Ohrievanie mlieka na výlete

zankalh
19. máj 2022

Ahojte.
Este nie som mamou,ale coskoro budem a tak si zistujem dobredu nejake veci.
Ako ohriat mlieko (bez elektriky) keby som napr.mala odsate mlieko a z nejakeho dovodu by som proste v danu chvilu nechcela/nemohla nakojit dietatko?Ako to riesite v zimnom obdobi na prechadzke?
Viem ze su ohrievace mlieka,ale tie su na elektrinu.Aky sposob je,ked clovek nema pristup k elektrine?
Ci len nosit termosku s horucou vodou a nejakou dalsou nadobou,do ktorej vopcham flasticku s mliekom a zalejem tou horucou vodou?
Ale co napr.v lete?V com drzite flasku s mliekom aby sa nepokazilo v takom teple?
Dakujem za odpovede 😅

paulinkad
19. máj 2022

@zankalh Aj kvôli tomuto čo píšeš je dobré to dieťa radšej nakojiť 😅 Ja teda neviem poradiť úplne s tým čo chceš, moja skúsenosť je taká, že odsávanie “do zásoby” bola strata času. Pretože keď som si odsavala, nič iné som pri tom nedokázala urobiť. Takže 20 minút som odsávala, miesto toho som sa mohla radšej najesť alebo s deťmi pohrať… následne bolo treba riešiť skladovanie mlieka a pripadne jeho ohrev. Potom ešte umývať tie prísavky z odsávačky a flasu s cumlom aby to dieťa to mlieko nakoniec aj tak nevypilo, pretože po pár hodinách som mala znova plne prsia a bola som rada, že môže ísť to mlieko zasa von… Kojím tretie dieťa, za tých niekoľko rokov som kojila už hocikde a v hocijakom počasí, aj dvojičky, ale tomu odsávaniu stále nerozumiem, že ako to urobiť prakticky a bez bolavych prsníkov. Viem, že kopa žien odsáva a dáva deťom odsaté mlieko, sama som teda zvedavá na ďalšie odpovede 😁

sapetka
20. máj 2022

@zankalh materske mlieko by som na vylety vo flasticke nenosila. To ma byt odsate v chladnicke a potom ho hnes spotrebivat. Ak vonku nechces kojit tak si ziber radsej umele mlieko ktore rozrobis a doma das materske

lamonita
20. máj 2022

Ak sa bavíme o UM tak zober termosku a v nej čistú horúcu vodu. Vo flaske maj davku UM a keď príde hlad, zalej to. Pohrkaj, nechaj ochladiť, podavaj. Aj v lete aj v zime. Ak sa bavíme o MM tak nechápem z akého dôvodu by si nemohla/nechcela nakojit. Kojenie je super v tom ze je tak praktické! A vždy sa máš kam zašiť ak napr nebudeš patriť k vykladačkam 😉 tiež sa radšej namaľujem ako zabiť čas odsavanim len aby som nemusela prsník vytiahnuť....

jaskolka
20. máj 2022

Keď dojcis, neexistuje prakticky situácia, kde by si nemohla kojiť.Preto je to super, lebo "kuchyňu" máš vždy so sebou, správne pripravenú aj teplú.
Dojcila som u lekára, v aute, na návšteve. Ver tomu, že v zime sa s malým bábätkom nevyberies na 5 hodinovú prechádzku, lebo v mraze sa ani tebe nebude chcieť toľko chodiť.
UM je niečo iné, zobrať termosku s horúcou vodou, dávku sušeného mlieka a zarobiť čerstvé.

zafir
20. máj 2022

@zankalh materské mlieko je super, no nie vždy sa dá kojiť /zdravotné problémy, či iné.../, tak potom si nosiť prevarenú vodu v termoske a zaliať. AVŠAK POZOR NA TEPLOTU. Pri teplote vyššej ako je uvedená na krabici, balení umelého mlieka sa ničia baktérie mliečneho kvasenia.

petkasaurus
20. máj 2022

@zafir presne, nie vzdy sa da kojit

zankalh
autor
20. máj 2022

@paulinkad dakujem za odpoved

zankalh
autor
20. máj 2022

@sapetka dakujem za odpoved.

