze jej aspoň ten banán mohli dat a nenechávat ju o hlade, tak zrejme mama nepochopila, ze dieťa jej nechce jest v škôlke nič a určite ju nenechávaju učiteľky schválne hladnu.. Takže niekedy vedia mamy vnímať veci tak po svojom, ale učiteľky isto robia čo najlepšie vedia pre tie deti

culienka
11. feb 2024

@13uzivatelka11 závisí to aj od prístupu v škôlke . Niekde vyhovejú dieťaťu nikde nie. Ja mám deti s takýmito maniermi a teda ani doma som si s tým nevedela poradiť. Ale v škôlke to našťastie neriešili a jednej dávali len tu vodu piť ako si želala a tej druhej keď nastúpila tak tej mesiace dávali suchý chleba k obedu kým si tam zvykla jesť.

13uzivatelka11
11. feb 2024

@culienka ale tak keď si vypýta čistú vodu tak mi to príde úplne v pohode, ale aj učiteľky musia mať troska zdravý usudok a je im jasne ze to dieta by nemalo piť cele dni sladké vody.. Ja si fakt myslím že ho chcú v dobrom naučiť piť aspon ten čajík.. U nás tiež dávajú detičkami niekedy suchý chlebík, keď nechcú nátierky, tak aby mali nieco do bruška, ale zas nemôžu každý deň vymýšľať tiez.
To je synove obľúbené jedlo, keď sa ho opýtam co jedol v škôlke tak mi často povie ze polievocku a suchý chlebík 🫠

monika010800
autor
11. feb 2024

@monsterablue nedá sa zvyknúť. Vodu od malička mal problém dať mu po lyžičkách alebo vo fľaške. Ovocné šťavy od HiPP slabo zarobené pil ako malí k strave. A čaj mi grckal a doteraz mu to zostalo.

monika010800
autor
11. feb 2024

@13uzivatelka11 nie nenaucila žiaľ Bohu som ho nenutila a nepozerala sa na to ako nepije!! Netreba si mýliť pojmy z dojmami

13uzivatelka11
11. feb 2024

Môj tiež nechcel piť nič, naučil sa. Mohla si skôr skúsiť dojčensku vodu alebo filtrovanu. Niektoré vody priamo z kohútika sú fakt hnusne..

stannkal
12. feb 2024

@monika010800 no iné ti nezostáva len nechať ho zvyknúť piť vodu. Skus mu ponúknuť v rôznych formách, z fľaše, so slamkou a pod. A musí vidieť, že aj vy pijete vodu. Džúsy a sirup doma ani nedrzat.

simca06022011
12. feb 2024

Veľmi nerozumiem prečo napr hipp stavu nevygrcia ale čaj áno... nedáva to ani zmysel. Džúsy a stavy sú aj drazdivejsie, aj ťažšie na žalúdok. Dokonca keď je človek zle ma si dat čaj a nie vodu... možno si mu len robila zle čaje, inak si to neviem vysvetliť.
V každom prípade, postupne nahradim džúsy a vody ochutene čajom, vodou ( hippies voda chti úplne rovnako sko zarobeny ovocný čaj., svacnem to do tej iste fľaše, vychladnuté mu to nalejeme a aj psychologický sok z toho ze musí pit niečo iné je prec). Dávať sirup malému dieťaťu... nechápem.
V škôlke by som to nechala tak, nech si dá polievku na obed. Nepije sa ráno doma poobede doma. Al bude smädný dá si aj tu vodu s deťmi a do leta sa napreduje. Bez výhovoriek a hlavne, jemu nemusíš hádam vysvetľovať co ma v pohári...