Papanie 8-mesačného dieťatka

8. sep 2023

Mamky poradte lebo ja mám pocit kvôli svokre že som nenormalna. Vykrikuje po mne že prepchavam moje dieťatko. Pritom ja ten pocit nemám. Raňajky kaša 100-150g. Desiata cca 180g prikrm. Obed 200g. Čo uvarim spapka. Olovrant ovocie/jogurt/kaša. Spapa cca 150g. Večera kasa 150g. V noci mliecko väčšinou do tých 50ml. Mliecko ma moje. Ma veľa papania? Akože ja som šťastná, že papa a svokra stále ma nejaký problém🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

mamamasama
8. sep 2023

Moj 8 mesačný zje omnoho viac. Jemu by 150g nestačilo. Je väčší, ale nie tučný. Tabuľkovo úplne sedí váhou do priemeru. Už na ultrazvuku lekárka vravela, že má obrovskú stehennú kosť, že bude dlhý. Tak aj bolo. Narodil sa 60cm 😁 Zo svokry si nič nerob. Vždy je lepsie ak dietatko je, ako ked by malo stravu odmietať. Mam este dalsich dvoch synov a do nich dostat jedlo, je skutocny zazrak. Nejedli takmer nic. Niektorym nevyhovies. Je malo-zle je, je vela-zle je, 😅

bolarazjedna
8. sep 2023

Mne sa zdá, že môj syn v takomto veku ešte nepapal 5x denne, a určite nie takéto množstvá. Pritom je dobrý papkac (teraz ma 14mesiacov).
Ale detičky sú rôzne, niekto dobrý jedak, niekto prežije aj zo vzduchu 😃
Ja si myslím, že sa riad pediatrickou, v poradni ti ho predsa vážia, ak by priberal neprimerane rýchlo, tak by ti pediatricka povedala, aj co zmeniť na strave. Poznám aj deti, ktoré už v 1roku boli vyslovene tučné a ostalo to aj neskor, takže určite sa to dá prešvyhnúť.
Avšak nemusí to tak byt v tvojom prípade, svokre povedz, že si vážiš, že sa stará, ale ze stravou sa riadiš podľa odbornych usmernení a radis sa s doktorkou v poradni.

strapec
8. sep 2023

Naša je teraz v skoro 8m trikrát denne, ale pozri - keď je, nemá ťažkosti, chuti mu - nerieš, svokra mala svoj pokus o výchovu a výkrm 😀

katesocka
8. sep 2023

Moja bude mať zajtra 8 mesiacov. Ráno vypije 260 ml UM, desiata výživa 190 ml, obed okolo 250 gramov, olovrant väčšinou kaša z UM (150 ml vody) a večer pres spaním UM opäť 260 ml. Má okolo 8,5 kg.

zuzuliennka1
8. sep 2023

ak by to bolo privela - povracal by sa 🤷🏼‍♀️ povedane narovinu.. su deti ktorym chuti viac, pokial mu nie je zle, a dr. ti nic nevycita, svokru by som absolutne neriesila.
riad sa pokynmi pediatricky, svokra jednym uchom dnu druhym von

autor
8. sep 2023

@mamamasama
@bolarazjedna
@strapec
Vdaka dievcata, áno chuti mu papkať. Pediatricka je rada, že takto papka lebo sa narodil ako predcasniatko a ozaj sme mali problémy zo začiatku.

autor
8. sep 2023

@katesocka fíha, tak nejako veľa papka.

autor
8. sep 2023

@zuzuliennka1 Dakujem🙂

katesocka
8. sep 2023

Áno, chutí jej jesť, a je to vidno na stehnách a rukách, ale neriešim, syn bol rovnaký jedák a teraz bude mať 5 rokov a je tenký ako palička

zuzuliennka1
8. sep 2023

@katesocka aj u nas to bolo podobne a potom sa syn zacal skor tahat do vysky a zaroven vsetko vybeha😁

vkatush
8. sep 2023

Ja mám 8m a cca tiež toľko zje (len on si to niekedy si to rozdelí na viackrát, že miesto 5x denne papá 8-10x, a niekedy chce dupľu 😑
Ale okolo 800 papá, nič si nerob z rečí 😊

anketkarka
8. sep 2023

Doležité je čo povie pediatrička a nie svokra.

aliaray1
8. sep 2023

Podla mna si svokru nevsimaj a uzavri to do vetra slovami napr.: nieco na tom bude. Alebo povedz, ze si sa pytala pediatra a ze povedal, ze robis vsetko spravne...nech sa uz uprace.

Nasa v tom veku tiez normalne papala a nebola tucna, ani prepchata a to obcas na 1.veceru dala aj 2x zvolensky biely. Boze co by mnohe dali za takto papajuce babatko zdrave ake mas ty.

Drz sa a uzivaj si mamina.

katesocka
8. sep 2023

@zuzuliennka1 presne, u nás rovnako. Ako je pravda že syn je už viac vyberavy a veľa vecí nezje, našťastie v škôlke áno, ale teda aj narástol aj je nonstop v pohybe. A aj tak nohy ruky ako paličky, a to dokonca teraz pribral za rok tuším 2 kg, čo je u neho nezvyk. U malej zase síce vidno na stehienkach že ľúbi jesť, ale aj ona sa teraz trochu do výšky vytiahla tak to už nie je tak viditeľné ako predtým. Plus aj ona je nonstop v pohybe odkedy sa plazi.