zankalh
autor
20. máj 2022

@lamonita napriklad z takeho dovodu,ze by som mala trebars vela mlieka,ktore by som ukladala do mrazaku.(Pokial viem,je v poriadku drzat mlieko v mraznicke)A napriklad by som bala bolestive,alebo zapalene prsia,alebo by som trebars ochorela a co ja viem co vsetko je mozne…Tak samozrejme by som dala radsej svoje odlozene mlieko,ako umele…
Dalsia vec-Je zima,-20st a som von.To sa mam povyzliekat a vytiahnut prso a vytiahnut diata z fusaku,ci ako?Lebo ja fakt neviem.Preto sa pytam.
A ak sa mozem vyhnut umelemu mlieku,ak by som mala dost?

jaskolka
20. máj 2022

Ak bude mínus 20 stupňov, pochybujem, že budeš vonku tak dlho, aby dieťa potrebovalo dojčiť. Pri takom mraze sa s bábätkom ani neodporúča ísť von. V prípade, že budeš musieť (lekár) tak nakŕmis tam, v teple.preto odporúčam nosiť veci na gombíky, alebo kojo oblečenie.
Mrazené mlieko dávaj v prípade potreby doma, určite by som ho nebrala so sebou von a tam riešila kade tade ohrievanie.Alebo ak ideš ty mimo domu, aby mohol ten, čo ostane s bábätkom, dat mu to, ale tiež vybrať, ohriať doma.
Ani v mrazničke nemoze byt mlieko neviem ako dlho, pár mesiacov maximálne.
To, či budeš mať dosť mlieka,sa nedá dopredu povedať. Veľa tekutín, oddych, existuju aj podporné doplnky (senovka), Matysak, Vinea. Ale niekedy to proste nejde a vtedy zbytočne čokoľvek robiť.
Ale dopredu to nijako neovplyvnis. Uvidíš, ako bude, zbytočne sa stresovať netreba

laila22
20. máj 2022

@zankalh do tašky si zoberieš prevarenie vodu v termoske a mlieko v prášku a na výlete zarobis. Nemusíš nič ohrievať

laila22
20. máj 2022

@zankalh no a odsate mrazené mlieko sa nenosí so sebou. Proste nakojis.

emilka_1
20. máj 2022

@zankalh v zime som nakojila doma a hneď išla na prechádzku, na ktorej som v mrazoch vydržala max hodinu. Neexist, aby dieťa za takú dobu vyhladlo.
Na výlete v zime som normálne rozopla kabát, vyhrnula sveter a dieťa nakojila.
Ak zo zdravotných dôvodov nebudeš môcť kojiť (teploty, zapálené prsia), pochybujem, že sa budeš zdržiavať mimo domu 💁‍♀️
Je super byť pripravená, ale podľa mňa to zbytočne riešiš.

jasminkaj
20. máj 2022

@zankalh ako píšu baby vyššie:
- ak budeš kojiť, máš po probléme, nakojíš všade kedykoľvek
- ak budeš dávať UM, zoberieš horúcu vodu do termosky a zarobíš
- ak budeš dávať už nejaké príkrmy cca od 4 mesiaca, tak si kúp ohrievač fliaš do auta. Využívala som na výletoch. Zapneš v aute a ohreješ napríklad výživu alebo kľudne aj to mlieko 😉

lamonita
20. máj 2022

Aj podľa mňa príliš riešiš 😉 ja som vždy nakojila a sup von. Do max mínus 5st. Spala 2 hod, potom sme šli dnu. Ak po 30 min začala plakať, šla som domov riešiť, eventuálne kojiť zas. Ja som vôbec nemrazila. Raz som odsala a šla preč s tým, že mlieko poda otec. Revala ako tur, fľašu odmietla. Čakala ma hladna

laumi
20. máj 2022

@zankalh odsavam už vyše roka, malý bol predčasniatko a nepodarilo sa nám už akosi dojčiť, tak sme ostali pri odsavaní. A áno, robila som to tak, že som si do takej malej termosky vzala horúcu vodu, tú som dala ešte do termo obalu a potom uz len fľašu s mliekom som v tom ohriala. Aj v zime sme tak v pohode fungovali.

simca06022011
20. máj 2022

vies co, na tvojom mieste neriesim, co by bolo keby bolo... nastav sa tak, ze proste nadojcis a to mrazene mlieko ekd tak spotrebuj doma. Alebo ho vezmi do termoobalu a ono sa ti postupne v teple roztopi a potom ho supnes s flasou do teplej vody. Ak na to mas odvahu. Ale v podstate tak to funguje, vezmes a ohrejes. Ak mas termoobal na to mlieko, vies tam dat z mrazaku chladiace "vankusiky" a ono to vydrzi chladit nejaku dobu. Ale zbytocna komplikacia.

