Ovplyvňuje strava rodičov stravovanie deti?
Čo si mylsite, to čo jeme my ako rodičia ovplyvňuje aj to, ako jedia naše deti? Myslím,
Mám totiž od nejakej doby diétu nesmiem určite potraviny hlavne zeleninu, všimla som si, že aj môj 2 ročný syn začal odmietat zeleninu. Mylsite, že to je tym, že má nevidi to konzumovať?
Do urcitej miery ano v zmysle, ze dieta nezje, co doma nie je
Ja si zas myslím že áno. Že to dieťa vníma matku,alebo teda rodičov a chce to čo oni. Ja napr nemôžem jesť sladké alebo somariny pred synom,lebo aj on chce a bude kričať keď mu nedám. Tiež má dva roky. Veď sa aj hovorí,že sa nedeľu obezita napr ale jedálniček ,že preto tučný rodičia majú tučné deti,lebo tá strava je taká,že čo dáva sebe bude dávať aj dieťaťu,a to dieťa bude chcieť.
Samozrejme, ze je to tak. Myslis, ze ked budes jest hamburger a hranolky, ze dieta bude tuzit po brokolici?
Samozrejme, že áno. Môže byť pár výnimiek, ale keď raz sa v rodine konzumujú klobásy a fašírky a zeleninu vidí dieta akurát v reklame na lidl, tak je vysoká pravdepodobnosť, že dieťa si dá radšej tú slaninu. Ak rodicia pravidelne večeraju zeleninové šaláty, dieťa bude brať zeleninu ako súčasť života. Neznamená to, že 3r dieťa sa pôjde pobiť pre uhorku a odmietne lízatko , ale neskôr to bude pre neho absolútna samozrejmosť.
Určite sa stravovacie návyky preberajú po rodičoch.
Tak akože áno keď to doma nie je jasne ze to neje..ale u nás vždy sú paradajky uhorka paprika.....
z veľkej časti určite.. mojim deťom by ani nechýbali sladkosti, ja jem na tajňáša 😂 ale manžel chodí vkuse do barovej skrinky a vyberá sladkosti pred nimi.. to isté s klasickým jedlom.. zjedia normálny obed, ale keď vidia, zasa najmä manžela 😂 jesť klobásu, párky, kečup, tatársku a horčicu pridávať k jedlu, tak samozrejme, chcú aj oni.. ale zas musím povedať, že deti mi zjedia aj zeleninu, aj olivy napríklad alebo kyslé uhorky, kápiu.. základ je, nerozprávať, hlavne pred najmenšími, že niečo nemáš rada, že ti to nechutí.. ak sa niečo také vyskytne, treba, aby to dieťa naučil jesť ten, kto to má rád.. alebo kamuflovať 😂 ja nezjem paradajky ani za nič, ale deťom narežem, pridám im aj kocky syra, syr aj mne a nejak si nevšimli, že ja paradajky nejem 😀
Podla mna to zavisi od dietata. Niektore kopiruju rodicov a okolie viac a niektore menej a idu si svoje. Ja mam doma ten druhy pripad, ten sa rozhoduje len podla seba a nase stravovacie navyky si pozrie, pyta sa, ale neprebera. V skolke tiez nehladi na to, co jedia ostatni. Ale vela deti ano, urcite vela mamiciek by ti to tu potvrdilo. Takze kludne to mohol maly odkukat od teba, pripadne zapocul nejaly rozhovor o tej diete a vyvodil z toho, ze zelenina skodi.
Do veľkej miery áno. Keďže dieťa kopíruje rodičov.
Ak nevidí dieťa doma že ješ zeleninu ťažko si ju vypýta samo.
@grammarking ja by som sa z toho až tak nesmiala, v dnešnej dobe je veľmi veľa alergií, histaminova intolerancia a tak... HIt je o tom, ue nesmieš žiadne dlho zrejuce ovocie, zeleninu... Napr. Moja mama nesmie paradajky, ryzu, zemiaky, mrkvu a nič oranžové (marhule, tekvice a tak...), kyslú kapustu, cesnak, nesmie žiadne bobuloviny, kde su zrniečka, kiwi a tak... Z jabĺk len určité druhy... Nemala by žiadne strukoviny... Tak ked autorka pisala, ze nemôže, tak to netreba zosmiesnit... A to je uz jej veci, ci píše 100% pravdu...
