icon

Pitie tekutín u 6-mesačného bábätka

123nataly123
5. aug 2022

Prosím o radu, mám pol ročnú dcérku, ktorá nie je kojena(vtedy by som to až toľko neriešila) ale je na um + príkrmy( tam problém nie je, zje úplne všetko) ale odmieta piť čaj, čistú vodu. Za deň vypije cca 60 ml čaju a 20 ml vody aj to niekedy nie.. A robím doslova psie kusy aby som to do nej dostala, nonstop jej ponúkam, spievam jej u toho, hravou formou alebo pijem ja nech teda vidí a napodobňuje, alebo lyžičkou aspoň .. Mali ste to podobne ak áno čo pomohlo ? Bojím sa, že v tomto teple to je malo..prosím nemyslím to v zlom, každá má na to iný názor ale radu, že dat jej tam cukor poprosím vynechať.
Ďakujem

kacena4
5. aug 2022

ja som tento problem riesila tak ze som dietatu dala 1:3 mlieko a vodu. "oklamala" som dieta ze pije mlieko ☺️

zojanka
5. aug 2022

@123nataly123 no a koľko má tekutín za deň? Keď porátaš mlieko, polievky, prikrmy, kašu,.. lebo dcera teda tiez pila max 20ml vody v tom veku ale ze cely deň mala vyše litra tekutín v ostatnom jedle takže som to nesilila. Plienok bolo pocikanych dosť.

hederamonstera
5. aug 2022

A zda sa ti, ze cika dost?
Moj vypije len teplu vodu (teplu ako mlieko). Skus

123nataly123
autor
5. aug 2022

@hederamonstera áno ona ma cca tých 7-8 plienok.. Čaj vypije teply ale vodu nijako ale skúsim

gabika128
5. aug 2022

@123nataly123 ak pije dosť umelého mlieka tak sa netráp že vypije malo vody. Normálne jej ju stále ponúkaj na zapitie a ona sa postupne naučí. Dôležité je množstvo tekutín za deň spolu, mlieko, voda, voda v príkrmoch....6 mesačne bábätko je ešte veľmi maličké. Moja až teraz v 10 mesiacoch vypije čistej vody trochu viac.

konikkon
5. aug 2022

@123nataly123 ak pije aj UM a má dostatok mokrých plienok, je to v poriadku. Riedit UM a dávať menej odmeriek do väčšieho množstva vody je hlúposť, také rady nepočúvaj, ten návod na prípravu UM, čo je na krabici nie je na parádu. Skús jej ponúkať z pohárika, ona sa to časom naučí.