Inak elektrina... neviem kam na vylety sa chystas, ale klasicky ohrievac na flase byva aj do elektriky ale aj do autozapalovaca, cize ak ides napr autom, ohrejes tam. Znamy dostal takto orhievac do auta na jedlo :D cize ak nepojdes niekde do lesa, na koniec sveta, autobusom, tak ohrejes normalen ako v civilizacii 🙂))
V zime hadam nebudes dieta vonku krmit, nadojcis /nakrmis doma. A duplom nie v -20:DDD popravde, krmenie vonu som velmi malo riesila... vobec by som sa s tym nezaoberala... po cca roku uz mala jedla normalne jedlo a teda zaidne flaskovanie vonku sa nekonalo.

zankalh
autor
20. máj 2022

@laumi presne toto som potrebovala vediet.Ako sa povie:kdyby neco…Strucna,jasna odpoved na moju otazku.
Dakujem ❤️

zankalh
autor
20. máj 2022

@jaskolka viem,ze to nijako neovplivnim a je to ako sa povie vo hviezdach.Zijem 2000km od slovenska a je tu vsetko niekolkonasobne drahsie.Pred porodom idem posledny krat sa slovensko a chcem si nakupit vsetko potrebne.Preto zistujem vsetko,s cim som si nie ista.Nechcem potom kupovat tu take veci.

zankalh
autor
20. máj 2022

@laila22 dakujem,ale nepytala som sa na umele mlieko

zankalh
autor
20. máj 2022

@emilka_1 dakujem za odpoved.Riesim to,pretoze sa stanem prvy krat mamou,tak si myslim,ze je to uplne normalne.A odpoved,preco si zistujem taketo veci,je vyssie(v lete robim nakup vsetkeho na slovensku)

zankalh
autor
20. máj 2022

@jasminkaj Dakujem.Islo mi aj o to,ci nie je nejaky ohrievac na baterky,ktory by nemusel ist do siete.

zankalh
autor
20. máj 2022

@lamonita Dakujem za nazor.Myslim,ze kazda zena,ktora sa stane prvy krat matkou riesi.Je to normalne a prirodzene.A ako som uz niekomu napisala:zijem 2000km od slovenska v krajine,kde je vsetko hodne,hodne drahsie.Takze v lete si idem vsetko nakupit a napadlo mi,ci neexistuje napr.nieco take,ako ohrievac na baterky,kde nemusim riesit prud.

zankalh
autor
20. máj 2022

@simca06022011 Ok,dik zq odpoved.
Vyssie som par krat spomenula preco to riesim.Roky chodime na vylety/tury castokrat na hory.Zijem na severe,je tu kosa.A ano,ludia s babatkami tu chodia normalne von aj v takej kose.Dokonca ich v tej zime nechavaju aj spinkat pred barakom.A nic im nie je a dokonca maju skvelu imunitu.
Premyslala som nad tym,ci nie je nejaky ohriavac na baterky.Aby som nemusela riesit elektrinu.A riesim to teraz,pretoze si chcem vsetko co je treba nakupit v lete na slovensku.

betulinka1
20. máj 2022

@zankalh nakŕmis a ides na prechadzku. Ked to pride, normalne sadnes na lavičku alebo do kaviarne a nakrmis. Mne vsade ochotne zohriali mlieko aj vodu aj na letisku.

zankalh
autor
20. máj 2022

@betulinka1 vazne?Tak to je mile.Dakujem

jasminkaj
20. máj 2022

@zankalh áno existuje ohrievač do auta alebo aj do siete. Ja som mala konkrétne tento a veeeeľká spokojnosť:
https://www.babyplace.sk/ohrievac-flias-bo-jung...