@grammarking teda vyjadrovanie máš fakt na úrovni,to sa musí uznať! 🤮
@grammarking nemám slov… moja kamarátka má prísnu diétu, nemôže skoro nic.. zeleninu absolútne žiadnu, z dôvodu že dva krát po sebe skončila na pohotovosti, že sa dusila …
Jedine čo smie sú zemiaky , ryža , maso ale len kuracie… max osolít , nemôže to ani vypražať nic…
Má podozrenie na histamínovú intoleranciu, u nej je to o to horsie že alergická priam na všetko, niektoré veci ktoré môžu iní pri histamínovej ona zas niesme skrz alergiu….
@grammarking
Zo zeleniny nemôžem karfiol, brokolicu, špenát, rukolu, paradajka paprika atď, len pre tvoju predstavu. Som rada, že ta nevnímam len ja za primitívnu hlupaňu, lebo ty ňou aj si🙏😊
@grammarking chudáci tvoje deti, mat takú matku Ach bože dobrý… 😢 fakt keď majú takí ľudia dávať príklad deťom, je mi zle! To ako sa tie deti budú chovať k nejakému dietatu, čo bude mat zdravotne problemi a budú ho urážať a hovoriť, že klame? Fuj…otras
Moje deti ako maličké zjedli všetko. Od cca 2 rokov je to otras. Starší syn v príkrmoch brokolicu bez problémov, neskôr ani za svet. Ani papriku, hrach a xy iných vecí. Mladší syn a dcéra brokolicu milujú. Mladší syn nezje žiadny syr. Dcéra nezje ryžu, kukuricu, rajčiny.... Ide má šlak trafiť. Pri tom ja jem toto všetko a deti ma vidia.
@kikus1997 presne tak, začnem opuchat, mám červene vyrážky po hrudi, zatiaľ nemám nič potvrdené, mám vyše polroka diétu. Začalo to z ničoho nič. Človek čo nezažije, nepochopí
Stravovacie navyky ma dieta z domu. To ale neznamena, ze ma uplne rovnake chute ako rodic a ze mu chuti vsetko uplne rovnako.
Za mna na 100%. A zaroven na 0% 🤔
100%
Ovplyvnit vieme stravovacie navyky, pravidelne jedlo. Pri stole. U nas neexistuje, aby sa s jedlom behalo. Nepodavaju sa somariny medzi jedlami. Ak chce syn misku piskot, dam mu ju napriklad na olovrant. Vyjedanie piskot pocas dna - nie. Kolacik? Jasne, na ranajky s poharom mlieka, alebo ako olovrant, ale nie ako celodenne vyjedanie. Ani priebezne vydzobavania kdecoho u nas nie su podporovane a nebolo ani pri babatkach (v zmysle chrumka do ruky, ani doma, ani v kociku). Ked mi starsi odsunie polievku, ze on by radsej ten kolacik - ano, mozes, ale ako olovrant ci veceru, teraz papame OBED. Toto vsetko je len o rodicoch, o nikom inom a mame to na 100% v hrsti, ako si deti naucime, tak ich mame. Spolocne stolovanie, ziadne mobily ci tablety "aby dieta jedlo". Ziadne "prebavovanie" jedlom trebars v kociku. Toto mame nastavene od malicka a tieto hranice sa neprekracuju.
0%
Chutove preferencie. Napriklad. Jem zeleninu na tony, hlavne k pecivu, k prazenici.. Starsi uz neje ziadnu. Moze ma vidiet kolko chce, je tvrdohlavy, nezaberaju ziadne triky - ze mladsi spapa, ze ja zjem, ani v peknom tvare, nejako kreativne, ani ked si sam nakraja, pripravi. Ani ked sam vybera v obchode, aku zeleninu dnes kupime. Ani nakrajanu, ani postruhanu.. Nezje ani ziadnu zelenu polievku - brokolicovu, kelovu, hraskovu.. Neviem, ako na neho, s tymito vecami sa stretaval od babatka, jedol, ale prestal a nezje. Na tanier dostane skoro vzdy, ale zje len pecivo s natierkou, pomazankou, maslom.. A to ma dost skre, predsa len, vitaminy..
@grammarking no predstav si, že predsa len sprostá asi budeš. Mne lekarka “zakázala” naordinovala mesiace bez zeleniny a dokonca aj bez ovocia. A to som človek ktorý zeleninu a ovocie je na kila.
@grammarking máš PMS,alebo si fakt 🐄? Ako si dovolíš hodnotiť autorkin životný štýl a urážať ju na základe toho,že neje zeleninu?
@grammarking nie nemôže žiadnu zeleninu 😂 neviem preco sa tváriš že vies … keď vies úplne H…
@grammarking ta ta ta asi vieš , ta dobre. Ta tak
@grammarking hlavne nechcem byt ako ty, ty si fakt sprostá jak poleno. A úbohá

Určite nie....ja som nikdy nebola nejako extra zeleninova, malý ma 6 rokov a zeleninu minule...