Ovocie pre dieťa 6M+
Ahojte,
syn bude mat polrok, robim malemu vselijake pyre a podobne ale jemu je vsetkomkysle, neochucujem to. Ani neviem ci mozem. Poradte mi ako to ozvlastnit az sa netvari pri vsetkom ako keby mal citron.
Kedy ste pridali biely jogurt? Pripadne aku znacku?
Dakujem.
Pridávaj banán. Časom znižuj množstvo banánu v pyré. U nás to pomohlo a deti obľubujú všetko ovocie.
A ešte pomohlo aj podávať ovocie s obilninovou kašou (ryža, pohánka, neskôr ovos, pšeničná krupica, špalda,...).
@pribinak banan, jablcko aj spolu aj oddelene, hruska 🙈
@lily246 absolutne aj samotny bananik po mne pľul 🤷♀️
@lily246 pridavali ste do tych pyre aj UM alebo MM?
Mlieko nie. Ale skúsila by som inú odrodu jablka, môže byt naozaj kyslé
Zrušila by som hrusku.
Batat mu je kyslý? Mrkva mu je kyslá? Ovocie je úplne posledné. Dllllho len zeleninu. Potom mäsko
. A nakoniec ovocie.
6 mesačnému dieťaťu stačí LEN zelenina. Keď začneš teraz so sladkým ovocím- môže sa stať, že ti nebude jest zeleninu, mäso.
Mali sme aj my tento problém, ale iba pri niektorom ovocí. Jablko, hruška boli u nás top, banán samotný vôbec ale v kombináciách áno.
Nič som nepridavala, ani MM ani UM, to mi ani nenapadlo. Mal čisté ovocie. Až teraz to ma na raňajky ako kašu kde nedávam mlieko ald biely jogurt Hollandia a do toho ovocie.
Samotné ovocie ma na olovrant potom. 🙂
@pribinak poskusala som vselico 🤷♀️
@zorana999 zeleninu a masko papa pekne, pridavam na olovrant uz ovocne prikrmy...
@lucia13022023 v akom veku si zacala davat biely jogurt?
Okolo 8.mesiaca
Viete koľko druhov zeleniny existuje? To mi chcete povedať ze ste každý druh skúšali poctivo 3 dni? Potom poctivo mäso s tou zeleninou atd atd?
Uponahlali ste to ale to nevadí. Len nemajte pocit, že treba osladzovat a pridávať všetko vo veľkom.
O mesiac môžte začať s kašami poctivými domácimi- pšenova kasa, ryžová a kukuričná.
Môžte dávať na raňajky
@pribinak dakujem
@zorana999 pridavam zeleninu podla pediatricky, kazdy mesiac taku aka je vhodna... a ano kazdu samostatne 3 dni, maso zatial len morcacie, kralik... alebo tym, ze to nerobim ako Vy som to uponahlala?
Ja tu netvrdím nič o sebe a o tom, ako robím veci ja
Hovorím vám podložené fakty, spôsob výživy, ktorý neublíži vášmu dieťaťu, nespôsobí intolerancie, a dovolí imunitnému, kardiovaskulárnemu a gastrointestinalnemu systému aby sa vyvíjal dozrieval spravne.
Keď nechcete počuť radu, nepýtajte sa na ňu a krmte si dieťa, ako uznáte za vhodne.
7m
@zorana999 za 2 mesiace už mohla stihnúť zaviesť všetku zeleninu, v 6m už kľudne môže domáce ovocie a banán ak má zavedené zeleniny, mäso, žĺtok.
Autorka, daj tomu čas, bábätká zo začiatku odmietajú ovocné príkrmy, ovocie deťom začne často chutiť až vtedy, keď ho vytiahneš nakrájané z dózičiek, zoberú do ruky a hryzkajú pri motaní sa vonku, na ihrisku, v kočíku na prechádzke...
Moj bude mat o tyzden 6 mesiacov a ochutnal zatial 3 druhy zeleniny 🤷🏼♀️ale ok to je kazdeho vec, ja sa v tomto snazim zbytocne neuponahlat. Kedze je kojeny, tak stacilo zacat prikrmovat az od ukonceneho 6m.
Jogurt z kravskeho mlieka az po roku, zacali sme pri prvej kozim (ovcie jej nechutili, ale to aj mne smrdi).
Pre deti su vsetky chude nove a potrebuju iba cas aby si zvykli, netreba ovocie nijako dosladzovat, nebodaj mrvit do neho piskoty a podobne 🙈
@autorka ved zatial vsetko iba ochutnava, su to nove veci. Pokial to spapa, vobec by som sa tym nezatazovala. A pamataj si, ze kym si dieta zvykne na nejaku chut, trva to dlho. Potrebuje niekolko tych ochutnani. Vela, aj 30x. Kazdemu nieco nechuti, ja neznasam melon, napriklad. Syn nema rad karfiol a brokolicu. A ja aj tak varim jedla z tychto surovin,s tym, ze vzdy inak,a nasla som sposoby, kedy ich zje, a chutia mu.
Nicim nedosladzaj. A hlavne sa neponahlaj
@zorana999 ja postupujem podla intuicie, nasej pediatricky a gastroenterologicky... ovocim nic nepokazim, pozri ako to robili nase stare mamy a alergie a intolerancie neboli takze urcite som opatrna az az...
@milanemila skusim dakujem 🫶
@stanislavicenka zeleninku spapka uuuuplne vsetku naozaj nic co by mu nechutilo ale ovocicko ani caj akykolvek nechce 🙈

A aké ovocie dávaš?